چرا به این غذا دختر لوس میگن خودش داستان داره! آخه گیلانی ها توی اکثر غذاهاشون از گوشت و مرغ و اردک محلی و یا حداقل تخم مرغ استفاده میکنن و دختر لوس در عین حال که مواد لازم زیادی داره ولی نه گوشت داره و نه مرغ و نه حتی تخم مرغ! اینه که گیلانی ها اسمش رو گذاشتن دختر لوس که کلی قر و فر داره ولی گوشت نداره!
دختر لوس رو به روش های مختلفی توی گیلان درست میکنن و جالبه بدونین که شاید خیلی از غذاهای شمالی شبیه به هم باشن ولی طعم و مزه ی همه شون با هم متفاوته و پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید!
مواد لازم
بادمجان ۵ عدد
گوجه فرنگی سه عدد
سیر حدوداً چهار حبه
روغن به میزان لازم
گردو صد گرم
رب انار ترش یک قاشق غذاخوری
سبزی معطر خالواش، چوچاق از هرکدام یک و نیم قاشق
نمک و فلفل سیاه و گلپر به میزان لازم
آب انار ترش یا آبغوره مقداری
طرز تهیه
برای شروع ابتدا بادمجون ها و گوجه ها رو کبابی کردم، سپس پوستشون رو گرفتم و هر کدوم رو جداگانه ساتوری، ریز و له کردم.
سپس سیر رنده شده رو با روغن (یا کره) و زردچوبه تفت دادم و سبزی معطر خرد شده (چوچاق، خالواش یا نعناع، گشنیز) رو اضافه کردم و تفت دادم.
در ادامه گردوی سابیده شده (یا پودر گردو) رو هم اضافه و خیلی کم تفت دادم و بعد یک قاشق غذاخوری رب انار ترش (یا انار ترش سابیده شده و یا آبغوره) اضافه و تفت دادم و بعد به ترتیب اول بادمجون ساتوری رو اضافه و تفت دادم و بعد گوجه فرنگی ساتوری رو هم اضافه و تفت دادم.
در آخر نمک، فلفل سیاه و گلپر به مقدار لازم اضافه و همه مواد رو با هم مخلوط کردم و با حرارت ملایم گذاشتم تا دختر لوس جا بیفته.
دختر لوس گیلانی با نون به خصوص نون سنگک تازه خیلی خوشمزه میشه. نوش جان