آشپزی سالمغذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه ۵ مدل سمبوسه بندری وعربی وتونسی

سمبوسه مرغ با قارچ با نان لواش و سمبوسه میگو وسمبوسه گوشت

۱.مواد لازم برای تهیه سمبوسه بندری
خمیر یوفکا :۱۰ ورق از نان لواش میشه استفاده کرد

سوسیس :۳۰۰ گرم

پیاز خرد شده :یک عدد بزرگ

سیب زمینی :دو عدد متوسط

رب گوجه فرنگی :۲ تا ۳ قاشق غذاخوری

کره ذوب شده :۵۰ گرم

زردچوبه :یک دوم قاشق چایخوری

پودر فلفل قرمز :یک دوم قاشق چایخوری

نمک :به میزان کافی

روغن :به میزان کافی


طرزپخت سمبوسه بندری
خمیر یوفکا را از فریزر خارج می کنیم تا از حالت انجماد خارج شود. (برای استفاده از خمیر یوفکای منجمد شده بهترین راه این است که یک تا دو ساعت قبل از مصرف بسته را از فریزر خارج کنید و در

دمای محیط قرار دهید و در روی بسته با تیغ یک شکاف ۳ تا ۴ سانتی ایجاد کنید تا هوا به مقدار بسیار جزیی وارد بسته شود . در نظر داشته باشید که درب بسته را باز نکنید).

پیاز را خرد کرده و با زردچوبه و نمک در مقدار کمی روغن تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس آن را از ظرف خارج کرده و سیب زمینی ها را سرخ می کنیم .

پیاز سرخ شده و سوسیس حلقه شده را به سیب زمینی اضافه می کنیم، سپس رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز را به مواد اضافه می کنیم به خوبی باهم تفت می دهیم . سپس شعله را خاموش میکنیم و تا مواد کمی سرد شود.

یک ورق از خمیر یوفکا را بر می داریم و سطح آن را با قلم مو به کره ذوب شده آغشته می کنیم ؛ سپس خمیر را از عرض به دو نیم کرده ( باید دونوار مستطیل شکل داشته باشید ). مقداری از مواد راداخل هر نوار بریزید و آن را به صورت سمبوسه می پیچیم .

سمبوسه های آماده را داخل فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه قرار دهید تا خمیرها طلایی شوند و یا آنها را در روغن سرخ کنید.


۲.سمبوسه اسفناج

مواد لازم برای خمیر:
آرد=۴ پیمانه
خمیر مایه=۲ قاشق غذاخوری
شکر=۱ قاشق غذاخوری
نمک=۱ و ۲/۱ قاشق مرباخوری
روغن نباتی=۴/۱ لیوان
شیر خشک=۶ قاشق غذاخوری
آب داغ=۱ و ۴/۱ لیوان

مواد لازم برای داخل سمبوسه:
اسفناج=۱ و نیم کیلو(پخته و ریز شده)
پیاز=۵ عدد ردنده شده
سماق=۱ قاشق مرباخوری
رب انار=۲/۱ قاشق مرباخوری
پودر دارچین=کمی
روغن زیتون=۴/۱ لیوان
آبلیمو=۴/۱ لیوان

طرز تهیه خمیر سمبوسه اسفناج
در ظرفی آرد،خمیر مایه، نمک، شکر و شیر خشک را با هم مخلوط کنید. آب داغ و روغن را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. خمیر را با دست خوب ورز داده تا خمیر صاف و یکدستی بدست آید. خمیر را در ظرف سربسته در جای نسبتا گرمی به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا خمیر به اصطلاح بیاید و حجم آن تقریبا دو برابر شود.


