پنکیک گوشتی
مواد لازم
آرد: یك پیمانه
شیر : یك پیمانه
تخممرغ :یك عدد
زردچوبه : به میزان لازم
روغن مایع: یك قاشق سوپخوری
گوشت چرخكرده : ۲۵۰ گرم
پیاز : یك عدد
رب گوجهفرنگی : ۲ قاشق سوپخوری
جعفری خردشده : ۲ قاشق سوپخوری
نمك : به میزان لازم
فلفل : به میزان لازم
ادویه : به میزان لازم
طرز تهیه
مایه میانی پنکیک
کمی پیاز را با روغن سرخ میکنیم تا طلایی شوند.گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و خوب سرخ می کنیم تا زمانی که رنگ گوشت عوض شود.به گوشت ادویه ها، نمک و فلفل و رب گوجه و آبلیمو را اضافه می کنیم. مواد را خوب مخلوط می کنیم و سپس جعفری های تازه و خرد شده را هم مخلوط می کنیم.آماده کردن پنکیکمقداری آرد در کاسه ریخته و روی آن شیر می ریزیم.همزمان با ریختن
شیر ، آرد را هم می زنیم.تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.نمک و زردچوبه را به مایه اضافه کرده و مواد را تا یکدست شدن خوب هم می زنیم.ماهیتابه را بردارید و روی گاز بگذارید. اجازه بدهید تا ماهیتابه کاملا داغ شود.کف تابه را نصف
قاشق روغن چرب کنید و به وسلیه ملاقه مقداری از مایه پنکیک را روی ماهیتابه بریزید. (مایه را طوری بریزید تا کاملا در سطح تابه پخش شود)وقتی زیر پنکیک طلایی شد آن را برگردانید تا طرف دیگرش هم طلایی شود.مایه گوشت را به ازای هر مقدار پنکیکی که می خواهید درست کنید تقسیم کنید.مقداری از مایه را روی پنکیک داخل ماهیتابه قرار دهید و آن را رول کنید. این کار را تا تمام شدن مایه گوشت ادامه دهید.پنکیک های رول شده را با مقداری روغن به آرامی تفت دهید تا طلایی شوند.
پنکیک پیازچه
مواد لازم
پیازچه ۲ لیوان
هویج ۱ لیوان
فلفل دلمهای قرمز ۱ لیوان
کدو سبز ۱ لیوان
پیاز قرمز نصف لیوان
آرد برنج ۳ قاشق غذاخوری
آرد گندم ۶ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۳ عدد
روغن کنجد ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
برای شروع پیازچهها را به صورت حلقههای ریزی در آورید سپس فلفل دلمهای، هویج و کدوسبز را به صورت نوارهای نازک برش دهید. پیاز را نیز خلالی کرده و همه را با هم مخلوط کنید. آردها و نمک را به این مخلوط بیفزایید. زرده را نیز از سفیده جدا کنید و با همزن برقی، سفیده را آنقدر بزنید تا به صورت خامهای سفت درآید. زرده را نیز به مخلوط اضافه کنید. در مرحله بعدی سفیده زده شده را افزوده و به عنوان آخرین مرحله دو طرف آن را در تابهای که روغن کنجد در آن داغ شده، سرخ کنید.
پنکیک سیب زمینی
مواد لازم:
سیب زمینی متوسط: یک عدد
تخم*مرغ: ۲ عدد
جعفری خشک: ۲ قاشق سوپ*خوری
روغن نباتی: یک قاشق سوپ*خوری برای سرخ کردن
نمک و فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه
سیب زمینی را پوست کنید و رنده کنید.
تخم*مرغ*ها را در یک کاسه متوسط هم زنید.
نمک و فلفل و جعفری خشک و سیب زمینی رنده شده را به ظرف اضافه کنید و خوب هم بزنید.
در یک تابه متوسط ، روی حرارت متوسط روغن را گرم کنید.
مایه را درون تابه بریزید و هر طرف آن را به مدت ۵ دقیقه یا تا زمانی*که طلایی رنگ شود، سرخ کنید.
پنکیک آماده را به دو نیم تقسیم کنید و با سالاد یا میوه*جات تازه میل کنید.
پنکیک کدو حلوایی
مواد لازم
دو پیمانه آرد سفید
یک قاشق غذاخوری شکر قهوه اي
یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
یک قاشق چایخوری نمک
یک قاشق چایخوری دارچین
¼ قاشق چایخوری جوز هندی
¼ قاشق چایخوری زنجبیل
۱ ¾ پیمانه شیر
نصف پیمانه کدو حلوایی پخته شده
دو شماره تخم مرغ
دو قاشق غذاخوری روغن گیاهی
شیره افرا «اختیاری»
طرز تهیه
۱. دریک کاسه بزرگ، آرد سفید، شکر قهوه اي، بیکینگ پودر، نمک، دارچین، پودر جوزهندی و زنجبیل رابا هم مخلوط کنید. دریک کاسه کوچک، شیر، کدوحلوایی پخته و له شده، تخم مرغ ها و روغن را مخلوط کنید. مخلوط شیر و آرد رابا یک دیگر مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
۲. برای تهیه هر پنکیک، حدود ¼ پیمانه از مایع به دست آمده را داخل تابه اي که از قبل چرب و گرم کردهاید، بریزید. حدود یک تا دو دقیقه بپزید، آنرا برگردانید و یک یا دو دقیقه نیز طرف دیگر را بپزید. این پنکیک را باید گرم سرو کنید. درصورت تمایل روی آن شیره افرا بریزید.