کباب کشمیری با سس مخصوص
مواد لازم کباب کشمیری
مرغ بدون پوست و استخوان :۵۰۰ گرم
پودر زیره :یک قاشق چای خوری
فلفل قرمز :۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل سیاه :۱/۲ قاشق چای خوری
گراما سالا :۲ قاشق چای خوری
پودر زنجبیل :یک قاشق چای خوری
سیر رنده شده :یک حبه
آب لیمو :۲ قاشق چای خوری
ماست چکیده :۱۵ گرم
مواد لازم برای سس مخصوص
فلفل سبز دلمه ای ( تکه های درشت نگینی شده ) :۲ عدد
پیاز کوچک ( تکه های درشت نگینی شده ) :۲ عدد
آبلیموی تازه :یک قاشق غذاخوری
زنجبیل :یک قاشق غذاخوری
هل سبز :۲ عدد
گوجه فرنگی خرد شده نگینی یا حبه ای :۵۰۰ گرم
روغن مایع :۲ قاشق غذاخوری
زردچوبه :یک قاشق چای خوری
رب گوجه فرنگی : یک قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده : ۲ قاشق غذاخوری
پنیر خانگی حبه شده :۳۰۰ گرم
ادویه گراماسالا :یک قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم
طرز تهیه
مرغ ها را مکعبی خرد و با همه مواد لازم مخلوط کنید. آنها را ۲۴ ساعت در یخچال استراحت دهید. سپس به سیخ چوبی چوب بکشید و در تابه چدنی با کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.آن همراه با سس مخصوص که پنیر تکه ای دارد سرو کنید.
طرز تهیه سس مخصوص
در تابه متوسطی روغن مایع را بریزید و پس از اینکه که گرم شد، زیره و هل سبز را تفت دهید. سپس زنجبیل، رب گوجه فرنگی، زردچوبه و گراماسالا را اضافه کنید. سپس پیاز، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی سبز را بریزید و تفت دهید.
در آخر، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو را اضافه کنید. پنیر فتا را بیفزایید و در تابه را بگذارید تا سس نیم جوش و غلیظ شود. آن را با گشنیز خرد شده تزئین و سرو کنید.
کباب بره پنجابی
مواد لازم
گوشت بدون استخوان ران بره :یک کیلو و ۲۰۰ گرم
ماست چکیده :¾ پیمانه
سیر له شده و خمیری :۲ حبه
زنجفیل تازه رنده شده :۲ قاشق چایخوری
گرام ماسالا :۲ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز :۱/۳ قاشق چایخوری
روغن زیتون بکر :۶ قاشق سوپخوری
کره ذوب شده : ۳ قاشق سوپخوری
چات ماسالای آماده :یک قاشق چایخوری
طرز تهیه
ابتدا ماست چکیده را در کاسه متوسطی می ریزیم.
روغن زیتون، نمک، فلفل قرمز، سیر، زنجفیل و گرام ماسالا را به آن افزوده و با همزن به خوبی مخلوطشان می کنیم. گوشت را که به صورت تکه های مربعی ۲.۵ سانتیمتری خرد کرده ایم افزوده و دوباره هم می زنیم. روی مواد را پوشانده و در طول شب یا برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم.
کباب پز را از قبل گرم می کنیم.
تکه های گوشت را به طور مساوی بین ۶ سیخ تقسیم می نماییم. موادی را که گوشت را در آن خوابانده بودیم، از روی گوشت ها پاک می کنیم. با قلمو گوشت ها را به کره ذوب شده آغشته می نماییم. دو انتهای هر سیخ را سینی کباب پز ثابت می کنیم (سینی کباب پز روغن کباب ها را می گیرد و کباب ها معلق می مانند) و سینی را در فاصله ای در حدود ۱۲ سانتی متر از حرارت قرار دهید. هر طرف کباب ها را برای ۵ تا ۷ دقیقه یا تا وقتی که گوشت ها به میزان دلخواه تان بپزند، کباب کنید.
سپس چات ماسالا را روی کباب ها بپاشید و با نان هندی نوش جان کنید.
کوفته سیخی هندی
مواد لازم
پیاز کوچک :۱ عدد
گوشت بره چرخ کرده :۴۵۰ گرم
خمیر کاری :۲ قاشق غذاخوری
ماست طبیعی :۲ قاشق غذاخوری
روغن برای چرب کردن :به میزان لازم
جوانه گشنیز تازه , برای تزیین :به میزان لازم
مواد لازم جهت تهیه سس چیلی گوجه فرنگی :
گوجه فرنگی , دانه گرفته و خرد شده:۳ عدد
پودر تخم گشنیز :مقدار کمی
پودر زیره :مقدار کمی
گشنیز تازه , خرد شده :۲ قاشق چای خوری
طرز تهیه
پیاز را داخل یک غذاساز , ریز خرد نمایید . گوشت را به آن اضافه نموده تا له شود . این روش به گوشت کمک می نماید که در طول پخت چسبندگی خوبی داشته باشد و وا نرود . در صورت در دسترس نبودن غذا ساز , پیاز را قبل از مخلوط نمودن به گوشت با رنده ریز , رنده نمایید .
خمیر کاری و ماست را اضافه نموده و کاملا مخلوط نمایید . مخلوط به دست آمده را به ۸ قسمت تقسیم نمایید .
هر قسمت را به صورت یک سوسیس کوچک در آورده و هرکدام را به یک سیخ بکشید . آنها را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند .
برای تهیه سس چیلی گوجه فرنگی , گوجه فرنگی , ادویه , گشنیز , نمک و فلفل را داخل یک کاسه مخلوط نمایید و ۳۰ دقیقه کنار بگذارید تا طعم مواد با هم ترکیب شود .
کوفته سیخی هندی را بر روی توری مخصوص گریل چرب شده به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با ذغال داغ کباب نموده و مرتب پشت و رو نمایید. در صورت لزوم با مقدار کمی روغن آنها را چرب نمایید .
کباب ها را داخل بشقاب مخصوص پذیرایی قرار داده و با گشنیز تزیین نمایید . شما می توانید کوفته سیخی هندی را به همراه نان , ترشی میوه جات و سس چیلی گوجه فرنگی سرو نمایید .