چیزکیک توت فرنگی
مواد لازم:
بیسکویت ساده — ۱۸۵ گرم
کره (ذوبشده) — یک دوم پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
روغن جامد — به مقدار لازم
پودر ژلاتین — ۲ قاشق سوپخوری
شیر — ۱ پیمانه (۱۶۰ میلی لیتر)
شکر — ۳ قاشق سوپخوری (۳۹ گرم)
پنیر خامهای (نرم شده) — دو و یک دوم پیمانه (۵۰۰ گرم)
پوره توت فرنگی — یک دوم پیمانه
خامه — یک و یک دوم پیمانه (۳۰۰ گرم)
شکلات سفید (ذوبشده) — ۱۵۰ گرم
توت فرنگی (برش داده شده) — ۱۵۰ گرم
خامه (فرمگرفته) — به مقدار لازم
طرز تهیه:
بیسکوییتها را در مخلوطکن خرد کرده، کره را به آن افزوده وکاملاً مخلوط کنید تا یکدست شود؛
یک قالب کمربندی گرد (۲۳ سانتیمتری) را انتخاب کرده، کف و دیواره آن را با روغن جامد به وسیله قلممو چرب کنید؛
مخلوط بیسکوییت را بهطور یکنواخت داخل قالب چربشده قرار دهید و با فشار دست یا قاشق، بیسکوییت را به حالت فشرده منسجم کنید، سپس بهمدت ۳۰ دقیقه در یخچال بگذارید تا سفت شود؛
پودر ژلاتین را داخل ۵۰ میلیلیتر آب سرد ریخته، به مدت پنج دقیقه صبر کنید، سپس روی بخار آب جوش قرار دهید تا حل شود (روش بنماری)، پس از آن از روی حرارت برداشته و اجازه دهید کمی خنک شود؛
شیر را با شکر مخلوط کرده و در ظرفی مناسب بریزید، پنیر خامه ای را به آن اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند؛
پوره توت فرنگی، خامه و شکلات سفید را به مخلوط پنیر خامه ای و شیر بیفزایید و مخلوط کنید، سپس محلول ژلاتین را به تدریج به آن بیفزایید و هم بزنید؛
قالب را از یخچال بیرون آورده، مخلوط آماده شده را بهطور یکنواخت روی بیسکوییتها بریزید و بهمدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه دیگر در یخچال قرار دهید؛
پس از این مدت، از یخچال خارج کرده، ۴/۱ از مواد ژله را روی کیک بریزید و به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید، سپس از یخچال خارج کنید. برشهای توتفرنگی را روی کیک بچینید و بقیه ژله را روی آن بریزید و حداقل به مدت سه ساعت در یخچال قرار دهید. پس از این مدت، از یخچال بیرون آورده و روی آن را با خامه فرم گرفته و برشهایی از توتفرنگی تزیین و سرو کنید.
مواد لازم (برای تهیه ژله توتفرنگی):
ورق ژلاتین — ۶ عدد
آب توتفرنگی– یک و یک چهارم پیمانه (۲۰۰ میلیلیتر)
شکر — ۲ قاشق سوپخوری (۲۶ گرم)
وانیل شکری — یک هشتم قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱- ورقهای ژلاتین را بهمدت یک دقیقه در آب سرد خیس کنید؛
۲. آب توتفرنگی را از صافی عبور داده، در قابلمه ای مناسب، روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. پس از داغ شدن، ورقهای ژلاتین را از آب سرد خارج و به آب توتفرنگی داغ اضافه کنید؛
۳. شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و سریع هم بزنید تا ورق ژلاتین در آب توتفرنگی حل شود، سپس از روی حرارت بردارید و سرد کنید.
نکته
به جای مواد ژله توت فرنگی میتوانید از ۱۰۰ گرم پودر ژله توت فرنگی و ۲/۱ ۱ پیمانه آب جوش استفاده کنید.
چیز کیک آلبالو
مواد لازم
بیسکویت شکلاتی (پودر شده) ۱۲۵ گرم
پنیر خامهای ۵۰۰ گرم
کره (ذوب شده) نصف پیمانه (۸۰ میلیلیتر)
شکر (دانه ریز) نصف پیمانه (۷۵ گرم)
تخم مرغ ۲ عدد (۱۱۰ تا ۱۲۰ گرم)
شکلات تلخ ( ذوب شده) ۲۰۰ گرم
کاکائو با طعم آلبالو (درشت خردشده) ۲ عدد (۸۵ گرم)
کنسرو آلبالو (بدون آب) ۱ قوطی (۴۵۰ گرم)
طرز تهیه
۱.به بیسکوئیت ها کره را اضافه و مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شود.
