سالاد لوبیا چیتی
مواد لازم:
لوبیا چیتی پخته یک فنجان
مغز کاهو خرد شده یک فنجان
مغز کرفس خرد شده یک فنجان
سیب زمینی پخته و خرد شده یک فنجان
خیارشور خرد شده نصف فنجان
لبوی خرد شده نصف فنجان
روغن زیتون و آبلیمو از هر کدام۳ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل بقدر دلخواه
طرز تهیه:
موادی که برای سالاد تهیه کرده ایم را در ظرف سالاد می ریزیم . سپس روغن زیتون ، آبلیمو ، نمک و فلفل را اضافه می کنیم و بعد از به هم زدن به سالاد اضافه می کنیم .(در صورت تمایل می توانید روی سالاد را با تخم مرغ ورقه ورقه شده تزئین نمایید)
سالاد میگو
مواد لازم:
میگوی تمیز کرده ۲۰۰ گرم
نخود فرنگی پخته نصف فنجان
تخم مرغ آب پز ۳ عدد
مغز کاهو یا کرفس خرد شده ۲ فنجان
گوجه فرنگی ۲ عدد متوسط
سس برنز یک فنجان
طرز تهیه:
ظرف مناسبی را در نظر می گیریم و مغز کاهو یا کرفس خرد شده را در وسط ظرف قرار می دهیم تا بقیه مواد را روی آن بچینیم .
میگوها را کمی در روغن سرخ می کنیم . گوجه فرنگی را خرد می کنیم یا به شکل حلقه ای برش می دهیم. تخم مرغ های آب پز را نیز چهار قاچ می کنیم.
سپس به ترتیب میگوها ، گوجه فرنگی ، نخود فرنگی و تخم مرغ ها را در ظرف مورد نظر روی کاهو یا کرفس قرار می دهیم. در این مرحله می توانیم سس برنز را روی سالاد بریزیم یا در ظرف مخصوص سس بریزیم و کنار سالاد قرار دهیم.
سس برنز :
مواد لازم
کره ۵۰ گرم
خامه ۵۰ گرم
خردل یک قاشق مربا خوری
سرکه یا آب لیمو نصف فنجان
پودر سیر یا سیر کاملاً خرد شده یک قاشق مربا خوری
قارچ کاملاً خرد شده یک فنجان
پودر نعنا خشک یک قاشق سوپخوری
سس مایونز یک قاشق سوپخوری
نمک به میزان لازم
طرز تهیه
کره را روی حرارت آب کرده و قارچ را کمی در آن تفت می دهیم. سپس سیر را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم. نعنا خشک و آب لیمو یا سرکه را روی مخلوط قارچ و سیر می ریزیم و ظرف را از روی حرارت بر می داریم . سپس سس مایونز ، خامه و خردل را با هم مخلوط می کنیم و با کمی نمک به مواد قبلی اضافه می کنیم.
این سس بسیار خوشمزه است و با انواع گوشت های سفید ، به خصوص برای گرفتن بوی ماهی و میگو به مصرف می رسد.
سالاد ذرت با مرغ
مواد لازم:
کنسرو ذرت یک قوطی
مرغ پخته خرد شده یک فنجان
خیار شور عدد
نخود فرنگی نصف فنجان
هویج آب پز ۳ عدد
کرفس خرد شده یک فنجان
گوجه فرنگی خرد شده یک فنجان
آب لیمو ۳ قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
سس مخصوص گوشت نصف فنجان
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
خیار شور و هویج آب پز را حلقه حلقه خرد می کنیم . سپس ذرت ، مرغ خرد شده ، گوجه فرنگی ، هویج ، نخود فرنگی ، کرفس و خیار شور را باهم مخلوط می کنیم. آب لیمو ، روغن زیتون ، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و به مواد قبلی اضافه می کنیم . در یک دیس گرد چند برگ کاهو قرار می دهیم و تمامی مواد آماده شده را روی برگ کاهو قرار می دهیم و روی آنها سس گوشت را می ریزیم.
می توانیم دور دیس را با چند تربچه گل شده و جعفری تزیین کنیم .
مواد لازم برای تهیه سس گوشت :
آب گوشت ۲ فنجان
آرد یک قاشق سوپخوری
کره یا روغن مایع ۵۰ گرم
آب لیمو ۲ قاشق سوپخوری
شوید خشک یک قاشق مرباخوری
خردل ۲ قاشق سوپخوری
شکر یک قاشق مرباخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
آرد و کره یا روغن مایع را کمی تفت می دهیم. آب گوشت گرم شده را به تدریج به آرد اضافه می کنیم و مرتب سس را هم می زنیم تا صاف و یکنواخت شود. آب لیمو ، شکر ، خردل ، نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و ظرف را از روی حرارت بر می داریم. شوید را به سس آماده شده اضافه می کنیم.
از این سس می توان برای سرو انواع گوشت های گرم و سرد استفاده نمود.
سالاد تن ماهی
مواد لازم :
تن ماهی یک قوطی
کرفس خرد شده یک فنجان
مغز کاهوی خرد شده یک فنجان
سس مایونز ۳ قاشق سوپخوری
سیب زمینی استانبولی آب پز و حلقه حلقه شده یک فنجان
گوجه فرنگی ورقه ورقه شده ۲ عدد متوسط
آب لیمو ۳-۲ قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۳-۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه :
در یک دیس گرد یا بیضی شکلی کرفس ، مغز کاهو و سیب زمینی خرد شده را لابه لای هم قرار دهید. تن ماهی را تکه تکه کرده و روی سالاد بریزید. دور سالاد را با گوجه فرنگی ورقه ورقه شده تزئین کنید. آب لیمو ، روغن زیتون ، کمی نمک و فلفل را مخلوط کرده و روی سالاد بریزید. سپس سس مایونز را در قیف ریخته و روی سالاد را با آن تزیین کنید
سالاد قارچ
مواد لازم :
کنسرو قارچ یک قوطی
خیار شور ۴ عدد
سیب زمینی آب پز ۴ عدد متوسط
نخود سبز پخته دو سوم فنجان
تخم مرغ آب پز یک عدد
کره ۵۰ گرم
هویج آب پز ۲ عدد
سس مایونز ۴ قاشق سوپخوری
آب لیمو ۳ قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار دلخواه
طرز تهیه :
ابتدا قارچ ها را بشویید. سپس آنها را ورقه ورقه کرده و با کره تفت دهید تا آب قارچ ها کشیده شود. ظرف را از روی حرارت بردارید . هویج ، خیار شور و سیب زمینی را خرد کنید و با نخود سبز مخلوط کنید. سس مایونز، آب لیمو ، روغن زیتون ، نمک و فلفل را مخلوط کرده و مرتب به هم بزنید تا یکدست شود.
سپس قارچ را به مواد مخلوط شده اضافه کنید و سس را هم روی آنها بریزید . سالاد را کاملاً به هم بزنید و آن را در ظرف سالاد ریخته و اطراف ظرف را با چند برگ ریحان یا نعناع و جعفری و گوجه فرنگی گل شده تزئین کنید. سپس تخم مرغ آب پز شده را رنده کرده و روی سالاد بریزید.
سالاد بروکلی
موادلازم:
۲ فنجان کلم بروکلی
۲ عدد تخم مرغ آب پز
۳ عدد گوجه فرنگی
۲ فنجان لوبیای قرمز
۲ فنجان جوانه ماش
پنیر پیتزا۱ فنجان رنده شده
روغن زیتون به مقدار کافی
آب نارنج به مقدار کافی
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
کلم بروکلی را بخارپز و خرد کرده و در ظرفی بریزید. تخم مرغ را آب پز کرده و خرد کنید. گوجه فرنگی شیرین و رسیده را خرد کرده و به ظرف سالاد اضافه کنید.
لوبیا قرمز را که قبلاً پخته اید، به مواد اضافه کنید. جوانه ماش را نیز بیفزایید و در مرحله آخر پنیر پیتزا را رنده کرده و به سالاد اضافه کنید.
کمی روغن زیتون و آب نارنج را با نمک و فلفل در ظرفی جداگانه خوب هم بزنید و روی سالاد بریزید. سالاد را در یخچال به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید، سپس میل کنید.
سالاد تبوله
مواد لازم:
یک لیوان بلغور گندم یا جو پخته و آبکش شده
۸ تا ۱۰عدد پیازچه
۳ لیوان جعفری تازه
۲ لیوان کاهو
یک سوم لیوان نعنا تازه
۳ عدد درشت گوجه فرنگی
یک سوم فنجان آب لیمو ترش تازه
یک چهارم فنجان روغن زیتون
به اندازه لازم نمک و فلفل
طرزتهیه:
پیازچه، جعفری تازه ، کاهو، نعنای تازه و گوجه فرنگیرا به صورت ریز خرد می کنیم و آنها را با هممخلوط می کنیم. سپس با روغن زیتون، آب لیمو ترش، نمک و فلفل مخلوط کرده و سرو می کنیم.
بهتر است سالاد را از قبل آماده کرده و در یخچال بگذاریم و هنگام سرو کردن با روغن زیتون و آب لیموترش مخلوط کنیم.
می توانیم یک عدد خیار و نصف فلفل دلمه ای ریز خرد شده را نیز به سالاد بالا اضافه کنیم.