دسر

طرز تهیه چند نوع فرنی روزهای سرد

سه نوع فرنی خوشمزه مناسب روزهای سرد با آرد گندم و نشاسته و برنج

 فرنی مجلسی با آرد برنج
مواد لازم

شیر ۲ لیوان
آرد برنج ۶ قاشق غذاخوری
شکر ۴ قاشق غذاخوری
زعفران ساییده ۱/۲ قاشق چایخوری
وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
خامه ۲ قاشق غذاخوری
گلاب ۱/۴ پیمانه


طرز تهیه:

آرد برنج را در یک کاسه متوسط بریزید.

کمی شیر سرد به آرد برنج اضافه کرده، شیر و آرد برنج را هم بزنید تا کالا مخلوط شوند و آرد برنج در شیر به طور یکنواخت حل شود.

بقیه شیر را در قابلمه بریزید، ترکیب شیر و آرد برنج را با آن مخلوط کنید و هم بزنید، سپس شکر را اضافه کنید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا آرد گلوله نشود.

خامه و وانیل را نیز به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا غلیظ شود.

گلاب و محلول زعفران را در ظرفی مخلوط کنید.

وقتی غلظت فرنی مانند ماست شد، مخلوط گلاب و زعفران را به فرنی اضافه کنید.

فرنی را مرتب هم بزنید و فرصت دهید ۵ دقیقه دیگر بپزد.

پس از ۵ دقیقه اگر فرنی به غلظت مناسب رسیده بود از روی حرارت بردارید. فرنی را در ظرف سرو بکشید و اجازه دهید خنک شود.


فرنی مجلسی با آرد برنج و نشاسته

مواد لازم

آرد برنج ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱ لیوان
نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان
شیره انگور یا خرما به میزان لازم


طرز تهیه:

نشاسته ذرت را با آب مخلوط کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
آرد برنج را در قابلمه‌ای ریخته و شیر را به تدریج به آن اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند و آرد برنج در شیر گلوله نشود.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و مرتب هم بزنید تا به جوش آید.
وقتی مواد شروع به قل زدن کرد، مخلوط نشاسته ذرت و آب را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا قوام آید.
زمانی که مواد شروع به سفت شدن کرد، حرارت را ملایم کرده و ۲ دقیقه دیگر هم بزنید تا جا بیافتد.
فرنی را از روی حرارت برداشته، در ظرف سرو بکشید و در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
موقع سرو روی فرنی شیره انگور یا خرما بریزید


۳. طرز تهیه فرنی مجلسی با نشاسته
مواد لازم

شیر ۱ لیوان
شکر ۲ قاشق غذاخوری
نشاسته گندم ۲ قاشق غذاخوری
گلاب و وانیل به میزان لازم


طرزتهیه:

نشاسته را در ظرفی ریخته و در نیم فنجان آب سرد کاملا حل کنید.
نشاسته آب شده را در قابلمه بریزید و حدود یک لیوان آب به آن اضافه کنید
سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا نشاسته ته نشین نشود.
حدود ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا نشاسته بپزد و در این فاصله مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی نشاسته غلیظ شد و حجم آن نصف شد، شیر را به تدریج اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.
سپس شکر را اضافه کنید و فرصت دهید روی حرارت ملایم ۱۵ دقیقه دیگر بپزد و غلیظ شود.
وقتی فرنی به غلظت مناسبی شبیه ماست رسید، گلاب و وانیل را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.
فرنی را در ظرف سرو بکشید و فرصت دهید تا خنک شود.


نکات مهم و اصولی در تهیه فرنی مجلسی

هنگام پختن آرد برنج و نشاسته، فرنی را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و گلوله نشود.
فرنی را پس از برداشتن از روی حرارت فورا در ظرف سرو بکشید، زیرا خیلی سریع می‌بندد.
فرنی پس از سرد شدن، سفت می‌شود بنابراین دقت کنید قبل از اینکه از روی حرارت بردارید به غلظت مناسب رسیده باشد.
افزودن طعم دهنده‌هایی مانند گلاب و وانیل به فرنی کاملا اختیاری است. همچنین برای شیرین کردن فرنی می‌توانید شکر را حذف کرده و موقع سرو با انواع مربا نظیر مربا گل یا شیره سرو کنید.
می‌توانید با افزودن مواد مختلفی نظیر پودر کاکائو، شکلات، میوه، رنگ‌ها و اسانس‌های خوراکی، فرنی با طعم‌های مختلف درست کنید.
برای درست کردن فرنی میوه ای:

میوه‌ها را پوست گرفته و خرد کنید. در صورت تمایل می توانید از انواع مغزها در فرنی استفاده کنید.

میوه‌ها و مغزهای خرد شده را با فرنی مخلوط کنید.

روی ظرف فرنی را سلفون بکشید و نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا برای سرو آماده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید