
، چیپس (سیبزمینی سرخکرده ترد)، نان تست یا بسیار برشته و غذاهای نشاستهدار همانند پاستا، ماکارونی، و ذرت میتوانند مقدار غیر قابل پذیرشی آکریلآمید را به بدن وارد کنند که نتیجه آن افزایش خطر ابتلا به سرطان است و این سازمان شیوهنامه یا دستورالعمل جدیدی را بر این اساس صادر کرده تا مردم در جریان خطرات این نوع مواد غذایی قرار بگیرند.
در آخرین شیوهنامه توصیه شده که غذاهای نشاستهداری که شامل سبزیجات ریشهدار، سیبزمینها، و نانها میشود باید تا مرحلهای روی آتش پخته، کباب یا سرخ شوند که رنگ زرد طلایی آنها تغییر نکند زیرا در غیر این صورت میزان آکریلامید موجود در این مواد غذایی افزایش پیدا می کند.
آکریلآمید یک ماده شیمایی سمی برای DNA است که اگرچه هنوز ثابت نشده روی انسانها اثرات بدی بر جا بگذارد اما معلوم شده که باعث ایجاد سرطان در حیوانات میشود و افزایش میزان آن علاوه بر خطر سرطان، دارای اثرات منفی بر دستگاه باروری و اعصاب در طول عمر میشود