سس و ترشی ها

طرز درست کردن ترشی زیتون وزیتون پرورده

دستور انواع ترشی بسیار خوشمزه زیتون با طعم های مختلف

ترشی زیتون سبز
مواد لازم
زیتون سبز تلخی گرفته (با هسته یا بدون هسته) ۱ کیلوگرم
گشنیز تازه ۲۵۰ گرم
نعناع خشک ۲ ق غذاخوری
پیاز ۱ عدد
سیر ۲-۳ حبه
فلفل دلمه رنگی از هر رنگ ۱ عدد
نمک، فلفل گلپر به میزان لازم
سرکه به میزان لازم


طرز تهیه 
برای تهیه ترشی زیتون سبز ابتدا زیتون‌ها را یک چاک کوچک بدهید و یا بشکنید تا سرکه زودتر و راحت‌تر به خورد آن‌ها برود.
پیاز و فلفل‌ها را نگینی خرد کنید.
سیر را رنده کرده و یا له کنید.
گشنیزها را پاک کنید و بشویید و پس از خشک‌شدن خرد کنید.
حالا یک ظرف در دار خشک و تمیز برداشته و همه مواد را داخل آن بریزید.
نمک، فلفل و گلپر را اضافه کنید.
ظرف را تا لب پر از سرکه کنید، سرکه باید روی تمام مواد را کاملا بپوشاند.
ظرف ترشی را در جای گرم قرار دهید، بعد از یک هفته قابل استفاده خواهد بود.
ترشی زیتون سبز خوشمزه شما آماده است. اضافه‌کردن سبزیجات معطر به این ترشی کاملا سلیقه‌ای است و شما می‌توانید به میل خود این سبزیجات را حذف یا جایگزین کنید اما ترکیب گفته‌شده همراه با گشنیز تازه طعم بسیار خوبی خواهد داشت.


ترشی زیتون و قارچ
مواد لازم
زیتون حلقه‌ای ۵۰۰ گرم
قارچ دکمه‌ای ۲۰۰ گرم
فلفل دلمه رنگی از هر رنگ ۱ عدد
پیاز کوچک ۱ عدد
سرکه ۱ پیمانه
نمک، فلفل به میزان لازم


طرز تهیه 
برای ترشی زیتون و قارچ ابتدا باید قارچ‌های دکمه‌ای و ریز را به خوبی شسته و در سبد بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.
یک ظرف کاملا تمیز و خشک بردارید و پیاز را ریز خرد کرده داخل آن بریزید.
فلفل دلمه‌های رنگی را به صورت نگینی خرد کنید و داخل شیشه بریزید.
قارچ‌های شسته‌شده را که دیگر هیچ آبی ندارند داخل شیشه بریزید.
در نهایت زیتون‌های حلقه‌حلقه سبز یا سیاه یا مخلوط را داخل شیشه بریزید.
نمک و فلفل روی مواد ریخته و شیشه را تا لبه پر از سرکه کنید. فراموش نکنید که سرکه باید کاملا روی مواد را بگیرد.
ترشی زیتون و قارچ شما آماده است. این ظرف ترشی را داخل یخچال نگه‌دارید، بعد از ۲-۳ روز آماده خوردن است..


ترشی زیتون و بادمجان

مواد لازم
زیتون سبز ۱ پیمانه
بادمجان ترشی ۵ عدد
خیار و هویج و فلفل دلمه از هرکدام ۳ عدد-فلفل ۱ عدد
موسیر ۵۰ گرم
فلفل سبز ۴-۵ عدد
سرکه و نمک به میزان لازم


طرز تهیه 
برای تهیه ترشی زیتون و بادمجان موسیر‌ها را از ۲۴ ساعت قبل داخل آب خیس کنید.
ابتدا بادمجان‌ها را با پوست به صورت مكعبي خرد كرده با كمي سركه و نمک بپزيد.
فلفل دلمه‌ای، خيار، هویج و فلفل سبزها را خوب شسته و داخل سبد بریزید تا آب اضافه آن‌ها خارج شود.
فلفل دلمه‌ای را به صورت نگینی خرد کنید و خیار و هویج و فلفل سبز را حلقه‌حلقه برش بزنید.
توجه کنید که تمام مواد باید کاملا خشک شده باشند و هیچ آبی نداشته باشند.
یک شیشه دردار خشک و تمیز بردارید و همه مواد را داخل آن بریزید.
سرکه و نمک را اضافه کنید و دقت کنید که حتما سرکه روی همه مواد را بپوشاند.
ظرف ترشی را در جای خنک نگه دارید.
ترشی زیتون و بادمجان خوشمزه شما آماده است. میزان تندی ترشی به سلیقه شما بستگی دارد و می‌توانید به ذایقه خود میزان آن را کمتر یا بیشتر کنید. امیدواریم از این دو دستور تهیه ترشی زیتون استفاده لازم را ببرید و هر کدام که به ذایقه شما نزدیک‌تر است را تهیه کرده و از خوردن ان لذت ببرید.


