خوراک سبزیجات هندی
مواد لازم :
گل کلم بزرگ یک عدد
سیب زمینی متوسط سه عدد
پیاز متوسط قاچ شده نصف
دانه خردل یک قاشق چایخوری
گشنیز یک قاشق چایخوری
زیره یک قاشق چایخوری
هل سه عدد
زردچوبه نصف قاشق چای خوری
برگ بو یک عدد
میخک سه عدد
روغن گیاهی سه قاشق سوپخوری
طرز تهیه :
سیب زمینی ها را به مدت پانزده دقیقه در آب جوش بپزید . سپس شعله را خاموش کرده و بگذارید سیب زمینی ها در آب بمانند . گل کلم ها را خرد کرده و بیشتر ساقه آن را دور بریزید . آنها را شسته و در یک آبکش قرار دهید . در همان حالی که سیب زمینی ها پخته می شوند روغن را در یک ظرف نسبتا گشاد ریخته و داغ کنید .
دانه های خردل را در روغن بریزید تا پف کنند سپس میخک ، هل و برگبو را نیز به آن بیفزایید . آنها را هم زده و سپس پیاز را به آنها اضافه کنید . کمی قبل از آنکه پیازها تغییر رنگ دهند بقیه چاشنی ها را بجز زردچوبه به آن اضافه کنید . گل کلم را به مخلوط اضافه کنید و به مدت ۲ دقیقه با روغن و ادویه ها آن را تفت دهید . در حالیکه گل کلم ها سرخ می شوند ، سیب زمینی ها را خرد کرده و به آن اضافه کنید .
آنگاه روی آن زردچوبه ریخته و هم بزنید . چند دقیقه دیگر به سرخ کردن و هم زدن سبزیجات ادامه دهید . نصف فنجان آب روی آنها ریخته و حرارت زیر آن را کم کنید . درب قابلمه را بسته و به مدت ۵ دقیقه آن را بپزید . اگر هنوز سبزیها سفت بودند نصف فنجان آب دوباره به آن اضافه کرده و ۵ دقیقه دیگر آن را بپزید .
قورمه سبزی هندی
قورمه گوجه فرنگی با گوشت و ماست,پخت قورمه گوجه فرنگی با گوشت و ماست
قورمه سبزی هندی ها با گوجه فرنگی، گوشت و ماست تهیه می شود
قورمه گوجه فرنگی با گوشت و ماست، یکی از غذاهای مورد علاقه هندی ها است که در آن از یک چاشنی با تندی متوسط استفاده می شود. سرو آن همراه با نان چاپاتی تازه بسیار دلچسب است.
مواد لازم
گرام ماسالا ۱ قاشق چایخوری
زنجبیل تازه ریز خرد شده ۱ قاشق چایخوری
سیر تازه له شده ۱ قاشق چایخوری
هل سیاه ۲ عدد
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
زیره سیاه نصف قاشق چایخوری
پودر دارچین ۱ قاشق چایخوری
ساقه دارچین ۲ تکه ۲.۵ سانتیمتری
نمک ۱ قاشق چایخوری
ماست ساده ۱۵۰ میلی لیتر
گوشت کم چرب خورشتی خرد شده نیم کیلو
روغن ۱۵۰ میلی لیتر
پیاز خلال شده ۲ عدد
آب ۶۰۰ میلی لیتر
گوجه فرنگی سفت چهار قاچ خرد شده ۲ عدد
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
مواد لازم جهت تزیین قورمه سبزی هندی :
برگ گشنیز تازه خرد شده مقداری
فلفل سبز تند خرد شده ۲ عدد
طرز تهیه قورمه سبزی هندی :
گرام ماسالا، زنجبیل، سیر، هل، پودر فلفل قرمز، زیره سیاه، دارچین، نمک و ماست را در کاسه ای بزرگ به خوبی ترکیب نمایید.
گوشت را اضافه نمایید و خوب به هم بزنید.
روغن را درون یک ماهیتابه بزرگ گرم نمایید و پیاز ها را تا وقتی طلایی شوند در آن سرخ نمایید.
گوشت را اضافه نموده و حدود ۵ دقیقه آن ها را سرخ نمایید. حرارت را کم نمایید، آب را اضافه نموده، درب ظرف را ببندید و بگذارید به مدت ۱ ساعت بپزد و هر چند وقت یک بار آن ها را هم بزنید.
۵ گوجه فرنگی و آب لیمو را افزوده و بگذارید به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه دیگر بپزد و به آرامی بجوشد.
قورمه گوجه فرنگی با گوشت و ماست را با گشنیز و فلفل سبز تزیین نموده و گرم سرو نمایید.
توصیه سر آشپز:
قورمه ها غذاهای آرام پزی هستند که اغلب از مغولان ریشه گرفته اند و در مواقع خاصی پخته می شوند. در یک قورمه مناسب گوشت به صورت قطعات باریک و نازک بریده می شود و معمولا کمی از آب گوشت به غذا برگردانده می شود تا غذا کمی آبدار باشد.