طرز تهیه مواد داخل سمبوسه اسفناج
اسفناج ،پیاز،سماق، نمک،رب انار،دارچین را با هم مخلوط کرده. مخلوط را به مدت ۵ دقیقه داخل صافی می ریزیم. مواد را بین دو دست فشار می دهیم تا آب آن کاملا برود. در آخر روغن زیتون را به مواد مخلوط اضافه کرده بطوریکه کاملا جذب مواد شود. روی یک سینی کمی آرد می پاشیم و با وردنه خمیر را پهن می کنیم (قطر خمیر ۱ سانتیمتر باشد). روی خمیر را یک لیوان از سر آن گذاشته و دور لیوان را با چاقو می بریم تا خمیر گردی بدست اوریم کمی از مواد را برداشته در وسط خمیر می گذاریم. اطراف خمیر را به صورت مثلث برمی گردانیم بطوریکه روی مواد را بپوشاند. سینی فر را چربمی کنیم آردمی پاشیم و سمبوسه ها را با فاصله در سینی می چینیم .
فر را از قبل گرم کرده سینی را در طبقه وسط فر می گذاریم و سمبوسه ها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ۱۶۰ درجه سانتیگراد بپزید تا زمانی که سمبوسه ها درست شوند و روی آن طلایی رنگ شود


۲.سمبوسه مرغ با قارچ با نان لواش

مواد لازم سمبوسه مرغ و قارچ
نان لواش به تعداد دل‌خواه سینه مرغ ۱ عدد

قارچ خردشده ۱ پیمانه فلفل دلمه‌ای و پیاز هر کدام ۱ عدد

جعفری نصف پیمانه پیازچه و تره (دل‌خواه) نصف پیمانه

زرده تخم مرغ ۱ عدد نمک، فلفل، زردچوبه و فلفل قرمز به میزان لازم


طرز تهیه 
برای تهیه سمبوسه مرغ و قارچ ابتدا سینه مرغ را آبپز کرده و سینه مرغ را ریش‌ یا خرد می کنیم

پیاز را رنده می کنیم و با زردچوبه و فلفل قرمز تفت می دهیم

مرغ پخته شده و خردشده را به آن اضافه می کنیم

قارچ و فلفل دلمه را خرد کرده و به مرغ اضافه می کنیم و تفت می دهیم

در صورت تمایل می‌توانید در این مرحله ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی نیز به مواد بالا اضافه کرده و تفت دهید.

جعفری، پیازچه و تره خرد‌شده را نیز به مواد اضافه می کنیم وصبر می کنیم تا مواد خوب پخته شوند.

نان‌ها لواش را به شکل مستطیل‌های باریک برش می زنیم و روی هر برش، با قاشق مقداری از مواد می ریزیم

نان لواش را به شکل مثلثی می پیچیم و سمبوسه‌ها را در روغن داغ سرخ می کنیم .

سمبوسه مرغ و قارچ را با سس تند سرو کنید.

نکات سمبوسه مرغ و قارچ
۱- می‌توانید سیب‌زمینی آب‌پز له‌شده یا نگینی خردشده نیز به مواد سمبوسه اضافه کنید.

۲-در صورتی‌که دوست دارید غذایتان رژیمی شود و کالری کمتری داشته باشدمی‌توانید به جای سرخ‌کردن سمبوسه، آن‌ها را داخل فر بپزید.


۳. سمبوسه با میگو

مواد لازم برای سمبوسه میگو

خمیر یوفکا مستطیلی :۲۰ برگ
میگو :۴۰۰ گرم پاک شده
پیازچه :۱۰۰ گرم
جعفری :۱۰۰ گرم
پیاز :یک عدد بزرگ
کره ذوب شده :۱۰۰ گرم
سس کچاپ :دو قاشق غذاخوری
نمک :به میزان کافی
فلفل قرمز :۱/۴ قاشق چایخوری
زردچوبه :یک قاشق چایخوری
زعفران :۱/۸ قاشق چایخوری
آبلیمو :یک قاشق غذاخوری
آب :نصف استکان
روغن :۲ قاشق غذاخوری


طرز پخت سمبوسه میگو
ابتدا میگو را در نصف استکان آب با زعفران و آبلیمو بجوشانید تا پخته شوند .

