پلو یونانی
مواد لازم
برنج : ۷۵۰ گرم
فلفل دلمهای سبز خرد شده : ۱/۲ پیمانه
فلفل دلمهای قرمز خرد شده : ۱/۲ پیمانه
نخود فرنگی : ۲ لیوان
ذرت پخته شده : ۲ لیوان
قارچ خرد شده : ۲ لیوان
مرغ پخته خرد شده : ۲ لیوان
آب مرغ : ۲ لیوان
روغن : ۱۵۰ گرم
پیاز خلال شده :۱ لیوان
زعفران سائیده :۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا قارچهای خرد شده را همراه با تکه های مرغ در کمی روغن تفت دهید تا کمی قهوه ای رنگ شوند.
سپس ذرت، نخود فرنگی و فلفل دلمهای قرمز و سبز را هم با آن مخلوط کنید.
برنج را با آب خوب بشویید و اجازه دهید داخل آب باقی بماند.
کمی روغن کف قابلمهای بریزید و پیاز خلال شده را در آن تفت بدهید.
وقتی پیاز به رنگ طلایی روشن درآمد، برنج را به آن اضافه کنید و چند دقیقه ای به تفت دادن ادامه دهید.
حال، آب مرغ را همراه با زعفران و ۴ لیوان آب به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا برنج روی شعله ملایم پخته شود.سپس، برنج را آبکش کنید.
کف قابلمه را چرب کنید.
حال برنج و مخلوط مرغ و سبزیجات را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
اجازه بدهید پلو یونانی حدود ۱ ساعت روی شعله ملایم دم بکشد.
وقتی شعله را خاموش کردید، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید تا قابلمه خنک شود و بعد پلو یونانی را به آرامی در ظرف سرو برگردانید.
ازمیر پلو، مخصوص گیاهخواران
مواد لازم
۲ پیمانه برنج
پیاز ۲ عدد متوسط
روغن به میزان لازم
کره به میزان دلخواه
۵۰گرم پسته
۵۰گرم مغز گردو خرد شده
۵۰گرم کشمش پلویی
۵۰گرم قیسی خرد شده
نصف پیمانه شوید خرد شده
نصف پیمانه جعفری خرد شده
ادویه( دارچین و نمک) به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز خردشده را به روغن اضافه کرده، تفت داده تا پیاز سرخ شود. سپس برنج را اضافه کرده و ۳ تا ۴ دقیقه تفت میدهیم. آب و نمک را به آن اضافه کرده تا نیم ساعت بعد برنج پخته شود.
در ماهیتابه کره را آب کرده و مغزها که شامل: پسته، گردو کشمش و قیسی بود را اضافه کرده با دارچین هم زده و کامل تفت میدهیم. حرارت را بسیار کم کرده شوید و جعفری را به مواد اضافه و هم میزنیم.
بعد از دم کشیدن برنج مواد تفت داده شده را به برنج اضافه کرده و نوش جان کنید.