برخی مواد غذایی به دلیل یخ زدن یا قرار گرفتن مدتی نسبتا طولانی در فریزر خاصیت خود را از دست میدهند و در برخی موارد مضر میشوند.
اشتیاق به خوردن مواد غذایی تازه و فصلی بودن بسیاری از مواد غذاییها و میوهها باعث میشود، افراد بخواهند برخی از غذاها را در فریزر نگه دارند تا از این طریق بتوانند آنها را تازه مصرف کنند.
اما توجه به این نکته مهم است که نگهداری مواد غذایی مختلف متفاوت است و نمیتوان همه مواد را برای تازه ماندن در فریزر گذاشت. در واقع مدت زمانی که غذاها برای یخزدایی نیاز دارند با هم متفاوت است. برخی از مواد عذایی سرشار از آب هستند و به همین دلیل به سرعت یخ میزنند اما یخ زدن آنها موجب پارگی دیواره سلولی آنها و در نهایت پلاسیدگی و خارج شدن از حالت اصلی آنها میشود.
از این طریق آنها طعم، عطر و رنگ خود را از دست میدهند.اما یخ زدن ترشیجات به این علت که دیوارههای سلولی آنها از هم جدا است، مشکلی ایجاد نمیکنند. علاوه بر این، یخ زدن گوجه فرنگی تازه اگر بعد از آن تنها برای پخت استفاده میشود، بلامانع است اما اگر قصد خوردن و استفاده خام از گوجه فرنگی دارید به هیچ وجه آن را در فریزر نگه ندارید زیرا حالت، طعم و انسجام خود را از دست میدهد.
۱۰ ماده غذایی اشاره میکنیم که نباید آنها را در فریزر بگذارید، زیرا بعد از یخ زدن حالت سفتی انسجام و گاهی اوقات طعم و عطر خود را از دست میدهند. گفتنی است؛ اگر بعد از فریز کردن این مواد قصد پختن آن را داشته باشید، ممکن است این مشکلی بوجود نیاید
گفتنی است؛ اگر بعد از فریز کزدن این مواد قصد پختن آن را داشته باشید، ممکن است این مشکلی بوجود نیاید.
۱- کرفس ۲- کاهو ۳- خیار ۴- انواع سبزیحات خوراکی همچون شاهی، تربچه و غیره ۵- سیر و پیاز ۶- روغن زیتون ۷- سیب زمینی ۸- عسل ۹- شیر، ماست و پنیر ۱۰- غذاهای سرخشد
از خوردن این قسمت از مرغ خوداری کنید!
تقریبا بین ۵ تا ۱۴ روز بعد از مصرف آنتیبیوتیکها، عمل ذبح مرغها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداریها قرار داشته باشد. نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداریهاست.
متاسفانه در برخی از مرغداریهای ایران، این نظارتها انجام نمیشود و مرغدار هم تا روزها و ساعتهای آخر به مرغها، آنتیبیوتیک میدهد. البته گوشت مرغ، کمتر تحتتاثیر این دارو (آنتیبیوتیکها) قرار میگیرد و بیشتر آنتیبیوتیکها در جگر و کلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند.
با این حساب، اگر از نحوه پرورش مرغ آگاهی ندارید، نباید جگر آن را مصرف کنید تا سلامتتان با خوردن جگر مرغ سرشار از آنتیبیوتیک بهخطر نیفتد. از آنجاییکه عمل ذبح مرغ پس از گذشت حداقل زمان از خوراندن آنتیبیوتیک به مرغها (بین ۱ تا ۲ هفته) در بسیاری از مرغداریها صورت نمیپذیرد، بنابراین مقدار زیادی از این داروها در جگر مرغ باقی میمانند؛
زیرا جگر،محل سمزدایی است و بسیاری از داروها قبل از دفع از بدن داخل جگر به روشهای مختلف آنزیمی خنثی میشوند. بههمین دلیل هم بسیاری از جگرهای مرغ آلودگی بالایی بهخصوص به آنتیبیوتیکها دارند. با این حساب، توصیه میشود که از مصرف جگر مرغ خودداری کنید.
از طرف دیگر، تحقیقات انجامشده در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم نشان میدهد معمولا بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداریها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتیبیوتیکها میشود. متاسفانه گاهی برخی آنتیبیوتیکهای ممنوع هم در این مرغداریها استفاده میشوند. به همین دلیل بهتر است مرغهای بستهبندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.
فرایند پختن، میتواند تاحد زیادی باعث از بین رفتن برخی از این آنتیبیوتیکها شود. نوشیدن آبمیوههای تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن میشود و هم ارزش تغذیهای وعده غذایی را بالاتر میبرد.