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و با زردچوبه و نمک در روغن تفت دهید تا طلایی شود .

میگو، سبزیجات(پیازچه وو جعفری )، رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز را به پیاز سرخ شده اضافه و مواد را خوب مخلوط کنید و تفت مختصری دهید ( در حدود ۵ دقیقه )

خمیر یوفکا را از فریزر خارج و بگذارید تا از حالت یخ زدگی خارج شود.

یک ورق از خمیر یوفکا را روی سطح صافی پهن کنید، تمام سطح خمیر را با قلم مو به کره ذوب شده آغشته کنید تا خمیر کاملا مرطوب شود. یک لایه دیگر از خمیر را روی ورق اول بگذارید و سطح آن را

همانند لایه اول کاملا با کره مرطوب کنید. خمیرها را از طول روی هم تا کنید و سطح رویی آن را مجدد به کره آغشته کنید .

مقداری از مواد را روی خمیر بریزید .

یوفکا را به صورت سمبوسه بپیچید .

سمبوسه ها را داخل سینی فر بچینید و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ قرار دهید تا سطح خمیر تغییر رنگ دهد .

پس از آماده کردن سمبوسه ها می توانید آنها را در روغن سرخ کنید.


۴. سمبوسه تونسی

مواد لازم 
سیب زمینی ۱عدد هویج۱ عدد
کره ۱۵۰ گرم خمیر فیلو ۶ ورقه
لیمو ترش ۳ عدد فلفل چیلی قرمز خشک ۲ عدد
پیازچه ۲ ساقه تخم مرغ بزرگ ۱ عدد
پیاز قرمز ۱ عدد شاهی تازه ۱ دسته
نعنای تازه ۱ دسته جعفری تازه ۱ دسته
ماست کم چرب ۴ قاشق غذاخوری تخم گشنیز ۱ قاشق مرباخوری
پودر دارچین ½ قاشق چایخوری روغن زیتون بکر به میزان لازم
نمک به میزان لازم پودر فلفل سیاه به میزان دلخواه
پودر زیره سبز به میزان دلخواه


طرز تهیه سمبوسه تونسی
فر را با دمای ۲۰۰ درجه سانتی‎گراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم نمایید.

سیب زمینی‎ و هویج را با پوست شسته و با کمی آب بخار پز کنید تا کامل پخته شوند. سپس اجازه دهید تا خنک شوند. بعد پوست سیب زمینی را گرفته و با هویج پوره کنید.

۱ قاشق چایخوری تخم گشنیز را با فلفل چیلی بکوبید و پودر دارچین را با آن‎ها مخلوط کنید.

مخلوط تخم گشنیز، فلفل و دارچین را به همراه پیازچه‎های ریز خرده شده و یک تخم مرغ زده شده با سیب زمینی‎ها به خوبی ترکیب نمایید.

کره را در یک ظرف روی حرارت کم بگذارید تا کم کم آب شود.

بقیه تخم گشنیز را بکوبید.

قلمو را در کره چرب کنید و روی یک ورقه خمیر بمالید. مقداری پودر دارچین و پودر تخم گشنیز روی آن بپاشید. این ورق خمیر را با ورق دیگری بپوشانید و به همین ترتیب آن را با کره چرب کنید و روی آن

ادویه بپاشید. خمیر سوم را نیز قرار دهید و آن را نیز به همین ترتیب آماده نمایید. با استفاده از یک چاقوی تیز خمیرها را به شکل ۲ مربع با ابعاد ۱۵ سانتی‎متر برش بزنید.

با خمیرها سریع کار کنید تا از خشک شدن آن‎ها جلوگیری نمایید. با بقیه ورقه های خمیر نیز همین کار را تکرار کنید.

