آشپزی سالم

طرز تهیه چند نوع غذا جدید

دستور پخت چند نوع غذا خوشمزه با طعم های متفاوت خورش داوود پاشا و رول سوخاری مرغ وژامبون

 

خورش داوود پاشا

خورش داوود پاشا یک غذای ترکیه‌ای بوده و شبیه به فسنجان خودمان است. 

مواد لازم  (ازای هر نفر:)

گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد کوچک
پیاز نگینی سرخ کرده نصف ۱ عدد
آرد سفید ۱-۲ قاشق غذاخوری
نعنا خشک ۲ قاشق سوپ خوری
رب انار ۱.۵ قاشق سوپ خوری
روغن مایع مقداری برای سرخ کردن
زردچوبه،پودر سیر و آویشن به مقدار لازم


طرز تهیه

گوشت چرخکرده را به همراه پیاز رنده شده و ادویه‌ها مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید.
گوشت را به صورت قلقلی شکل داده و آن‌ها را داخل روغن سرخ کنید.
بعد از آن‌که گوشت‌ها کمی سرخ شدند، پیاز های نگینی سرخ‌کرده و نعنا خشک و مقداری زردچوبه را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید.
در یک ظرف دیگر رب انار را به همراه یک پیمانه آب با آرد مخلوط کرده و مایع به دست آمده را به قابلمه اضافه کنید.
اجازه دهید تا مخلوط داخل قابلمه به آرامی پخته شده و جا بیفتد.
هنگامی که غذا پخته شد می‌توانید دانه‌های انار قرمز را برای تزیین روی آن بپاشید.


رول سوخاری مرغ و ژامبون

مواد لازم:

فیله مرغ ۳ عدد
ژامبون ۳ ورقه
پنیر چدار ۳ ورقه
تخم مرغ (کمی زده شده) یک عدد
پودر سوخاری ۲ پیمانه
روغن برای سرخ کردن
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
سیر (له شده) ۲ حبه
پاپریکا به مقدار لازم


طرز تهیه

گوشت‌کوب روی فیله های مرغ بکوبید تا پهن شوند. سیر له شده را روی فیله های مرغ بمالید و نمک و فلفل سیاه بزنید و پاپریکا بپاشید.
روی هر یک از فیله ها یک ورقه ژامبون و یک ورقه پنیر قرار دهید و آنها را رول کنید. رول های مرغ را ابتدا در تخم مرغ کمی زده شده فرو کنید و سپس در پودر سوخاری بغلتانید
سپس آنها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.


خورش ترش سماق
 

خورش ترش سماق یک غذای مازندرانی است که در عین خوشمزه بودن بسیار هم مقوی است. این غذا، همانطور که از اسمش معلوم است، مزه ترشی داشته و برای کسانی که عاشق خوراکی‌های ترش‌مزه

مواد لازم

سینه مرغ ۱ عدد
سبزی خورشت ۱۵۰ گرم (اصل این غذا با سبزی مرغ ترش تهیه می‌شود، اما اگر به آن دسترسی ندارید از سبزی قورمه‌سبزی هم می‌توانید استفاده کنید)
پیاز ۵ عدد
لوبیا قرمز یک سوم فنجان
آبغوره یک سوم فنجان
سماق ۵ قاشق غذاخوری
غوره یک سوم فنجان
سیر ۵ حبه
نمک و فلفل به مقدار لازم


طرز تهیه:

سیرها و پیازها را ریزریز خرد کنید و داخل روغن تفت دهید.
سینه‌ های مرغ، نصف مقدار سماق و نمک و فلفل را اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه تفت دهید تا رنگ مرغ‌ ها تغییر کند.

پس از تغییر رنگ مرغ‌ ها می‌ توانید لوبیاها را به همراه مقداری آب اضافه کنید و حرارت شعله را زیاد کنید تا خورشت شروع به جوشیدن کند. سپس حرارت شعله را کم کنید و به مدت ۲ ساعت اجازه بدهید مواد خورشت بپزد.

سبزی‌ ها را به صورت کاملا ریز خرد کنید و درون روغن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ نمائید. سپس نیمی از سماق باقی‌مانده را به سبزی‌ های سرخ شده اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید و بعد از روی حرارت بردارید.

سبزی‌ های تفت خورده را به همراه آبغوره و غوره‌ ها و مقدار باقی‌مانده سماق را به باقی مواد اضافه کنید. تمام مواد را به آرامی مخلوط کنید و با حرارت کم اجازه دهید خورشت جا بیفتد.

دقت کنید که با وجود ترش بودن سماق، اگر در مصرف آن زیاده‌روی کنید غذای شما تلخ خواهد شد. بنابراین اگر می‌خواهید غذای شما بیشتر از حالت عادی ترش شود، مقدار بیشتری آب‌‌غوره استفاده کنید و به هیچ وجه میزان مصرف سماق را افزایش ندهید.


خوراک قفقازی با گوشت چرخ کرده

مواد لازم

گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
نخود فرنگی پخته شده ۱ پیمانه متوسط
ذرت کنسروی ۱ پیمانه متوسط
فلفل دلمه ای کوچک ۱ عدد
لوبیا سبز ۵۰۰ گرم
پودر رازیانه ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل، دارچین به میزان لازم
آبلیموی تازه کمی
سس مایونز به میزان لازم


طرز تهیه 

پیاز را سرخ کرده، یک حبه سیر له شده به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید.
گوشت مغز ران یا سردست بدون دنبه را چرخ کرده و به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

در یک ماهیتابه ۳ قاشق غذاخوری رب را در نصف قاشق غذاخوری روغن تفت دهید.
لوبیا سبز را پس از شستن به دو نیم تقسیم کرده و در کمی روغن تفت دهید.
نخود فرنگی را در کمی روغن تفت دهید.

لوبیا سبز و نخود فرنگی تفت داده شده را به گوشت اضافه کنید و سپس کنسرو ذرت را به مواد بیفزایید.
فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی را نگینی ریز خرد کرده و تفت دهید و سپس به مواد اضافه کنید.

۲ لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده، سپس رب تفت داده شده و چاشنی (نمک، فلفل، پودر رازیانه، دارچین، آبلیموی تازه) را بیفزایید.

حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مواد کاملا پخته و جا بیفتد.
وقتی آب آن تمام شد، به مدت ۱ ساعت در یخچال قرار داده و سپس با سس مایونز و سس گوجه تزیین کنید.
اگر مایلید خوراک را به صورت داغ مصرف کنید به آن سس نزنید.


خوراک قفقازی با مرغ و بادمجان

مواد لازم

هویج ۳۰۰ گرم
لوبیا سبز ۳۰۰ گرم
کدو سبز ۱ کیلوگرم
بادمجان ۵۰۰ گرم
سینه مرغ ۱ عدد
پیاز ۳ عدد
گردوی نگینی خرد شده ۱ پیمانه
ماست چکیده ۱ پیمانه
سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
سیر ۲ حبه
محلول زعفران به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم


طرز تهیه 

لوبیا سبز را شسته و به صورت بند انگشتی خرد کنید.
هویج را به صورت خلالی خرد کرده و همراه با لوبیا سبز خرد شده، با کمی روغن تفت دهید تا بپزند و سبک شوند.

مرغ را با یک پیاز، کمی نمک و زردچوبه پخته و سپس آن را ریش ریش کنید.
بادمجان را خلالی خرد کرده و جداگانه سرخ کنید.
کدو را خلالی خرد کرده و سرخ کنید.

پیاز را نگینی ریز خرد کرده و آن را سرخ کنید تا طلایی شود، سپس مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و با هم تفت دهید.

هویج و لوبیا سبز تفت داده شده را به مرغ اضافه کنید، کمی هم محلول زعفران به مواد بیفزایید، بدون اینکه آبی به مواد اضافه کنید درب ماهیتابه را بسته و حرارت را ملایم کنید تا مواد بپزند.
کدو و بادمجان سرخ شده را به مواد اضافه کرده، کمی پیاز داغ به آن بیفزایید و از روی حرارت بردارید تا کمی سرد شوند.
سیرها را رنده کرده و با ماست چکیده و سس مایونز مخلوط کنید.

در یک ظرف پیرکس، به ترتیب یک لایه سس، مواد، گردوی خرد شده بریزید و لایه‌ها را تکرار کنید تا ظرف پر شود، سپس روی آن را با گردو و پیاز داغ تزیین کنید.
ظرف را به مدت ۴-۳ ساعت در یخچال قرار دهید تا جا بیفتد و سپس سرو کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید