سوفله فرانسوی
مواد لازم
کره ۵۰ گرم
آرد الک شده ۵۰ گرم
شیر ۲ لیوان
تخم مرغ ۵ عدد
پنیر پیتزای پر چرب ۱۵۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه :
ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید ، کره را اضافه کنید و پس از اینکه ذوب شد آردی که چند بار الک کرده اید را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا آرد جمع شود. در این مرحله شیر ، نمک و فلفل را اضافه کنید و سریع هم بزنید تا شیر به جوش بیاید سپس از روی حرارت بردارید.
زرده و سفیده های تخم مرغ را جدا کنید. ماهیتابه را از روی اجاق بردارید و مواد را با زرده های تخم مرغ خوب مخلوط نمائید.
پس از مخلوط کردن تخم مرغ باید سریع پنیر پیتزا را اضافه کنید تا با گرمای مواد پنیر آب شود ( اضافه کردن زرده تخم مرغ و پنیر باید سریع و پشت سر هم باشد ).
سفیده های تخم مرغ و اندکی نمک را خوب با همزن بزنید تا خود را بگیرد. اجازه دهید مایه سوفله خنک شود و به دمای اتاق برسد سپس سفیده زده شده را قاشق قاشق به مواد سوفله اضافه کنید و به آرامی و در یک جهت مخلوط کنید.
ظرف سوفله یا ظرف پیرکس را چرب کنید و با مقداری پنیر دیواره های ظرف را بپوشانید. سپس مایه سوفله را داخل ظرف بریزید و در طبقه وسط فری که از قبل گرم کرده اید به مدت ۴۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا بپزد سپس داغ سرو کنید.
نکته ها : سوفله ای که در فر قرار دارد مرتب چک کنید چون درجه حرارت فرها متفاوت میباشد. اگر روی سوفله برشته نشد میتوانید برای ۱-۲ دقیقه شعله بالایی فر را روشن کنید. در طول مدت پخت در فر را باز نکنید تا پف سوفله تان نخوابد ، اصل یک سوفله خوب به میزان پف آن است.
سوفله یونانی
مواد لازم
پیاز خردشده ۱ عدد
سیر خردشده ۱ حبه
گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم
نمک ۳/۴قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی ۱و۱/۴ پیمانه
ماکارونی تیکه ای و پنیر پیتزا از هر کدام ۲۴۰ گرم
مارگارین (کره) و روغن زیتون از هر کدام ۲ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۲ عدد
پنیر پارمیزان به میزان لازم
روغن جامد ۳ قاشق سوپخوری
فلفل و زردچوبه به میزان لازم
شیر ۱ پیمانه
آرد ۲قاشق سوپخوری
کره ۵۰ گرم
طرز تهیه
پیاز و سیر را در روغن تفت دهید، نمک را به گوشت افزوده چنگ بزنید پس از آن داخل مواد ریخته سرخ کنید تا رنگ قرمز گوشت از بین برود. روغن اضافی را از تابه خارج کرده، رب گوجه فرنگی و زردچوبه را در آن ریخته و تفت داده و کنار بگذارید.
مارگارین را آب کرده، آرد و شیر را در آن ریخته تا غلیظ شود. سپس نمک، فلفل و پنیر پارمیزان را به آن اضافه کنید. ماکارونی را طبق دستور در آب نمک دار بپزید آب آن را خارج کرده و آبکش کنید. تخم مرغ ها و مارگارین را به ماکارونی افزوده هم بزنید تا یکنواخت شود. ظرف کم عمق به گنجایش دو لیتر را قدری چرب کنید. اول نصف ماکارونی بعد تمامی گوشت، نصف پنیر پیتزا، بقیه
ماکارونی و سس را بریزید. ظرف را قدری به آرامی تکان داده و بقیه پنیر پیتزا را در سطح آن پخش نموده و با ذراتی از مارگارین تزئین کنید و با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید.
سوفله سبزیجات
مواد لازم :
کلم بروکلی : ۱ عدد
سیب زمینی پخته : ۲ عدد
قارچ : ۳۰۰ گرم ( سرخ شده )
ذرت پخته : ۴ قاشق غذا خوری
شلغم پخته : ۳ عدد
بادمجان : ۱ عدد ( سرخ شده )
پنیر پیتزا : ۱۰۰ گرم
کدو سرخ شده : ۴ عدد
فلفل دلمه ای : ۲ عدد
طرز تهیه :
برای تهیه سوفله سبزیجات در ابتدا باید قارچ ها و فلفل دلمه ها را بشویید و آن ها را به قطعات کوچک برش دهید و در تابه ای سرخ کنید.
بادمجان و کدو را نیز برش دهید و به صورت جدا گانه سرخشان کنید.
تمام مواد سرخ شده را بر روی دستمال تمیزی بریزید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود.
شلغم،بروکلی و سیب زمینی را به صورت حلقه های کوچک برش دهید و بخار پز کنید.
کف ظرف پیرکسی را کمی چرب کنید.سیب زمینی ها را در کف ظرف قرار دهید و روی آن ها را با کدو پر کنید.
قارچ وفلفل دلمه ای به همراه شلغم رنده شده را نیز بر روی آن ها قرار دهید.و سپس بادمجان ها را روی آن ها بگذارید.دوباره قارچ را به صورت ردیفی به مواد اضافه کنید و با ذرت روی آن ها را بپوشانید.
