سر گنجشکی
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز دوعدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
مرزه و ترخون یک قاشق غ خوری پر
رب گوجه فرنگی یک الی دو ق غ خوری
نمک و فلفل زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده سپس با مقداری روغن سرخ میکنیم. بعد از سرخ شدن یک قاشق چای خوری زردچوبه و دو قاشق رب گوجه فرنگی را تفت داده و سه الی چهار لیوان آب اضافه کرده میگذاریم بجوش بیاد.
۲. سپس گوشت چرخ شده را با یک عدد پیاز متوسط با رنده درشت رنده کرده و با نمک و یک قاشق غذا خوری از مرزه و ترخون خشک و یک قاشق چای خوری زردچوبه و نمک و فلفل خوب ورز میدیم.
۳. این مواد را بدون مرزه و ترخون هم میشه تهیه کرد. به این صورت که مرزه و ترخون حذف میشه و فقط با یک عدد پیاز متوسط با نمک و فلفل خوب وزر میدیم و بقیه مراحل را انجام میدیم.
۴. از مواد گوشتی به اندازه یک فندق درشت برداشته در دست گرد کرده و در سس پیاز داغ و رب گوجه میندازیم.
۵. وقتی تمام کوفته ریزهها که همان سرگنجشکیها است به اتمام رسید سیب زمینیها را پوست گرفته و به اندازه یک بند انگشت مربع خرد کرده و به سر گنجشکیها اضافه میکنیم و میگذاریم تا سیب زمینیها پخته شوند.
۶. بعد از پخت سیب زمینی سر گنجشکی خوشمزه را در ظرف مورد علاقه ریخته و با نان تازه وسبزی خوردن یا پیازچه نوش جان کنید.
۷. از مقداری آبلیمو تازه یا پرکهای داخل لیمو عمانی در آخر پخت سر گنجشکی میتوان اضافه کرد.
دمی بلغور جو
دمی بلغور جو یکی از غذاهای محلی استان تهران است. این غذا مربوط به منطقه لواسان است که در آن از نوعی سبزی محلی به نام تبله نیز استفاده میشود.
مواد لازم
بلغور جو ۲۰۰ گرم
لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و نخود جمعا ۱۵۰ گرم
آب ۱ لیتر
عدس ۷۰ گرم
سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین به میزان لازم
پیاز داغ ۲ ق س
نعنا ۱ ق س
برنج ۱۰۰ گرم
ماست چکیده برای تزئین به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. بلغور و حبوبات را به جز عدس، از شب قبل در آب بخیسانید. آن گاه در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود. حالا یک لیتر آب به ان بیفزایید و روی اجاق قرار دهید.
۲. آب که جوش آمد، شعله را ملایم کنید و پس از یک ساعت عدس را همراه با سبزی شسته و خرد کرده اضافه نمایید و صبر کنید تا حبوبات بپزد.
۳. سپس ادویه، پیاز داغ و نعنا داغ را بیفزایید هنگامی که آب غذا کشیده شد، برنج شسته و خیس خورده را اضافه کنید و آهسته هم بزنید تا تمام آب آن جذب شود.
۴. حالا صبر کنید تا برنج کاملا مغز پخت شود آنگاه دمی را در ظرف بکشید و با ماست چکیده تزئین نمایید.
دمپختک
مواد لازم
برنج برای ۲ نفر
لپه باقلا ۱۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده ۴ ق غ
رب گوجه ۳ ق غ
زعفران، نمک ، فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. لپه باقلا رو با مقداری آب جوش میخیسانیم و بعد از ۲۰ دقیقه با مقداری آب جوش میپزیم طوری که له نشود. برنج رو هم میخیسانیم و بعد در آب جوش ۱ قاشق رب گوجه ریخته و خوب هم میزنیم تا رب گوجه تو آب حل شود.
۲. سپس برنج را در آن میریزیم و با توجه به نوع برنج آبکش میکنیم (معمولاً برای پلو مخلوط برنج رو کمی خشک تر بر می داریم). گوشت چرخ کرده را با پیاز سرخ شده کمی تفت میدهیم و لپه باقلا را هم اضافه می کنیم.
۳. رب گوجه را اضافه کرده و خوب هم میزنیم طوری که لپه باقلا له نشود. بعد از اینکه احساس کردیم رب گوجه خوب تفت خورده، برنج آبکش شده را هم اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم. فقط فراموش نکنید که مقداری برنج ساده برای ته دیگ کنار بگذارید.
۴. کف قابلمه مقدار کمی آب، روغن و زعفران میریزیم و بعد برنج ساده (یا سیب زمینی حلقه شده) را قرار میدهیم و بعد هم برنج مخلوط را اضافه می کنیم.
۵. بعد از اینکه برنج بخار کرد مابقی زعفران آبکرده را میریزیم روی برنج و شعله را کم میکنیم تا برنج دم بکشد.
اشکنه اسفناج
مواد لازم
تخم مرغ ۴ عدد
سیب زمینی ۲ عدد
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
آرد ۱ قاشق غذاخوری
اسفناج ریز ریز شده ۱ لیوان
آب سماق به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آب ۵ استکان
طرز تهیه:
۱. پیاز داغ که درست شد آرد، اسفناج، فلفل و زردچوبه را ریخته و بعد از چند ثانیه آب را اضافه کنید.
۲. جوش که آمد سیب زمینی را بریزید تا نیم پز شود.
۳. ۲ تا از تخم مرغ ها را هم زده و با نمک بریزید، بعد از ۲ الی ۳ دقیقه جوش، باقی تخم مرغ ها رادرسته و به آرامی در ظرف بیاندازید تا بپزند. در آخر آب سماق را اضافه کنید.