مرغ سوخاری در فر با کمترین مقدار روغن
این مرغ سوخاری در فر در عین حال خوشمزه و خوش طعم است و به واسطه وجود خرده نان حسابی ترد و با ظاهری دلخواه است. مقداری ادویه و گیاهان معطر به خرده نان اضافه میکنم تا طعم ان را دلخواه کنم و رنگی شبیه به مرغ سوخاری شده در روغن ایجاد کنم (پاپریکا یک سایه نارنجی رنگ عالی ایجاد میکند) همچنین به واسطه وجود فلفل قرمز مقداری تند و تیز خواهد بود (مقدار فلفل بستگی به ذائقه شما دارد).
مواد لازم
۲ پیمانه خرده نان
۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ قاشق چایخوری پاپریکا
۱/۲ قاشق چایخوری آویشن خشک
۱/۲ قاشق چایخوری پودر سیر
۱/۴ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز تند
نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده
۳ عدد سفیده تخم مرغ
۸ عدد بالای ران مرغ بدون پوست و چربی گرفته
طرز تهیه
فر را تا ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۵ درجه سلسیوس) گرم کنید. یک عدد توری بزرگ را روی یک سینی ۱۸ در ۱۳ اینچ فر بگذارید، روی آن را با اسپری آشپزی اسپری کنید تا از چسبیدن مرغها به آن جلوگیری شود.
خرده نان را داخل یک کاسه بزرگ با لبه کوتاه بریزید. روی آن را روغن بپاشید و با انگشتانتان بمالید تا به صورت یکسان نرم شود.
پاپریکا، آویشن، پودر سیر، پودر فلفل قرمز را روی این مخلوط بریزید و با نمک و فلفل سیاه در ادامه مزه دار کنید.
در یک کاسه مشابه دیگر سفیده تخم مرغ، نمک و فلفل را با هم بهم بزنید تا زمانی که کمی کف کند.
برای درست کردن یک تکه مرغ، ابتدا دو طرف مرغ را در سفید تخم مرغ بزنید، سپس به ظرف مخلوط خرده نان و ادویه ببرید و دو طرف آن را در مخلوط بغلطانید و همزمان خرده نانها را روی آن فشار دهید تا به مرغ بچسبند، مقداری روی آن بپاشید وخوب فشار دهید.
پس از اینکه همه قطعات مرغ را به این ترتیب آماده کردید آنها را روی توری آماده شده بگذارید و بین آنها به صورت یکسان فضایی خالی بگذارید.
آن را در فر از پیش گرم شده بپزید تا زمانی که کل آن طلایی قهوهای شود (وسط ضخیمترین بخش مرغ باید دمای ۱۶۵ درجه را روی دماسنج آشپزی نشان دهد) که این زمان حدود ۵۰ دقیقه طول میکشد. آنها را گرم سرو کنید.
نکته
بهترین چیز برای روکش مرغ چیست؟
کورن فلکس و خرده نان. در این مورد خرده نان طعم بهتری داشت. چون در این مورد نیازی به آن نیست و بدون آن طعم خوبی خواهد داشت. سفیده تخم مرغ هم همانند یک چسب عمل میکند و سایر مواد را نگه میدارد.
از ران مرغ بدون استخوان یا سینه مرغ استفاده کرد
ران مرغ با استخوان در دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت حدود ۵۰ دقیقه طول میکشد.
اگر از سینه مرغ بدون پوست استفاده کنید زمان پخت حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه است.
ران بدون استخوان زمانی بین ۲۵ تا ۳۰ دقیقه میگیرد.
شما میتوانید از سیب زمینی سرخ شده، سبزیجات برشته بخصوص آنهایی که با ادویه جات هم طعم دار شده باشند، سیب آب پز له شده و سالا ماکارونی. همچنین سبزیجات بخارپز هم برای افرادی که در حال رژیم گرفتن هستند، پیشنهاد خوبی است.سرو کرد.
کباب مرغ در فر با مرغ کامل و طعم دار شده به همراه سبزیجات برشته
مرغ به صورت کامل است. شما هر تکه مرغ را که جدا میکنید میبینید که چقدر آبدار است و با وجود کره و سیر و گیاهان معطر چه طعم عالی دارد. این یک کباب مرغ آسان و در عین حال خوشمزه برای ناهار است.
در این روش نیازی به خواباندن مرغ در مواد و مریناد کردن آن به مدت طولانی نیست بلکه بسیار راحت پخته میشود و برای یک آخر هفته که حسابی مشغول هستید اما مهمان زیاد دارید خیلی خوب است به خصوص که بخواهید یک کباب حسابی به مهمانتان بدهید.
سیب زمینی، هویج و جوانههای بروکسل هم همراه با مرغ برشته میشوند. این ترکیب سبزیجات برشته یک همراه عالی برای مرغ است و هر لقمه از آن را که میخورید متوجه طعم خوشمزه آن خواهید شد و سیب زمینی پوست نمکی ترد دارد و داخل آن نرم و لطیف است و کلمهای بروکسل هم که مزه فوق العادهای را ایجاد میکنند.
.
مواد لازم
مرغ کامل ۲ تا ۲/۵ کیلویی
۱/۲ قاشق چایخوری نمک (من از نمک دریا استفاده میکنم)
۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه
*قبل از استفاده از مرغ در فر اجازه دهید تا مرغ به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق بماند.
مواد لازم برای سس کرهای کباب مرغ درسته
۴ قاشق غذاخوری کره بدون نمک، نرم شده
۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون، به علاوه مقداری اضافه تر
۱ قاشق غذاخوری جعفری، ریز خرد شده
۲ حبه سیر، له شده
۱/۲ قاشق چایخوری رنده پوست لیمو
۱ قاشق غذاخوری آب لیمو
۱ قاشق چایخوری نمک (نمک دریا بهتر است) به علاوه مقداری بیشتر برای سبزیجات
۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه
مواد لازم همراه کباب مرغ در فر
۱ کیلو سیب زمینی قرمز، خرد شده به صورت مربعهای درشت
۳ عدد هویج متوسط، پوست کنده و مربع شده
۲۵۰ گرم جوانه بروکسل، تمیز کرده و به دو نیم کنید
طرز تهیه
فر را قبلا تا دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. مرغ را طوری قرار دهید که کمر مرغ رو به شما قرار گیرد. و سینه مرغ در زیر باشد. برای برداشتن ستون فقرات از قیچی آشپزخانه استفاده کنید تا از دو طرف ستون فقرات را برش بزنید. پس از برش کمر، قفسه سینه را باز کنید و از یک چاقوی سرآشپز استفاده کنید تا استخوانهای جناق سینه را باز کنید، این کار به خرد شدن استخوان سینه و صاف شدن مرغ کمک میکند. زیر مرغ را با ۱/۲ قاشق چایخوری نمک و کمی فلفل سیاه بزنید.
روش خرد کردن مرغ
مرغ را به سمت سینه برگردانید و روی یک سینی فر که کاغذ مخصوص فر در آن قرار گرفته، بگذارید. از کف دستتان استفاده کنید و به آرامی روی قفسه سینه فشار دهید در اینصورت مرغ به صورت کامل روی سینی صاف و پهن میشود. شما میخواهید مرغ به صورت مسطح پهن شود بنابراین همه بخشهای مرغ به صورت یکسان خواهد پخت. پوست را از قسمت سینه، ران و قسمتهای دیگر از گوشت جدا کنید.
در یک کاسه، کره، جعفری، سیر، پوست لیمو، آب لیمو، نمک و فلفل را بریزید و آنها را با هم له کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند برای اینکار از یک چنگال استفاده کنید و چند دقیقه خوب آنها را به هم فشار دهید تا زمانی که همه مواد و به خصوص آب لیمو کاملا با کره ترکیب شوند.
۲/۳ طعم دهنده کره را در زیر پوست مرغ بگذارید و بقیه را روی کل مرغ بمالید.
همه سبزیجات آماده کرده را اطراف مرغ بچینید سپس روی همه روغن زیتون بپاشید و مقداری نمک و فلفل سیاه برای طعم دهی روی آنها بپاشید.
مرغ را بدون اینکه روی آن را بپوشانید در فر با دمای ۲۲۰ درجه (۴۲۵ درجه فارنهایت) به مدت ۴۵ یا تا زمانی که دمای دماسنج آشپزی به هنگام فرو رفتن در نازکترین بخش سینه مرغ دمای ۷۱ درجه سانتی گراد (۱۶۰ درجه فارنهایت) را نشان دهد، بگذارید. زیاد آن را نپزید چون مرغ خشک خواهد شد. بخاطر داشته باشید که دما پس از بیرون آوردن از فر ۵ درجه فارنهایت بیشتر خواهد شد. آن را از فر درآورید و ده دقیقه آن را روی تخته برش بگذارید بعد برش بزنید.
شاورمای مرغ برشته در فر با سس ماست و ارده
این خوراک ابتدا با رنگ زرد و روشن مرغ ماریناد شده در ماریناد لیمویی ادویه دار شروع میشود. این به معنای طعمی تزریق شده در درون شاورمای مرغ است سپس برشته شده تا یک رنگ قهوهای طلایی عالی را بسازد و روی نان پیتا یا نان برنج همراه با مواد همراه آن سرو میشود.
مواد لازم
۱/۳ پیمانه روغن زیتون به علاوه مقداری برای چرب کردن ظرف
۳ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
۱ قاشق غذاخوری سیر رنده شده
۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر زیره
۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری پاپریکا
۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری پودر تخم گشنیز
۱/۴ قاشق چایخوری پودر دارچین
۱/۴ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
۱ قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده
۱ کیلو مرغ بدون استخوان، پوست گرفته
نان پیتای گرم یا تورتیلای برنجی یا برنج پخته
سس ماست و ارده
گوجه خرد شده
خیار خرد شده
کاهوی خرد شده
پیاز قرمز نگینی شده
پنیر فتا
طرز تهیه
در یک کاسه روغن زیتون، آب لیموی تازه، سیر، پودر زیره، پاپریکا، تخم گشنیز، دارچین، پودر زردچوبه، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید.
گوشت مرغ را در یک کیسه زیپ لاک بزرگ بگذارید، مواد ماریناد را روی آن بریزید. کیسه را با دست فشار دهید و هوای آن را خارج کنید و آن را ببندید.
مواد ماریناد را روی مرغ بمالید. مرغ را به یخچال انتقال دهید و اجازه دهید تا به همراه ماریناد به مدت حداقل ۱ ساعت و حداکثر ۶ ساعت بماند.
فر را تا حرارت ۲۲۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. یک سینی ۱۸ در ۱۳ اینچ را که بهتر است لعاب تیره داشته باشد با یک قاشق غذاخوری روغن زیتون چرب کنید.
قطعات مرغ را از کیسه ماریناد درآورید و با فاصله در سینی فر بگذارید. آن را در فر برشته کنید تا زمانی که کل آن پخته شود و لبههای آن ترد شود، یعنی حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه.
مرغ را از فر در آورده و حدود ۲ دقیقه بگذارید بماند سپس آن را برش بزنید. شما میتوانید شاورمای مرغ را با نان پیتا یا برنج سرو کنید.
طرز تهیه سس ماست و ارده:
۲ قاشق غذاخوری ارده را در یک کاسه کوچک بریزید سپس با پشت قاشق ارده را فشار دهید تا صاف شود. یک فنجان ماست ساده یونانی، ۱ قاشق غذاخوری آب لیموی تازه، ۱/۲ قاشق چایخوری سیر رنده شده، ۲ قاشق غذاخوری جعفری خرد شده، نعناع یا گشنیز را با آن مخلوط کنید.سس تهیه شده را با نمک و فلفل مزه دار کنید.
کباب ران مرغ در فر با سس لیمو و خردل
کباب ران مرغ در فر که به صورت خوابانده شده در سس ترکیبی سیر، لیمو و خردل است، بسیار عالی و آسان پخته میشود.
راز کباب ران مرغ خوشمزه و عالی به مدت طولانی خواباندن در سس است. هر چقدر طولانیتر، بهتر (حداقل ۶ ساعت و ایدهآل یک شب تا صبح). مرغ لطیف، آبدار و خوش طعم خواهد شد.
مواد لازم
۲ کیلو ران مرغ
۱/۴ پیمانه روغن زیتون (ما روغن زیتون سبک استفاده کردیم نه روغن زیتون بکر)
۴ حبه سیر، له شده یا ریز خرد شده
۴ قاشق غذاخوری جعفری تازه ریز خرد شده
۳ قاشق غذاخوری آب لیمو از یک عدد لیمو تازه بزرگ
۲ قاشق غذاخوری سس خردل
۱ قاشق غذاخوری نمک (ما از نمک دریا استفاده کردیم)
۱/۲ قاشق غذاخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
در یک کاسه کوچک، همه مواد تشکیل دهنده سس ران مرغ را ترکیب کنید و مخلوط کنید یا با همزن دستی خوب بهم بزنید تا زمانی که خوب با هم ترکیب شوند.
رانهای مرغ را به کاسه همزن انتقال دهید یا در یک کیسه زیپ لاک بزرگ بریزید. سس ماریناد را روی مرغ ریخته و با دستتان مرغ را به سس آغشته کنید، مقداری از سس را برای ایجاد طعم بیشتر زیر پوست مرغ فرو کنید. با پلاستیک روی کاسه را بپوشانید و ۶ ساعت یا یک شب تا صبح مرغ را با سس بگذارید بماند.
فر را تا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید و یک سینی فر را به همراه فویل یا ورق سیلیکاتی مخصوص سینی فر بپوشانید. ران مرغ را از سمت پوست روی سینی بگذارید و مرغ را در حالی که فر گرم میشود در آشپزخانه گذاشته تا به دمای اتاق برسد، روی مرغها را با مقداری سس بیشتر رو مال کنید. مرغ را در ۴۰۰ درجه فارنهایت در وسط فر برای مدت ۲۵ دقیقه بپزید تا بخش زیرین ران مرغ پخته شود، سپس مرغها را برگردانید تا روی دیگر آن هم به مدت ۲۵ دقیقه دیگر پخته شود. برای اینکه پوست آنها تردتر شود، به مدت ۱ تا ۳ دقیقه روی حرارت زیاد بگذارید یا تا زمانی که پوست ران مرغ قهوهای شود.
برای ایجاد طعم بیشتر، مرغ را بلافاصله پس از اینکه از فر خارج کردید و در حالی که در سینی فر قرار دارد با سس لیمویی آغشته کنید و با جعفری تازه خرد شده تزئین کرده و سرو کنید.