کتلت ذرت با گشنیز و پیازچه
مواد لازم تعداد(۴ نفر)
• گوشت مرغ چرخ شده: ۲۵۰ گرم
• ذرت پخته شده یا کنسرو ذرت: ۲۰۰ گرم
• گشنیز ریز خرد شده: ۱ دسته کوچک
• پیازچه ریز خرد شده: ۱ دسته کوچک
• تخم مرغ: ۱ عدد
• نمک: به میزان لازم
• روغن برای سرخ کردن: حدود ۱ استکان کوچک
طرز تهیه
۱. گوشت مرغ چرخ شده را با ذرت، گشنیز، پیازچه، نمک و تخم مرغ خوب مخلوط می کنیم تا تمام مواد یکسان شود.
۲. سپس روغن را درون تابه ای گرم کرده و از مایه کتلت با نوک قاشق، یک گردی برمی داریم و با یک چنگال مواد را از قاشق در تابه می اندازیم تا سرخ شود. پس از اینکه دو طرف آن سرخ شد با سس کچاپ سرو می کنیم.
کتلت سالمون یونانی
مواد لازم•تعداد: ۴ نفر
• یک عدد لیموترش
• ۶۰۰ گرم فیله بدون استخوان سالمون
• یک عدد تخممرغ
• دو عدد پیازچه خرد شده
• دو قاشق غذاخوری برگهای تازه آویشن
• نصف یک عدد نان ساندویچی سفید
• نصف قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
• نصف پیمانه ماست یونانی کمچرب
• نصف پیمانه خیار خرد شده
• ۴ عد نان همبرگر
• ۴ عدد برگ تازه کاهو
• آویشن تازه
طرز تهیه
۱. پوست لیموترش را رنده کنید و کنار بگذارید. آب لیموترش را به اندازه یک قاشق چایخوری بگیرید و آن را نیز کنار بگذارید.
۲. در غذاساز، سالمون، تخممرغ، پیازچه، یک قاشق غذاخوری آویشن، نیمی از پوست لیموترش، ورقههای نان سفید، ¼ قاشق چایخوری نمک و ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. همه مواد را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. مخلوط به دست آمده را در دست به شکل ۴ عدد برگر شکل دهید که ضخامت زیادی هم نداشته باشد. آنها را درون بشقاب بچینید. روی آنها پلاستیک بکشید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند.
۳. در یک کاسه کوچک، ماست، خیار و باقیمانده پوست رنده شده لیموترش، آب لیموترش، ¼ قاشق چایخوری نمک و ۱/۸ قاشق چایخوری فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را نیز در یخچال بگذارید تا خنک بمانند.
۴. برای کباب کردن برگر سالمون، کبابپز را با شغله متوسط روشن کنید. برگرها را روی توری آن بچینید و ۵ دقیقه گریل کنید تا رنگ آنها عوض شود. سپس در کبابپز را ببندید و به مدت ۱۸ تا ۲۰ دقیقه آنها را بپزید تا کاملا مغزپخت شوند.
۵. سالمونها را درون نان همبرگر قرار دهید. روی آن برگ کاهو بگذارید و به همراه ماست و خیار آماده شده سرو کنید.
کتلت آلمانی
مواد لازم تعداد: ۴ نفر
• گوشت چرخ کرده : ۵۰۰ گرم
• باگت : حدود ۱۰ سانتی متر
• خردل : ۱ قاشق چایخوری
• نمک و فلفل : به میزان لازم
• تخم مرغ : ۱ عدد
• پیاز : ۱ عدد بزرگ ( ریز خرد شده )
• پودر پاپریکا : ۱ قاشق چایخوری
• سیر : ۱ حبه ( در صورت تمایل )
طرز تهیه :
۱. ابتدا باگت را با ۱ لیوان آب، حدود نیم ساعت خیس کنید. آب باید به اندازه ای باشد که روی باگت ها را بپوشاند. سپس با دست فشار دهید تا آب اضافی نان خارج شود، اما نه آنقدر که خیل%:۸.۹!سفت و خشک شود.
۲. پیاز و سیر را با ۱ قاشق غذاخوری کره تفت دهید تا کمی نرم شود.
۳. باقی مواد را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
۴. تابه ای را گرم کنید و کمی روغن بریزد.
۵. به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید، داخل دست گرد کنید و در تابه با حرارت متوسط سرخ کنید. حرارت زیاد نباشد. نباید بسوزد. به روغن زیاد هم برای سرخ کردن کتلت ها نیاز ندارید. میتوانید داخل مایه کتلت از جعغری ساطوری شده هم استفاده کنید.
کتلت فلفلی بوقلمون و لوبیا چشمبلبلی
مواد لازم• تعداد: ۴ نفر
• ¾ قاشق چایخوری پودر چیلی
• آب یک عدد لیموترش متوسط
• مایه ۴ عدد کتلت بوقلمون
• یک پیمانه پاستا ریز یا کوسکوس
• ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون
• یک عدد بلال
• یک پیمانه لوبیا چشمبلبلی پخته
• یک ساقه کرفس خرد شده
• ۳/۴ پیمانه گوجهفرنگی خرد شده
• دو پیازچه خرد شده
• دو قاشق غذاخوری جعفری یا ریحان خرد شده
• نمک و فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. پودر چیلی و آب لیموترش را در یک کاسه متوسط با یکدیگر مخلوط کنید. بوقلمون را درون آن بریزید و هم بزنید تا مواد به خورد آن بروید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند.
۲. در یک قابلمه متوسط آب را بگذارید بجوشد. کوسکوس را اضافه کنید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید.
۳. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه متوسط با حرارت ملایم گرم کنید. بلال یا ذرت نیمهآماده، لوبیا چشمبلبلی و کرفس را اضافه کنید تا پخته شوند. آنها را سه ذقیقه تفت دهید. گوجهفرنگیها، پیازچه، جعفری، نصف قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. آنها را درون کاسه بزرگ بریزید. کوسکوس را به همراه یک قاشق غذاخوری روغن زیتون به مواد اضافه کنید. برای مزهدار شدن میتوانید نمک و فلفل به آنها بیفزایید.
۴. تابه را با دستمال تمیز کنید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را روی حرارت ملایم گرم کنید. کتلت بوقلمون را درون آن بپزید تا طلایی شوند. هر طرف آنها را ۳ دقیقه بپزید