در لایه ی آخر نیز بروکلی ها را قرار دهید و با سس بشامل پوششان دهید.روی همه مواد پنیر پیتزا بریزید و در ظرف گریل به مدت ۱۰ دقیقه قرار دهید تا پنیر ها طلایی شوند.
سوفله سبزیجات شما آماده است.
سوفله سبزیجات و پنیر
مواد لازم :
سیب زمینی : ۸۰۰ گرم
کدو : ۲۰۰ گرم
قارچ : ۲۰۰ گرم
فلفل دلمه ای قرمز و زرد : ۲ عدد
پنیر پارمزان : ۲۰ گرم
پنیر گودا : ۵۵ گرم
زرده تخم مرغ : ۵ عدد
سفیده تخم مرغ : ۷ عدد
کره : ۲،۳ قاشق غذاخوری
آرد : ۴ قاشق غذاخوری
خامه و شیر داغ : ۱ پیمانه از هر کدام
آبلیمو : ۱ قاشق مربا خوری
نمک،فلفل : به مقدار لازم
طرز تهیه :
فر را بر روی دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا گرم شود.
سیب زمینی ها را پوست کنده و به قطعات بزرگ خردشان کنید.
کدو را بشویید و سپس آن را به صورت ورقه ای خرد کنید.
قارچ و فلفل دلمه ها را نیز بشویید و پس از خشک شدن خردشان کنید.
تمام سبزیجات را که خرد کردید در داخل ظرفی بیاندازید و ۲ قاشق روغن زیتون و نمک و فلفل بر روی آن ها بپاشید تا کمی مزه دار شوند.
کف ظرف سوفله را با کره کمی چرب کنید و با ورق آلومینیومی یقه ای دور آن بیاندازید.
کره را در تابه ای بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود و آرد را برای مدت ۲ دقیقه در آن تفت دهید.شیر را نیز به آن اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که مایع غلیظ شود.
سپس خامه را به آن ها اضافه و هم بزنید.سپس تابه را از روی حرارت بردارید
زرده های تخم مرغ را در ظرفی بریزید و هم بزنید تا زمانی که کرم رنگ شود.آن را به آرامی به مایع داغ اضافه کنید و هم بزنید.
سیب زمینی ، قارچ ، کدو و فلفل دلمه ای و پنیر را نیز به آن ها اضافه و هم بزنید و اجازه دهید تا مایع خنک شود
سفیده های تخم مرغ را نیز با آبلیمو هم بزنید و سپس به بقیه ی مواد اضافه کنید.
مخلوط را در طرف سوفله بریزید برای مدت ۲۰ دقیقه در فر بگذاریدد تا بپیزند
سوفله مرغ و قارچ :
مواد لازم
سینه مرغ :•: ۴۰۰ گرم
قارچ :•: ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم
فلفل دلمه ای :•: ۱ عدد
تخم مرغ :•: ۴ عدد
آرد :•: ۲ قاشق مربا خوری
شیر :•: ۱ لیوان
پیاز :•: ۲ عدد
کره :•: ۵۰ گرم
نمک ، فلفل قرمز و فلفل سیاه :•: به قدر کافی
پنیر پیتزا :•: ۱۰۰ گرم
روغن :•: ۱ قاشق
طرز تهیه
برای تهیه سوفله مرغ و قارچ ابتدا مرغ را با یک عدد پیاز و نمک بپزید و آنرا ریز ریز کنید. قارچ را ورقه ورقه و فلفل را ریزکرده و به مرغ اضافه کنید.
یک پیاز را ریز رنده کنید و با کره روی حرارت کمی تفت دهید بعد آرد سفید را اضافه و دوباره کمی تفت دهید دراین زمان نمک و فلفل قرمز وفلفل سیاه را در آن بریزید
و آرام آرام شیر را اضافه کنید و به هم بزنید تا سس یکنواختی به دست آید حرارت را زمانیکه سس غلیظ شد خاموش کنید.فر را روشن کنید تا گرم و آماده باشد
و درجه آن را روی ۳۵۰ بگذارید.سس را با مرغ و قارچ مخلوط کنید.پنیر پیتزا را رنده کنید .در آخر سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید وهر کدام را جداگانه بزنید
تا زرده کاملاً رنگ روشن به خود بگیرد . دقت کنید سفیده حتماً بایستی پف کند و کاملاً پنبه ای شود .زرده را روی سفیده بریزید و آرام با یکدیگر مخلوط کنید
تا حدی که پف آن نخوابد بعد این مخلوط را روی مرغ وسس بریزید و با قاشق آرام به هم بزنید تا مرغ به آن آغشته شود.ته ظرف پیرکسی را چرب کنید و کمی پنیر پیتزا بریزید
و مایه سوفله مرغ و قارچ را روی آن بریزید وسطح روی آن را صاف کرده و بقیه پنیر را روی آن بریزید و درپنجره اول فری که قبلاً گرم کرده بودید قرا دهیدبعد از نیم الی سه ربع ساعت از فر درآورید
تا سپری شدن این زمان نباید در فر باز شود از بیرون داخل فر را نگاه کنید و هر زمان روی سوفله مرغ و قارچ طلایی شد فر را خاموش کنید.