روی هر یک از چهار مربع به‎دست آمده، یک قاشق غذاخوری از مخلوط سیب زمینی بریزید و آن را پخش کنید. آن‎ها را از وسط تا کنید تا یک مثلث درست شود. لبه‎های مربع را با آب تَر کنید ولبه‎ها را فشار

دهید تا کامل بسته شوند. هر دو سمت آن را با کره چرب نمایید و به مدت ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی قهوه‎ای شوند در فر بپزید.

پیاز را ریز خرد کنید. برگ‎های نعنا و جعفری و شاهی‎ها را با هم مخلوط کنید.

یک عدد از لیموترش‎ها را آب گیری کنید. ماست را با آبلیمو، روغن زیتون و پودر زیره سبز ترکیب کنید.

سس ماست را روی سالاد سبزیجات بریزید و آن را با سمبوسه‎های داغ و برش‎های لیمو ترش سرو نمایید.


 ۵.سمبوسه با گوشت

مواد لازم برای پخت سمبوس
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم سیب زمینی آب پز۳ عدد

پیاز۱ عدد جعفری۳ قاشق غذاخوری

نمک، زردچوبه و فلفل نان لواش۶ عدد


طرز تهیه سبوسه :
پیاز را رنده کرده و با گوشت مخلوط می کنیم و در کمی روغن سرخ می کنیم. سپس نمک، زردچوبه و فلفل (سمبوسه معمولا تُند است، ولی شما مقدار فلفل را طبق ذائقه خودتان اضافه کنید) و یک فنجان آب درون گوشت سرخ شده می ریزیم و می گذاریم تا گوشت بپزد.سیب زمینی پخته را رنده یا له کرده و با جعفری خرد شده به گوشت اضافه می کنیم.

نان لواش را که بهتر است کمی خمیر باشد، به صورت نوارهای باریکی می بریم و در ابتدای نوار، از مایه سمبوسه روی نان می گذاریم و به شکل مثلثی آن ها را می پیچیم در ظرف گودی روغن می ریزم و وقتی داغ شد، سمبوسه ها را در آن سرخ می کنیم.

برای سبزی سمبوسه می توانید از سبزی های معطر هم استفاده کنید. همین طور اگر تخم گشنیز به آن اضافه کنید، خوشمزه و معطر می شود.(تخم گشنیز یک قاشق غذاخوری) با ۶ عدد نان لواش، ۱۸ عدد سمبوسه درست می شود. این سمبوسه ها را می توانید با سُس گوجه فرنگی میل نمایید.

نکته لازم : مراقب باشید که نان لواش در حین پیچیدن خشک نشود. برای این منظور می توانید نان ها را یکی یکی از کیسه در آورده و اضافی آن را درون کیسه قرار دهید تا نرم باقی بماند.

طرز پیچیدن نان سمبوسه
نان را به صورت مستطیل می بریم و در گوشه چپ، مقداری از مواد را می گذاریم. سپس گوشه نان را روی مواد می آوریم.

این طوری یک ضلع مثلث ساخته می شود. در مرحله بعد باید ضلع دیگر آن را بسازیم. در نتیجه نان سمت راست را روی مواد می آوریم. بدین ترتیب ما دو ضلع از مثلث را ساخته ایم. اگر دقت کنید، دو ضلع بالایی مثلث را داریم. ولی مثلثمان ضلع پایینی ندارد. در نتیجه میزان نان باقیمانده که در پایین مثلث دیده می شود.

می توان به جای گوشت از مرغ و سوسیس و قارچ نیز استفاده کرد.


طرز تهیه 
ابتدا سیب زمینی ها را پخته و آنها را له می کنیم سپس جعفری خرد شده و نمک و فلفل را اضافه کنید .نان را به صورت مستطیل ببرید و در گوشه چپ آن مقداری از مواد را بگذارید. سپس گوشه نان را روی مواد برگردانید.و آن را به شکل یک مثلث دربیاورید و خوب سفت کنید تا مواد داخلش بیرون نریزد. و در آخر آن را داخل ماهیتابه بگذارید تا سرخ شود بعد برگردانید تا سمت دیگر آن نیز سرخ شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید