“مربای گردو” با متفاوت ترین طعم
مربای گردو”ی سبز یا همان مربای مغز گردو ابتدا باید گردوها را در آب کاملا جوشانده و پوست رویش را بگیریم.
مواد لازم
مغزگردو ۱ کیلو گرم
آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری
شکر یک و نیم کیلو گرم
گلاب نصف استکان
طرز تهیه
مغز گردو را از ۴۸ ساعت قبل خیس کنید تا پوست نازک رویش به راحتی کنده شود.بعد مغز پوست گرفته شده را در مقداری آب بجوشانید تا هم پخته شود و هم آب سیاه آن خارج شود و شفاف شود .بعد گردوهای پخته شده را با شکر و آب روی حرارت قرار دهید تا شکر حل شود و شهد مربا کاملا قوام بیاید تا کپک نزند.در آخر گلاب و آبلیمو را هم اضافه کنید و مربا را از روی حرارت بردارید.و پس از سرد شدن در شیشه یا ظرف دلخواه بریزید و در آن را محکم ببندید و در یخچال نگهدارید.
مرباي آجيل
مواد لازم
گردو / ۱۰۰ گرم
پسته / ۱۰۰ گرم
بادام / ۱۰۰ گرم
فندق / ۱۰۰ گرم
آب / ۲ پيمانه
شکر / سه پيمانه
هل / چند عدد
خلال شيرين شده نارنج / ۲ قاشق غذاخوري
خلال شيرين شده پرتقال / ۲ قاشق غذاخوري
جوهر ليمو / يک چهارم قاشق چايخوري
طرز تهيه :
گردو ،پسته و بادام را به طور جداگانه چند ساعت در آب خيس کنيد . سپس پوست آنها را بگيريد . بعد آنها را روي دستمال تميزي پهن کنيد تا خشک شوند . فندق را در سيني فر ريخته و حدود ۱۰ دقيقه در فر قرار دهيد و در اين فاصله يکي دو بار آنها را زير و رو کنيد .
سپس آنها را در ميان دو کف دست مالش دهيد تاپوست آنها جدا شود . آب و شکر را با هم مخلوط کنيد روي حرارت قرار دهيد تا کمي قوام بيايد . سپس هل ، خلال نارنج ، پرتقال و گريپ فورت را اضافه کرده و صبر کنيد تا چند دقيقه بجوشد . بعد جوهر ليمو را اضافه کنيد و بعد از چند دقيقه فندق را به شيره ي در حال جوش اضافه کرده و صبر کنيد تا يک جوش کوچک ديگر هم بزند .
سپس حرارت را خاموش کنيد و بگذاريد تا شيره کمي از حرارت بيفتد . بعد گردو و پسته و بادام را به شيره ي گرم اضافه کرده و صبر کنيد تا شيره کاملا سرد شود . بعد ظرف مربا را به مدت يک هفته و بدون در داخل يخچال قرار دهيد تا شيره به خرد آجيل برود . سپس آن را در ظرف مورد نظر ريخته و سرو کنيد . اين مربا را مي توانيد در فريزر هم نگهداري کنيد .
مربا زرشک و بادام
مواد لازم
زرشک تازه ۴۰۰ گرم
شکر ۲ پیمانه اندازگیری
آب۳ تا ۴ لیوان
آب لیمو نصف ۱ لیوان
شکر: هم وزن پوست پسته ها(برای من ۱ فنجان شد)
هل. یک عدد
نصف ق غ پودر لبو
طرز تهیه
زرشک رو به خوبی پاک کنید و بشورید.
در قابلمه بریزید و روی آن آب بریزید و بذارید کمی گرم بشه.
سپس، شکر رو به اون اضافه کنید.
زمانی که احساس کردین زرشکها تقریبا پخته و مربا غلظت پیدا کرده، خلال بادام و وانیل رو اضافه کنید و ۵ دقیقه با حرارت کم بذارید و بمونه و بد از اون مربا آماده است.
میتونید در حین پختن اون رو بچشید که مقدار شیرینی مربا تون به دلخواه باشه(میتونید به دلخواه کم یا زیادش کنید). * بذارید مربا کاملا سرد بشه و بد در ظرف مورد نظر ریخته و در یخچال بذارید.
بیرونی ترین پوست پسته (همون خوشرنگ سبز و صورتی که نرمه) رو با پاقو یه شکاف میدیم و جدا میکنیم ، اگه دو طرفش سالم و خوشرنگ بود نگهش میداریم ؛
مغز پسته هارو بین انگشت شست و سبابه فشار میدیم تا لپه بشه ، پوسته نازکش رو هم جدا میکنیم :
برای هم پسته این کارو میکنیم ،نهایتا یه مقدار پسته و پوست پسته داریم :
پوست پسته هارو وزن کنید یا اگه ترازو ندارید داخل لیوان بریزیدشون و محکم فشار بدید، همون اندازه که لیوان رو پر کردن شکر پیمانه کنید
داخل یه قابلمه جدا آب جوش بیارید و پوست پسته هارو بریزید ۳ دقیقه بجوشه :
این کار برای اینه که تلخی پوسته ها گرفته بشه
بعد پوستهارو بریزید توی صافی ، دوبار اینکارو کنید و از پوستها بچشید اگه به نظرتون تلخه بازم تکرار کنید
هروقت پوست ها شیرین شد توی صافی کنار بذاریدشون و داخل قابلمه لعابی یک لیوان سرخالی اب بریزید و همراه شکر بذارید به جوش بیاد:
هل رو هم اضافه کنید و پوست پسته ها:
برای رنگ مربا ، نصف ق غ پودر لبو رو داخل توری کنار مربا گذاشتم که قرمز تر بشه
بعد مغز پسته رو اضافه کردم:وقتی یه مقدار غلیظ شد، آب لیمو رو اضافه میکینم :
یک قاشق از مربا رو بریزید توی نعلبکی و داخل فریزر خنک کنید ، اگه غلظتش رو دوست داشتید شعله رو خاموش کنید، مربا حاضره
همون پسته های روی سطح ظرف رو کنار هم شکل گل چیدم که تزئین بشه