زیتون پرورده

مواد لازم:

زیتون هسته گرفته
نیم کیلو
رب انار
یک پیمانه و نیم
گردو چرخ کرده
۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
آبلیمو
دو قاشق
نعنا خشک سابیده یک قاشق مرباخوری
آویشن ساییده شده
یک قاشق چایخوری
دانه انار خشک ۲-۱ قاشق


طرز تهیه:
اگه زیتون شور و ترش بود ۱ ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه ( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین). زیتون رابریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید. خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید ۱ ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود

خواص زیتون برای پوست و مو
۱. جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

۲. روشن کننده طبیعی پوست
مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.

علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.

۳ . ضد آفتاب طبیعی
مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.

۴. تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای مس، آهن و ویتامین E موجود در زیتون باعث افزایش گردش خون در پوست سر و تقویت فولیکول های مو شده و به افزایش رشد مو کمک می کند.

فواید دارویی و درمانی زیتون برای بدن
۵. نوزادان و کودکان
زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود.

زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.

۶. جنین و زنان باردار
زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند.

ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می شوند و خطر ابتلا به بیماری در زنان باردار را کاهش می دهند.

ویتامین C موجود زیتون باعث بهبود رشد جنین و تشکیل کلاژن، رگ های خونی، تاندون ها و پوست جنین می شود.

نیاسین و پانتوتنیک اسید موجود در زیتون خطر ابتلا به افسردگی را در زنان باردار کاهش می دهند.

با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.

۷. معده و دستگاه گوارش
میوه زیتون حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.

زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت معده و زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.

۸. یبوست و اسهال
مصرف منظم زیتون به سلامت روده ها کمک کرده و با افزایش پروبیوتیک ها در روده برای پیشگیری و درمان اسهال مفید می باشد.

مقادیر بالای فیبر موجود در زیتون باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.

۹. کبد چرب
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کند، مصرف زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیاری های کبد از جمله کبد چرب را کاهش می دهد.

۱۰. لاغری و کاهش وزن
رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود، زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.

چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند.

۱۱. دیابت و قند خون
چربی های غیر اشباع موجود در زیتون با سرعت قابل توجهی سرعت جذب گلوکز خون را کاهش داده و با کاهش قند خون بالا خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی زیتون سیاه و سبز خطر ابتلا به بیماری های کلیوی و آسیب های چشمی ناشی از دیابت را کاهش می دهند.

۱۲. فشار خون بالا
تحقیقات نشان داده که مصرف زیتون به دلیل مقادیر بالای ترکیبات فنلی موجود در آن به بهبود گردش خون و افزایش انعطاف پذیری رگ های خونی کمک کرده و باعث کاهش فشار خون بالا می شود.

اما فراموش نکنید که زیتون حاوی مقادیر بالای سدیم است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش فشار خون شود.

۱۳. کلسترول خون و قلب
ترکیبات فنلی و اسید اولئیک که اسید چرب اصلی موجود در زیتون سیاه و سبز است، باعث کاهش کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس را کاهش می دهد.

ترکیبات فنلی همچنین انعطاف پذیری رگ های خونی را بیشتر کرده و از رسوب کلسترول در آن ها پیشگیری می کند.

۱۴. پوکی استخوان
تحقیقیات نشان داده که میزان ابتلا به پوکی استخوان در کشور های مدیترانه پایین تر از سایر کشور ها می باشد، محققان بر این باورند که ترکیبات فنلی موجود در زیتون به تقویت استخوان ها کمک کرده و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می دهد.

۱۵. سرطان
تحقیقات اولیه نشان داده که مقادیر بالای ویتامین E، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی از جمله اسکالن و ترپنوئید ها و اسید اولئیک موجود در زیتون چرخه ی تکثیر سلول های سرطانی را مختل کرده و با کاهش التهاب در بدن خطر ابتلا به سرطان های پستان، روده بزرگ و معده را کاهش می دهد.

