کباب موهامورا
مواد لازم:
سس موهامارا نصف فنجان
گوشت (گاو یا گوسفند. چرخ کرده. خیلی چرب نباشد.) ۴۵۰ گرم
ادویه ۱ قاشق چایخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری
پیاز ۱ عدد
نمک به میزان دلخواه
طرز تهیه:
۱. پیاز و جعفری را داخل کاسه ی غذاساز بگذارید و به اندازه ی ممکن ریز کنید. گوشت و ادویه ها را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه یا تا زمانی که گوشت و پیاز و جعفری به خوبی ترکیب شوند مخلوط کنید. سس موهامارا را اضافه کنید و مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
۲. یک فنجان کوچک از مخلوط گوشت را برداشته و روی سیخ به شکل سوسیس در بیاورید. می توانید به جای سیخ دور آن را فویل بپیچید. به مدت ۱۰ دقیقه در فر با حرارت ۴۰۰ درجه ی فارنهایت (۲۰۴ درجه سانتی گراد) قرار دهید. سیخ یا سوسیس های گوشتی را تا زمانی که بپزند از این رو به آن رو کنید. کباب را با نان پیتا و سالاد سرو کنید.
سس موهامورا لبنانی
مواد لازم :
فلفل دلمه ای ۳ عدد (۲۴۰ گرم پوره) (قرمز)
سیر ۴ حبه
گردو ۵۰ گرم
زیره سبز (آسیاب شده) ۳/۴ قاشق چایخوری
رب انار ۱ و نیم قاشق سوپخوری
پیاز ۱ عدد کوچک
فلفل قرمز (یا فلفل آلپو یا پاپریکای بوداده) ۱ قاشق چایخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۱/۴ فنجان (کاملاً خالص)
طرز تهیه :
۱.گردوها را در یک کاسه قرار دهید، روی آن آب بریزید و بگذارید ۱ ساعت خیس بخورد.
۲.حبه های سیر را پوست بکنید و خرد کنید و با نمک در هاون قرار دهید. سیر را بکوبید و له کنید.
۳. فلفل ها را بشویید و روی یک سینی شیرینی پزی که کف آن را با فویل پوشانده اید قرار دهید و روی کباب پز زیر شعله ی کباب کننده بگذارید. هر چند دقیقه یکبار آنها را برگردانید تا پوستشان سیاه و ذغالی شود. در این مرحله فلفل ها را با چند قاشق آب در یک کیسه ی پلاستیکی قرار دهید. در کیسه را سفت کنید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. کیسه را باز کنید و پوست فلفل ها را بکنید. فلفل ها را دو نیم کنید و دانه ها و ساقه و سفیدی های داخلش را جدا کنید.
۴. پیاز را پوست بکنید و ۴ قسمت کنید.
۵. فلفل، پیاز، سیر له شده، گردوی خشک، زیره سبز، رب انار، پوره فلفل قرمز یا پاپریکا و روغن زیتون را داخل ظرف غذا ساز بریزید. به مدت ۱ دقیقه یا تا زمانی که مخلوط یکدست و غلیظ شود بزنید. طبق ذائقه مزه دار کنید و سس را داخل یک کاسه بریزید. بگذارید سرو شود و سپس در یخچال نگهداری کنید.
نکته:
۱. می توانید از فلفل پیکیلو استفاده کنید.
۲. می توانید مقدار گردو را دو برابر کنید. سس چربتر و غلیظ تر می شود.
سالاد فته الحمص لبنانی
سالاد بسیار خوش طعم و خوشمزه لبنانی این سالاد یکی از سالاد های محبوب عربی می باشد.
مواد لازم
دو عدد كنسرو نخود پوره شده
یك عدد كنسرو نخود سالم
۲قاشق غذا خوری ارده
دو حبه سیر رنده شده
۵ قاشق غذا خوری آبلیمو
نمك – فلفل قرمز به مقدار دلخواه
سس سالاد
پنچ قاشق غذا خوری روغن زیتون
نصف نان لبنانی بریده شده به صورت مربعهای سه در سه سانتی و تفت داده شده در روغن
طرز تهیه:
پس از آماده شدن هردو مواد تمامی مواد را در كاسه بزرگ پیركس میریزیم و مخلوط میكنیم برای تزئین هم از روغن زیتون – گوجه فرنگی خرد شده – مقداری سماق – جعفری خرد شده مقداری از نان لبنانی سرخ شده استفاده میكنیم سالاد بسیاز لذیذ و خوشمزه ای رو امتحان خواهید كرد.
کباب لبنانی
یک غذای عربی معروف و بسیار لذیذ لبنانی است که در ایران نیز بخصوص در محله های عرب نشین طرفداران زیادی دارد.
البته اين كباب و نان و سس مخصوص هم دارد كه روي نان ماليده ميشود.
مواد لازم
نصف پیمانه بلغور گندم
۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده
نصف یک پیاز متوسط به صورت خرد شده
نصف قاشق مربا خوری زیره
یک قاشق غذا خوری ماست چکیده
روغن به میزان لازم جهت سرخ نمودن
مواد مورد نیاز برای داخل کباب
یک قاشق غذا خوری روغن زیتون
یک عدد پیاز کوچک که کاملا ریز خرد شده باشد
دو قاشق غذا خوری دانه کاج خرد شده
یک حبه سیر به صورت له شده
یک قاشق غذا خوری کشمش پلویی خرد شده
یک کیلو گرم گوشت چرخ کرده
نمک ، فلفل قرمزز و سیاه ، پودر دارچین به میزان کم
برگ گشنیز خرد شده به اندازه یک قاشق غذا خوری.
مواد لازم تهیه سس تاهینی ( ارده ) مخصوص این کباب لبنانی به آن نیاز داریم :
۴ قاشق مربا خوری تاهینی
۴ قاشق غذا خوری ماست چکیده
آب لیمو به میزان کم
یک حبه بزرگ سیر له شده
۴ قاشق غذا خوری روغن زیتون
۳ قاشق غذا خوری آب.
طرز تهیه
پس از آن که سه بار بلغور گندم را شستید ، به اندازه نصف پیمانه آب جوش به آن اضافه کرده و روی ظرف را بپوشانید. برای آماده کردن مواد مورد نیاز برای داخل کباب ، ابتدا پیاز ها را در روغن تفت داده و بعد از آن دانه های کاج را اضافه نمایید. پس از کمی تفت دادن نوبت به اضافه کردن سیر ، کشمش و گوشت چرخ کرده به مواد و تفت دادن آن ها است. حال باید ادویه های گفته شده را به مواد بزنید و وقتی خوب حل شدند ، زیر آن را خاموش نمایید و بعد گشنیز را بریزید.
حال زمان آبکش کردن بلغور گندم است. گوشت باقی مانده را به همراه پیاز و زیره در غذا ساز کاملا با هم مخلوط نمایید و به بلغور ها اضافه نمایید. پس از ورز کامل مواد با دست ، نوبت به اضافه کردن ماست چکیده به آن می رسد.
اکنون زمان درست کردن کباب است :
کمی از مواد بلغور را در دست گرفته و پهن کنید و میزان مناسبی از مواد داخل کباب را که قبلا تهیه نمودید ، در داخل آن بگذارید و آن را ببندید. زمانی که تمام مواد را به این صورت آماده نمودید ، آن ها را برای ۳۰ دقیقه باید در داخل یخچال بگذارید و سپس آن ها را سرخ نمایید.
برای تهیه سس نیز تنها نیاز دارید که مواد گفته شده را با هم مخلوط نماید و در کنار کباب های سرخ شده ، سرو نمایید.
آلفته غذایی لبنانی است که مواد اصلی آن را سبزیجات تشکیل می دهند. آلفته کلمه ای با ریشه عربی و به معنای آشفته و پریشان است.
مواد لازم:
سینه مرغ آب پز شده ۱ عدد
كدو، بادمجان، سیب زمینی ، هویج از هر كدام ۲ عدد
نخود پخته شده ۱ لیوان
جعفری ریز شده نصف لیوان
پیاز رنده شده ۱ عدد
نمك و فلفل و زردچوبه كمی
نان عربی خرد شده و سرخ شده یکی و نصفی لیوان
مواد لازم برای سُس:
ماست ۲ لیوان
سیر رنده شده نرم ۲ حبه
ارده ۱ قاشق غذاخوری
سس مایونز ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
نمك و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱- كدو، بادمجان، هویج و سیب زمینی را پوست كنده به صورت مكعبی شكل كوچك خرد كنید، سپس تمام سبزیجات را در روغن سرخ كنید.
۲- پیاز رنده شده را در كمی روغن سرخ كنید تا طلایی رنگ شود سپس مرغ پخته شده را خلال كرده به پیاز اضافه نمایید.
۳- به مواد كمی ادویه اضافه كرده و بگذارید قطعات مرغ كمی سرخ و طلایی رنگ شود.
۴- كدو، بادمجان، هویج و سیب زمینی سرخ شده را با هم مخلوط كرده، در ظرف پیركسی ریخته، به طوری كه سطح ظرف را به صورت یكنواخت پُر كند، سپس مرغ را روی سطح سبزیجات به صورت یكنواخت بریزید.
۵- روی سطح مرغ نخود پخته شده بریزید (می توانید از كنسرو نخود نیز استفاده كنید).
۶- تمام مواد لازم برای سُس را با هم مخلوط كرده، روی سطح مواد ریخته، سپس روی آن ها جعفری خرد شده بپاشید.
۷- در آخر، روی سطح مواد، نان عربی را كه به صورت مكعبی خرد كرده و در كمی روغن سرخ كرده اید، بریزید.