دسر پاییزی و مقوی رولت خرما
رولت خرما :
مواد لازم
آرد سفید ۵ قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
روغن مایع ۴ قاشق غذاخوری
هل ۱ قاشق چای خوری
خرما به مقدار لازم
پودر پسته ۶۰ گرم
پودر شکر یا شیر خشک
کاغذ روغنی
طرز تهیه
۱. ابتدا آرد سفید را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. ( توجه کنید که قرار نیست رنگ آرد عوض شود. پس از آرد گندم استفاده نمی کنیم و زیاد هم آرد را حرارت نمی دهیم)
۲. کره و روغن مایع را به آرد اضافه کرده و تفت دهید. ( درصورتی که شما با اضافه وزن یا قند و چربی بالا مشکلی ندارید، می توانید از یک لیوان آرد و ۱۰۰ گرم کره استفاده کنید)
۳. یک قاشق چای خوری هل به مواد اضافه کنید.
۴. هسته های خرما را جدا کنید.
۵. یک تکه کاغذ روغنی به شکل مستطیل بریده و آن را چرب کنید.
۶. سپس خرما را کاملا ورز دهید تا به شکل یک خمیر یکنواخت درآید. ( اگر خرمای شما از نوع خرمای نرم شیره دار کاراملی جنوب نیست باید به آن روغن اضافه کرده و روی حرارت میکس کنید)
۷. حالا خرما را روی کاغذ پهن کنید. ( توجه کنید که وردنه را باید مرتب چرب کنید)
۸. خمیر آرد که کاملا سرد شد را روی خرما بریزید. (به حاشیه ها زیاد نزدیک نشوید چون موقع رول کردن دچار مشکل می شوید)
۹. اگر با شیرینی بیش از حد مشکلی ندارید روی خمیر آرد ، پودر شکر بپاشید.
۱۰. روی لایه بعدی مواد، پودر پسته بریزید.
مرحله ی آخر پیچیدن رولت است. آهسته و با دقت رول کنید و مرحله به مرحله کاغذ روغنی را جدا کرده و به رول کردن ادامه دهید. دقت کنید که کاغذ را آهسته و با ظرافت جدا کنید وگرنه خرما تکه تکه می شود. هر بار که یک دور می پیچید به سمت پایین هم فشار دهید که در نهایت یک رول زیبا داشته باشید.
در نهایت رولت را به همراه کاغذ روغنی که به دورش پیچیده اید به مدت ۱ ساعت توی یخچال قرار دهید. درصورتی که عجله دارید می توانید نیم ساعت آن را در فریزر بگذارید.) بعد از آن کاغذ دور رولت را باز کرده و با کاردی که چرب کرده اید برش بزنید. کارد را پس از هر برش شسته و چرب کنید و بعد قطعه بعدی را برش بزنید. با این کار برشهای تمیز و زیبایی خواهید داشت.
کوکی_ترکدار_لیمویی
.مواد لازم
.
آرد ۲ پیمانه
کره نرم ۸۰ گرم
شکر ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
بیکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری استاندارد
آب لیمو ۲ قاشق غذا خوری
رنده پوست لیمو ۱ قاشق غذاخوری
اسانس لیمو ۱/۴ قاشق چایخوری استاندارد
برای تزیین
شکر ۱/۴ پیمانه
پودر شکر ۱/۴ پیمانه
طرز تهیه
شکر و کره را با همزن برقی خوب هم میزنیم و گاهی با قاشق سیلیکونی اطراف دیواره های ظرف رو تمیز میکنیم تخم مرغ و اسانس لیمو و رنده پوست لیمو رو اضافه میکنیم مجددا خوب هم زده و اب لیمو رو اضافه میکنیم ارد و بکینگ پودر رو مخلوط کرده و به بقیه مواد اضافه میکنیم و در حدی که خمیر بشن هم میزنیم خمیر رو داخل نایلون قرار داده و به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت میدیم
فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد از ۱۵ دقیقه قبل گرم میکنیم داخل سینی کاغذ روغنی میندازیم و کنار میزاریم دو تا ظرف رو کنارمون میزاریم که داخل یکیش شکر و داخل ظرف بعدی پودر شکر ریختیم به کمک قاشق چایخوری استاندارد قنادی از مواد برداشته و گلوله کرده و ابتدا توی شکر و بعد توی پودر شکر میغلتونیم من گلوله های ۱۰ گرمی جدا کردم همه ی گلوله هابه یک اندازه هستند و همگی ابتدا با شکر و بعد پودر شکر پوشیده شدند
مهم هم هست که ابتدا داخل شکر و بعد پودر شکر بغلتونید این کار باعث ایجاد ظاهر ترکدار زیباش میشه گلوله ها رو با فاصله زیاد روی کاغذ روغنی چیده و سینی رو به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه توی فر قرار میدیم شیرینی ها زمانی اماده هستند که ترک های خوشگلی روی سطح شوت ایجاد بشه مدت زمان پخت زیاد نیست و زیاد تغییر شکل نمیدن بعد از پخت سینی رو از فر خارج کرده و اجازه میدیم خنک بشن شیرینی ها پوششی کرانچی و بافتی نرم دارند و طعم خوشایند لیمویی رنگ زیبا .
خوراکی انژی زا
مواد لازم
۱- جو دو سر (دو فنجان)
۲- کنجد (½ فنجان)
۳- کره (۵۰گرم)
۴- عسل (⅓ فنجان)
۵- شکر قهوه ای (¾ فنجان)
۶- عصاره وانیل (۱ ق غ)
۷- چیپس شکلات (½ فنجان)
۸- نمک (اندکی)
طرز تهیه
۱- ابتدا جو و کنجد را در یک ظرف بزرگ بریزید و آن را مخلوط کنید.
۲- کره ، عسل، نمک، شکر قهوه ای را در ظرفی دیگر بریزید و روی حرارت غیر مستقیم یا درون ماکروفر بگذارید تا برای حدود ۱ دقیقه حرارت ببیند و با هم مخلوط شوند.
۳- وانیل را به کره و عسل اضافه کنید.
۴- همه مواد را با هم مخلوط کنید.
۵- کف ظرف تان را با کاغذ روغنی بپوشانید.
۶- مواد را به ظرف اصلی منتقل کنید و با یک کاردک سطح آن را صاف کنید.
۷- چیپس شکلات را روی مواد بپاشید.
۸- برای ۲ ساعت این خوراکی باید در یخچال بماند.
می توانید برای بسته بندی کردن این اسنک خوشمزه از کاغذ روغنی استفاده کنید.