مواد لازم میت بال سوئدی
برای میت بال ها برای سس مخصوص میت بال
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم سس گوجه فرنگی ( کچاپ ) ۱/۲ پیمانه
شیر پر چرب ۱/۴ پیمانه شکر قهوه ای ۱/۲ پیمانه
نان تست خرد شده ۳/۴ پیمانه آب ۲ قاشق سوپخوری
سیر تازه خرد شده ۱ حبه سرکه ( ترجیحا سیب ) ۱.۵ قاشق سوپخوری
تخم مرغ ۱ عدد سس ووسترشر ۲ قاشق چایخوری
پاپریکا ۱/۴ قاشق چایخوری موسیر تازه خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
فلفل سیاه تازه ۱/۴ قاشق چایخوری سیر تازه خرد شده ۱ حبه
نمک ۳/۴ قاشق چایخوری فلفل سیاه ۱/۸ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
برای خرد کردن نان تست لایه اطراف آن را بگیرید و مکعبی خرد کنید.
از فلفل سیاه تازه ساییده شده استفاده کنید.
می توان سس ووسترشر را حذف کرد و به جای آن از آب تمبر هندی استفاده کرد.
برای خوشمزه تر شدن میت بال می توانید ۱ قاشق پر خامه به شیر اضافه کنید.
میت بال سوئدی غذای خوشمزه با گوشت
طرز تهیه میت بال سوئدی :
در ظرفی شیر پرچرب را بریزید و تخم مرغ را بشکنید.
تکه های نان تست را داخل شیر و تخم مرغ بریزید.
با چنگال مواد را بزنید تا تکه ها نان کاملا نرم شوند.
میت بال سوئدی غذای خوشمزه با گوشت
سپس نیمی از گوشت چرخ کرده را با سیر ریز خرد شده داخل ظرفی بریزید .
باید مواد با همزن برقی زده شوند . اگر از همزن کاسه دار استفاده می کنید مواد را داخل کاسه همزن بریزید.
گوشت چرخ کرده ، فلفل شیرین و فلفل سیاه ، سیر ریز خرد شده و بیکینگ پودر را داخل ظرف بریزید و با همزن برقی بزنید تا رنگ مواد کمی روشن شود و کاملا نرم و لطیف شود.
وقتی مایه بسیار نرمی حاصل شد مابقی گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.
مایه شیر و تخم مرغ و نان را نیز بیفزایید .
مجدد مواد را کاملا بزنید.
سرعت زدن مواد باید متوسط باشد و حدود ۳ تا ۴ دقیقه مجدد مواد را بزنید تا مایه یکدستی حاصل شود.
مایه گوشتی بعد از نرم شدن آماده پخت اول است .
مواد را با قاشق اندازه کنید و در دست گرد کنید تا گلوله های گوشتی کوچکی درست شود.
روی توری فر میت بال ها را بچینید.
بهتر است داخل سینی فر فویل آلومینیومی بیندازید و توری فر را روی سینی با فویل پوشیده شده بگذارید.
گلوله های گوشتی را روی توری با فاصله بچینید.
فر را روی حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن کنید و ۱۰ دقیقه منتظر بمانید تا گرم شود.
سینی آماده شده میت بال ها را ۲۰ دقیقه در فر حرارت دهید تا میت بال ها بپزند.
در زمانی که میت بال ها در فر پخته می شوند سس مخصوص سوئدی را آماده نمایید.
تمام مواد سس را در تابه کم عمق و پهنی بریزید.
ابتدا آب ، شکر قهوه ای و سس گوجه را به خوبی مخلوط کنید.
سپس موسیر ریز خرد شده ، سیر ریز شده و فلفل و نمک را اضافه کنید.
در انتها سس ووسترشر و سرکه را بیفزایید و مواد را روی حرارت متوسط هم بزنید تا کم کم به جوش آید و کاملا مخلوط شود.
سپس حرارت را کم کنید و بگذارید تا سس ۱۰ دقیقه بپزد تا غلیظ تر شود.
میت بال ها را بعد از پخت داخل سس بچینید.
سس باید غلیظ شده باشد و بعد از اضافه کردن میت بال ها به خوبی به خورد آنها رود.
تابه را تکان دهید و میت بال ها را در سس بغلطانید تا کاملا به سس آغشته شود.
حدود ۵ دقیقه تابه را روی حرارت ملایم بگذارید تا سس به خورد میت بال ها رود.
میت بال ها را بعد از پخت کوتاه در سس به ظرف سرو منتقل کنید.
می توانید کف ظرف جعفری خرد شده بریزید.
بعد از ریختن میت بال ها داخل ظرف هم روی آنها کمی جعفری خرد شده بپاشید.
داخل هر میت بال خلال های چوبی مخصوص و یا هر مدل خلال تزیینی دیگر را فرو کنید تا سرو و میل آن راحت تر شود.