ماکودا ؛ کتلت مراکشی
ماکودا غذایی با ماده اصلی سیبزمینی است که کاملا در روغن سرخ شده و آنها را در سس تند میریزند و این غذا را میتوان از غذاهای اصلی خیابانی مراکش نامید.
مواد لازم:
سیب زمینی : ۳ عدد
تخم مرغ : ۲ عدد
سیر (ریز خرده شده): ۲ حبه
زیره (پودر شده):
یک قاشق سوپ خوری نمک:
به مقدار لازم فلفل سیاه (پودر شده):
به مقدار لازم برگ گشنیز (خرد شده): یک
یک مشت آرد : حدود یک پیمانه
روغن: برای سرخ کردن
طرز تهیه :
۱- سیب زمینی ها را در آب بپزید تا نرم شوند.
سپس پوست آنها را کنده و رنده کنید و نمک، فلفل سیاه و زیره بزنید.
تخم مرغ، سیر و برگ گشنیز خرد شده اضافه کنید.
۲- مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
۳- گلوله هایی از مخلوط به دست آمده جدا کرده و کف دست خود پهن کنید و در آرد بغلطانید.
۴- روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید و کتلت ها را در روغن داغ، سرخ کنید تا طلایی
شوند.
۵- کتلت ها را روی دستمال کاغذی آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود، سپس سرو کنید.
نکته
این کتلت های خوشمزه را حدود ۲ الی ۳ می توانید در یخچال نگهداری کنید.
طاجین
(Tagine) نوعی غذای محبوب مراکش است که با گوشت و مواد دیگر تهیه می شود.
این نوع غذا باید با حرارت کم و به مدت طولانی پخته شود.
مواد لازم
میوه به ۴ عدد متوسط
پیاز ۲ عدد متوسط
ساقه کرفس خرد شده ۱ عدد
سیر ریز خرد شده ۴ حبه
روغن گیاهی ۲ قاشق غذاخوری
گوشت خورشتی ۶۰۰ گرم
گوجه خرد شده ۴۰۰ گرم
نخود ۵۰۰ گرم
ادویه راس الحانوت ۲ قاشق چایخوری
پودر زیره ۱ قاشق چایخوری
جعفری خرد شده مقداری
نمک و فلفل به میزان دلخواه
طرز تهیه:
نخودها را از قبل با مقداری آب بپزید، برای راحتی کار می توانید از کنسرو نخود نیز استفاده کنید. سپس ۴ عدد بهرا بشویید و به قطعات دلخواه خرد کنید. بدلخواه می توانید پوست به را نیز بگیرید. پیازها را ریز خرد کنید. روغن را در ماهیتابه بزرگی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.
وقتی روغن کمی داغ شد به های خرد شده را اضافه کنید و حدود ۴-۵ دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شوند. اگر لازم است کمی دیگر روغن اضافه کنید. سپس پیازهای خرد شده، کرفس و سیر را اضافه کنید و به مدت ۲- ۳ دقیقه دیگر تفت دهید. محتویات ماهیتابه را با کفگیر یا قاشق سوراخدار بردارید تا روغن اضافی اش خارج شود و آنها را داخل یک قابلمه بریزید.
اگر لازم است مجددا کمی روغن داخل ماهیتابه بریزید و گوشت خورشتی را اضافه کنید. گوشت را حدود ۴-۵ دقیقه سرخ کنید تا کمی برشته شود. سپس گوشت خورشتی را نیز به قابلمه اضافه کنید. گوجه های خرد شده و نخود پخته را نیز داخل قابلمه بریزید.
ادویه راس الحانوت، پودر زیره و جعفری خرد شده را اضافه کنید و مواد را با هم ترکیب کنید.به میزان دلخواه غذا را با نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس دو لیوان آب داخل قابلمه بریزید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید غذا به مدت ۴ الی ۶ ساعت به آرامی بپزد.سپس این غذای خوش عطر و خوشمزه مراکشی را در ظرف مناسب بریزید و همراه با نان یا برنج .
نکته
: ادویه راس الحانوت یکی از محبوب ترین ادویه های شمال آفریقا و مراکش است که بویژه در غذاهای گوشتی استفاده می شود. می توانید این ادویه خوش عطر را براحتی در منزل تهیه کنید:طرز تهیه ادویه راس الحانوت مراکشی
هرچقدر زمان پخت این خورش طولانی تر باشد و با حرارت کمتری بپزد بهتر جا می افتد. حتی می توانید از دیگ سفالی برای این غذا استفاده کنید تا طعمی بهتر و اصیل تر داشته باشید
جوجه کباب مراکشی
مواد لازم:
گوشت سينه مرغ براي هر نفر ۲۵۰ گرم
زعفران آب كرده ۱ قاشق چايخوري
سير رنده شده ۱ حبه
روغن زيتون ۱ قاشق غذاخوري
فلفل ۱ قاشق چايخوري
ادويه گرامسالا ۱ قاشق چايخوري
ليموترش ۲ عدد
خامه ۴ قاشق غذاخوري
فلفل دلمهاي رنگي ۱ عدد
طرز تهيه:
گوشت سينه مرغ را خرد كنيد. زعفران، سير، روغن زيتون، فلفل، ادويه، آب ليموترش و خامه را با هم مخلوط كنيد. گوشت مرغ را داخل اين مخلوط بريزيد و بگذاريد مدتي بماند.
سپس مرغها را يكي در ميان با تكه هايي از فلفل به سيخ چوبي بكشيد و در تابه بدون روغن سرخ كنيد.
غذای مراکشی خوشمزه
این غذا را با ادویجاتی همچون زعفران و دارچین مزه دار میکنند.
مواد لازم
مرغ بدون استخوان: ۲۰۰ گرم
خمیر فیلو یا لواش گرد بورک یا لواش سه گوش بورک: ۳ ورق
پیاز: یک عدد
سیر: یک تا دو حبه
نمک: به مقدار لازم
پودر زنجفیل: یک قاشق چایخوری
زردچوبه: ۳ قاشق چایخوری
جعفری و گشنیز خرد شده: چند قاشق غذاخوری
پودر دارچین: یک قاشق چایخوری
کره: ۲۵ گرم
زعفران دم کرده: دو قاشق سس خوری
روغن زیتون: چند قاشق غذاخوری
تخم مرغ: دو عدد
خمیر بادام (بادام سابیده): ۴۰ گرم
گلاب یا عرق بهارنارج: یک قاشق غذاخوری
صمغ عربی: یک قاشق چایخوری (اگر ندارید خیلی مهم نیست)
زیتون خرد شده سبز و سیاه: ۱۰ عدد
ادویه مخلوط: یک قاشق چایخوری
شکر: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه
ابتدا مرغ را خورد کرده و در تابه بریزید.و سپس پیاز خرد شده و سیر و جعفری و گشنیز را به مرغ اضافه کنید و با روغن زیتون و ادویه جات تفت دهید
با حرارت ملایم اجازه دهید مواد خود بپزند. اگر لازم بود کمی آب اضافه کنید تا کاملا پخته شود.سپس اجازه دهید مواد خنک شود.
آب و سس داخل مرغ را بردارید و با کمی کره گرم کنید و داخلش دو تخم مرغ را بکشنید و هم بزنید تا بپزد.
برای تهیه خمیر بادام مقداری بادام را داخل آب جوش بریزید و بعد خالی کنید و پوست بگیرید.
سپس کمی روغن داخل تابهای بریزید و بادامها را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید.بعد اجازه دهید خنک شوند
بادامها را داخل بلندر ریخته و با پودر شکر مخلوط کنید.ادویه مخلوط و عرق بهار نارنج و صمغ عربی را به آن اضافه کنید.
به این صورت براق و شفاف میشوند و دیگر پاره نمیشوند.
به این صورت براق و شفاف میشوند و دیگر پاره نمیشوند.
سینی فر یا قالب شیفون کیک یا قالب دلخواه را چرب کنید
یک تا دو لایه خمیر پهن کنید و سپس یک لایه خمیر بادام و یک لایه مخلوط تخم مرغ و یک لایه از مرغ ادویهای داخل آن قرار دهید.
یک لایه خمیر قرار دهید و باز هم از مواد لایهای بریزید در صورت تمایل میتوانید زیتون خرد شده هم اضافه کنید.
سپس روی تمام مواد را با خمیر بپوشانید.
فر را روی ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و پاستیلا را حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه تا زمانیکه روی خمیر طلایی شود در فر قرار دهید
سپس پاسیتلا را داخل ظرف دلخواه قرار دهید و با مقداری شکر و دارچین، داغ داغ سرو کنید.