گندمک همان دانههای بوداده گندم است که میتوان به راحتی در منزل تهیه کرد و به عنوان یکی از تنقلات خانگی مورد استفاده قرار داد.
مواد لازم
گندم ۱ پیمانه
آب ۳ پیمانه
روغن سرخ کردنی به میزان لازم
نمک یا شکر به میزان لازم
طرز تهیه:
گندم را همراه با آب به مدت ۴۵ دقیقه بپزید تا نرم شود.
سپس آن را آبکش کرده و با آب سرد بشویید.
دانههای گندم را روی یک پارچه نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
پس از خشک شدن دانههای گندم، آنها را در یک صافی دسته دار ریخته و در روغن داغ غوطه ور کنید تا پف کنند، ولی مراقب باشید تغییر رنگ ندهند.
در انتها کمی نمک یا شکر روی آنها بپاشید تا مزه دار شوند.
پفک نمکی
مواد لازم
پفک نمکی
پفک نمکی یکی از تنقلات پرطرفدار در میان کودک و بزرگسال است که بهتر است به صورت خانگی درست کرد تا عاری از رنگها و افزودنیهای صنعتی باشد.
مواد لازم
آرد ۱۰۰ گرم
کره ۹۰ گرم
پنیر چدار یا فتای رنده شده ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
فر را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
کره را از یخچال خارج کنید تا نرم شود، سپس آرد و پنیر را به آن اضافه کرده و با چنگال هم بزنید تا به شکل خمیر درآیند.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
خمیر حاصل را به صورت گلولههای کوچکی در آورید و روی کاغذ روغنی بچینید. سپس با دست، کمی روی آنها را بفشارید تا صاف شوند.
سینی را در فر قرار دهید و ۱۲ دقیقه صبر کنید تا پفکها طلایی شوند.
تخمه کدو
تخمه کدو با افزودن طعم دهندههایی به تخم کدو حلوایی درست میشود و برای سرگرمی و دورهمی گزینه بسیار مناسبی است.
مواد لازم
تخم کدو ۱.۵ پیمانه
کره آب شده ۲ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و پودر سیر به میزان لازم
ادویه کاجون ۱/۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
فر را روی حرارت ۱۴۸ درجه سانتیگراد گرم کنید.
تخمههای کدو را در کاسهای ریخته، کره، نمک، فلفل، پودر سیر و ادویه را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
تخمهها را در سینی فر پهن کرده و سینی را در فر قرار دهید.
حدود ۴۵ دقیقه صبر کنید تا تخمهها طلایی شوند و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید تا به صورت یکنواخت بوداده شوند.
چیپس موز شور و شیرین
مواد لازم:
دو عدد موز ورقه شده
¼ فنجان شکر قهوه ای
روغن زیتون
نمک دریا درشت دانه دانه های فلفل سیاه (بصورت دلخواه)
طرز تهیه
ابتدا موزها را بصورت نازک ورقه ای خورد کنید. سپس هر دو طرف موزها را داخل شک قهوه ای بغلتانید. لازم نیست شکر زیادی بگیرد، زیرا خود موزها شیرین هستند. و مواظب باشید کُپه ای از شکر روی موزها ننیشند. حال داخل سینی فر ورق روغنی پهن کنید و با قلمو روی آن کمی روغن زیتون بزنید. موزهای شکری را داخل سینی بچینید. حالا به دلخواه از نمک و فلفل روی موزها بپاشید.
سینی را داخل فر بگذارید و حدود ۱۶ تا ۲۰ دقیقه آن را با دمای ۲۰۰ درجه حرارت بدهید. چون دمای هر فر کمی متفاوت است حواستان به موزها باشد. موزها کمی حساس هستند، ممکن است دور آنها ترد شود اما وسط آن همچنان کمی نرم باشد. پس خوب حواس تان را جمع کنید. بعد از ۷ – ۸ دقیقه می توانید با انبر آشپزی موز ها را برگردانید. در آخر می توانید برای اطمینان یکی از موز ها را بیاورید بیرون فر و تردی آن را امتحان کنید. مواظب باشید نسوزید!
بعد از سرد شدن موز ها، می توانید آنها را در ظرفی زیبا بریزید و از این تنقلات خوشمزه لذت ببرید. برای نگهداری نیازی به یخچال ندارد و تا یکی دو هفته باقی می ماند
پاستیل خانگی
مواد لازم
شکر ۲ فنجان
آب یک فنجان
آب میوه یا نوشابه یک فنجان
پودر ژلاتین ۴ قاشق غذاخوری
اسانس یا رنگ خوراکی به میزان لازم
طرز تهیه
پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده و به روش بن ماری، روی بخار حل کنید تا شفاف شود. شکر و آبمیوه یا نوشابه را هم روی حرارت گذاشته و بجوشانید. پس از آن اسانس و یا رنگ را اضافه کنید. ژلاتین حل شده را به آبمیوه و شکر افزوده و به هم بزنید. مواد را در قالب های شکلات ریخته و به مدت دو تا سه ساعت در یخچال بگذارید تا بسته شود.
برای جدا کردن پاستیل ها، کمی شکر یا پودر شکر روی آنها بریزید و از قالب درآورید و در یک ظرف در دار بریزید. این پاستیل را با طعم های مختلف میتوانید بدون نگهدارنده تهیه کنید.
شکلات پنیری ویژه کودکان
مخلوط پنیر و شکلات با بیسکوییت
موادلازم
پنیر خامه ای (نرم شده) ۲۲۵ گرم
کره (نرم شده) ۱۱۵ گرم
شکر ۱۷۰ گرم
شکر قهوه ای ۲ قاشق غذاخوری
وانیل ۱ قاشق چای خوری
چیپس شکلاتی ۱۷۰ گرم
بیسکوییت به مقدار لازم
طرز تهیه:
داخل یک کاسه کوچک، پنیر خامه ای و کره را مخلوط کنید و بعد شکر و وانیل را اضافه کنید و آن ها را هم بزنید تا یکدست شوند و با چیپس شکلاتی مخلوط کنید. سپس با بیسکوییت سرو کنید.
تافی کره ای
مواد لازم
کره ۱۰۰ گرم . شکر ۲ لیوان . شیر پر چرب ۲ لیوان . عسل ۵ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
شیر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید ، پس از اینکه شیر گرم شد کره ، عسل و شکر را اضافه کنید و پس از اینکه به جوش آمد حرارت را ملایم کنید و حدود ۳۰ دقیقه هم بزنید تا شکلات تافی آماده شود ( پس از ۲۰ دقیقه چند قطره تافی را داخل آب سرد بریزید اگر پخش شد یعنی تافی آماده نیست اما اگر در یک نقطه جمع شد و قطره نرمی بدست آمد یعنی تافی آماده شده است ).
ته قالب تان را چرب کنید یا با آلمینیوم بپوشانید سپس مایه تافی را داخل قالب بریزید و پخش کنید ، قالب را حداقل به مدت ۲ ساعت داخل فریزر قرار دهید تا تافی ها بسته شوند.
قالب را از فریزر خارج کنید و تافی ها را روی سطح کار برگردانید سپس به شکل و اندازه دلخواه برش بزنید ، برای نگهداری تافی را داخل بسته های کوچک نایلونی قرار دهید.
نکته ها : در صورتی که بافت تافی بدلیل گرمای محیط نرم شده میتوانید با قرار دادن داخل فریزر به بافت سفت تری برسید ، تافی را در یخچال نگهداری نکنید چون رطوبت یخچال موجب چسبندگی و وا رفتن تافی میشود ، برای طعم بهتر و لذیذتر میتوانید به جای شیر از خامه و به جای شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده کنید.