۱۶. آلزایمر و پارکینسون
ترکیبات فنلی موجود در زیتون باعث کاهش التهاب در بدن و بهبود عملکرد مغز شده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون را کاهش می دهند.

۱۷. درمان آلرژی فصلی
زیتون دارای خواص ضد التهابی بوده و به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی با کاهش التهاب در ریه ها و کاهش تولید موکوس به درمان آلرژی فصلی کمک می کند.

۱۸. چشم
مقادیر قابل توجه ویتامین A و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت بینایی شده و احتمال ابتلا به دژنراسیون ماکولا و آب مروارید را کاهش می دهد.

۱۹. درمان کم خونی
زیتون یک منبع غنی از آهن و مس است که به دو عنصر ضروری برای ایجاد گلبول های قرمز شناخته می شوند. افزایش تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی یا آنمی کمک کرده و علائم این بیماری که خستگی، ناراحتی معده، سردرد و تپش قلب هستند را رفع می کند.

۲۰ . کاهش درد آرتریت روماتوئید
تحقیقات نشان داده که یک ترکیب فنولی به نام اولئوکانتال در زیتون سیاه و سبز وجود دارد که مانند ایبوپروفن دارای خواص ضد درد و ضد التهابی قوی بوده و به درمان درد ناشی از آرتریت روماتوئید کمک می کند.

خواص و فواید زیتون وحشی

درخت زیتون وحشی گونه ای از زیتونیان است که بیشتر در مناطق غیر قابل کشت می روید و برداشت میوه آن بسیار دشوار صورت می گیرد، این درخت به راحتی به دلیل میوه کوچک و ناقص آن قابل تشخیص می باشد.

در زمان های قدیم، زیتون وحشی و روغن زیتون وحشی به دلیل طعم تند و تلخش استفاده نمی شد اما تحقیقات نشان داده که زیتون وحشی حاوی مقادیر بالای چلی فنول ها، آنتی اکسیدان ها و اسید های چرب امگا ۳ و امگا ۶ است که فواید زیادی برای سلامتی بدن دارد.

زیتون وحشی برای پیشگیری و درمان بیماری قلبی و عروقی، سرطان، چاقی و افزایش وزن، آلزایمر، دیابت و سلامت پوست و مو مفید می باشد.

روغن زیتون وحشی به صورت موضعی برای درمان سفیدی مو، سفید تر و روشن تر کردن پوست صورت و درمان خشکی پوست استفاده می شود.

عوارض و مضرات زیتون
برخی افراد ممکن است با خوردن زیتون دچار واکنش های آلرژیک و حساسیت شوند.

برخی مطالعات نشان داده که زیتون سیاه به دلیل مقادیر بالای آکریل آمید موجود در آن، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

طبع زیتون
طبیعت زیتون گرم و خشک است. زیتون سیاه و سبز حاوی مقادیر بالای آهن، کلسیم، فیبر، مس، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E، ویتامین K، کولین، سدیم، آنتی اکسیدان ها، ترکیبات فنلی و اسید اولئیک هستند.

زیتون بومی کشور های مدیترانه، شمال آفریقا، جنوب شرقی آسیا، شمال تا جنوب چین، اسکاتلند و شرق استرالیا می باشد.

زیتون را اغلب برای تهیه روغن زیتون، زیتون پرورده، زیتون شور، انواع سالاد ها، ساندویچ ها و پاستا استفاده می کنند.

همه چیز درباره زیتون
جالب است بدانید که در کشور های مدیترانه ای، ۹۰ درصد زیتون برای تولید روغن زیتون استفاده می شود.

درخت زیتون، از درختان همیشه سبز می باشد.

برخی گونه های زیتون، زمانی که نابالغ هستند به رنگ سبز دیده می شود و هنگامی که رسیده و بالغ شوند، زیتون سیاه به دست می آید.

زیتون خام به دلیل مقادیر بالای اولئوروپین موجود در آن مزه ای بسیار تلخ دارد.

زیتون سیاه و سبز دارای فواید و خواص یکسانی هستند فقط در بافت و طعم با هم فرق دارند؛ زیتون سبز سفت تر است در حالی که زیتون سیاه نرم تر و چرب تر بوده و طعم ملایم تری دارد.

ارزش غذایی زیتون (۱۰۰ گرم)
کالری : ۱۴۶
چربی : ۱۵.۳ گرم
کربوهیدرات : ۳.۸ گرم
پروتئین : ۱ گرم
فیبر : ۳.۳ گرم



 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید