املت زیتون
مواد لازم:
زیتون سبز: ۲ قاشق سوپ خوری
زیتون سیاه: ۲ قاشق سوپ خوری
مارچوبه: ۴ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
شیر: ۳ قاشق سوپ خوری
پنیر چدار (رنده شده): ۲ قاشق سوپ خوری
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
طرز تهیه:
مارچوبه ها را حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید تا نرم شوند. سپس خرد کنید. هسته زیتون ها را جدا کرده و آنها را حلقه حلقه کنید. تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کرده و مارچوبه و زیتون ها را به آن اضافه و مخلوط کنید. نمک و فلفل بزنید. ظرف فر را با روغن زیتون کاملا چرب کنید و این مخلوط را در آن بریزید و حدود ۵ الی ۶ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا املت بپزد. ظرف را از فر در آورید. پنیر چدار رنده شده را روی املت بپاشید و سپس داغ سرو کنید.
نان فوکاسیای زیتون
فوکاسیا نوعی نان ایتالیایی است که از روغن زیتون و سبزیجات معطر تهیه می شود.
مواد لازم خمیر:
آرد: ۱ کیلوگرم
خمیر مایه: ۱۰ گرم
آب گرم: ۴ پیمانه
روغن زیتون: ۱ پیمانه
آرد ذرت: یک دوم پیمانه
نمک: ۱ قاشق سوپ خوری
مواد لازم رویه:
زیتون سیاه و سبز: ۱۰۰ گرم
گوجه گیلاسی: ۱۰ الی ۱۳ عدد
برگ رزماری یا آویشن (خرد شده): ۵ الی ۶ عدد
نمک (دانه درشت): ۱ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
۱. برای تهیه خمیر، آرد، نمک و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید. آب گرم را به تدریج اضافه و مخلوط کنید تا خمیر یکدستی حاصل شود. ظرف مناسبی را با مقداری روغن زیتون چرب کرده و خمیر را در آن قرار دهید. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و در محلی گرم قرار دهید. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و در محلی گرم قرار دهید تا خمیر ور آید و حجم آن دو برابر شود.
۲. دستان خود را به روغن زیتون آغشته کنید و خمیر را ورز دهید و نیم ساعت دیگر استراحت دهید. این کار را سه بار تکرار کنید و به طور کلی حدود یک ساعت و نیم خمیر را استراحت دهید. خمیر را دو قسمت کنید. هر قسمت خمیر را روی سطح کار آغشته به آرد ذرت بصورت مستطیل یا دایره پهن کنید و دوباره حدود ۳۰ دقیقه استراحت دهید.
۳. خمیر را در سینی فر قرار دهید. روغن زیتون باقی مانده را روی خمیرها بریزید و با نوک انگشتان خود روی سطح آنها فشار دهید. هسته زیتون ها را جدا کرده و آنها را حلقه حلقه کنید. گوجه گیلاسی ها را نیز از وسط دو نیم کنید و روی خمیر را با برش های زیتون و گوجه گیلاسی و گرد آویشن یا رزماری تزئین کنید و نمک دانه درشت را روی خمیر بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید تا زمانی که نان بپزد و روی آن طلایی شود.
ساندویچ زیتون
مواد لازم:
نان تورتیا: ۲ عدد
تخم مرغ: ۴ عدد
فلفل قرمز (پودر شده): ۲ قاشق چای خوری
برگ جعفری (خرد شده): ۶ عدد
شبت (خرد شده): ۶ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
پنیر ماتزرلا (خرد شده): ۲۰۰ گرم
زیتون سیاه یا سبز: ۲۰ عدد
فلفل قرمز (خرد شده): ۲ عدد
نمک: به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
طرز تهیه:
تخم مرغ، فلفل قرمز پودر شده، نمک و فلفل سیاه را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. برگ جعفری و شبت خرد شده را اضافه کنید. نیمی از روغن زیتون را در تابه گرم کنید. نیمی از مخلوط تخم مرغ را در تابه بریزید و حدود ۲ دقیقه بپزید. تابه را بگذارید و اجازه دهید املت حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزند. در آخر نیمی از پنیر ماتزرلای خرد شده را اضافه کنید. سپس این کار را با بقیه مواد تکرار کنید. نان های تورتیا را گرم کنید. روی هر نان یک املت قرار دهید. زیتون های هسته جدا و خرد شده و فلفل قرمز را روی املت ها قرار دهید. نان ها را رول کرده و سپس سرو کنید.
پیشنهاد:
به جای نان تورتیا می توانید از نان لواش استفاده کنید.
خوراک مرغ و زیتون
مواد لازم:
ساق مرغ: ۶ الی ۷ عدد
رب گوجه فرنگی: یک دوم قاشق سوپ خوری
روغن زیتون: ۱ قاشق سوپ خوری
آب: ۱ پیمانه
شکر: یک دوم قاشق چای خوری
زیره (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
فلفل قرمز (پودر شده): به مقدار لازم
سیر (ریز خرد شده): ۴ حبه
پیاز قرمز (خرد شده): ۳ عدد
گوجه فرنگی (خرد شده): ۴ عدد
زیتون سبز (خرد شده): ۶۰ گرم
لیمو سنگی (نازک برش داده شده): ۱ عدد
گوجه گیلاسی: ۱۰ عدد
نمک: ۱ قاشق چای خوری
برگ جعفری (ریز خرد شده): ۲ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
ساق های مرغ را بشویید و خشک کنید و رب گوجه فرنگی، روغن زیتون، آب، شکر، زیره، فلفل قرمز پودر شده و نمک را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کنید. ساق های مرغ را اضافه و مخلوط کنید. روی مواد را با سلفون پوشانده و حداقل ۴ ساعت یا بیشتر در یخچال قرار دهید. پس از گذشت این زمان مواد را به ظرف فر انتقال بدهید و سیر، پیاز، گوجه فرنگی و زیتون سبز خرد شده و برش های لیمو ترش را به مواد اضافه کنید. روی ظرف را با کاغذ روغنی بپوشانید و حدود ۳۰ دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) قرار دهید. ظرف را از فر در آورید و کاغذ روغنی را بردارید. برگ جعفری ریز خرد شده را روی مواد بپاشید. گوجه گیلاسی ها را اضافه کنید و حدود ۳۰ دقیقه دیگر به پخت مواد در فر ادامه دهید. سپس سرو کنید.