۲.کف و دیواره های قالب کمربندی ۲۵ سانتیمتری را با روغن مایع چرب کنید. با استفاده از دست، مخلوط آماده شده را در کف و دیواره های قالب آماده شده به طور یکنواخت به قطر نیم سانتیمتر پهن کرده و به صورت دربسته به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
۳.پنیر خامه ای و شکر را در ظرفی بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شود. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی افزوده، به هم زدن ادامه دهید تا کاملاً صاف و یکدست شود. پس از آن شکلات تلخ، کاکائو و آلبالو را افزوده، با قاشق پلاستیکی (لیسک) هم بزنید.
۴.قالب را از یخچال درآورده، مایه آماده شده را داخل آن بریزید و در طبقه وسط فر با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه قرار دهید تا پخته و آماده شود. پس از این مدت از فر درآورده، پس از کمی خنک شدن، روی آن را بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سپس به دلخواه برش داده و سرو کنید
نکته
به جای کنسرو آلبالو از آلبالو تازه نیز می توانید استفاده کنید.
چیز کیک لیمویی
مواد لازم
بیسکوئیت سبوس دار گندم (پودر شده) ۲۰۰ گرم
کره (نرم شده) دوسوم پیمانه (۱۰۰ گرم)
روغن مایع به مقدار لازم
آب لیموترش یک چهارم پیمانه (۴۰ میلی لیتر)
رنده پوست لیموترش ۱ قاشق سوپخوری (۵ گرم)
پودر ژلاتین ۱ قاشق سوپخوری
پنیر خامه ای ۴۰۰ گرم
ماست چکیده یک چهارم پیمانه (۵۰ گرم)
شکر دوسوم پیمانه (۱۰۰ گرم)
تخم مرغ (زرده و سفیده جدا) ۱ عدد (۵۵ الی ۶۰ گرم)
خامه نیم پیمانه (۱۰۰ گرم)
مواد لازم برای تهیه ژله لیمویی
آب لیموترش یک چهارم پیمانه (۴۰ میلی لیتر)
شکر نیم پیمانه (۷۵ گرم)
آب نیم پیمانه (۸۰ میلی لیتر)
ورق ژلاتین ۳ عدد (۶ گرم)
رنگ سبز خوراکی ۲ قطره
طرز تهیه
۱. پودر بیسکوئیت را در ظرفی ریخته کره را به خورد آن دهید.
۲. ته یک قالب گرد کمربندی به قطر ۲۰ سانتی متر را با روغن مایع کمی چرب کنید و مخلوط بیسکوئیت را داخل آن بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا به صورت یکنواخت و یکدست شود.
۳. آب لیموترش و رنده پوست لیمو را نیز داخل یک ماهی تابه کوچک بریزید و پودر ژلاتین را به آن اضافه و روی بخار آب جوش قرار دهید تا پودر ژاتین حل شود. (سپس ماهی تابه را از روی حرارت بردارید.)
۴. در ظرفی پنیر ، ماست و نیمی از شکر را به همراه زرده تخم مرغ با همزن برقی بزنید، خامه را افزوده به زدن ادامه دهید تا مواد یکدست شود. بعد مخلوط ژلاتین و آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید.
۵. سفیده تخم مرغ را هم در ظرفی ریخته با همزن برقی بزنید تا کف کند، سپس بقیه ی شکر را بیفزایید و با همزن برقی به قدری بزنید تا کاملاً سفیده سفت و سفید شود. سپس به مواد بالا اضافه کرده مخلوط کنید تا یکدست شود.
۶. روی لایه بیسکوئیت در قالب کمربندی بریزید و به مدت پنج تا شش ساعت در یخچال قرار دهید تا بسته شود.
طرز تهیه ژله لیمو:
۱. آب لیموترش، شکر و آب را روی حرارت ملایم قرار دهید به حدی که شکر حل شود.
۲. در این فاصله ورق های ژلاتین را در مقداری آب سرد به مدت دو دقیقه خیس کنید تا نرم شوند. سپس از آب سرد خارج کرده به محلول آب لیموترش و شکر بیفزایید، هم زده تا ژلاتین در آن حل شود.
۳. رنگ سبز را اضافه کرده، مخلوط کنید، پس از سرد شدن روی چیز کیک بریزید و مجدداً به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله روی آن بسته شود.
۴. پس از بسته شدن چیز کیک و ژله، قالب کمربندی را باز کنید و چیز کیک را در ظرف مورد نظر قرار داده و روی آن را به دلخواه با رنده پوست لیموترش تزئین کنید.
نکته
برای فرم گرفتن سفیده تخم مرغ دقت کنید ظرف سفیده باید کاملاً تمیز باشد و ذره ای از زرده تخممرغ در آن نباش
چیز کیک پرتقال
مواد لازم
بیسکویت (پودرشده) ۱۵۰ گرم
کره (ذوبشده) ۸۰ گرم
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
پودر ژلاتین ۴ قاشق چایخوری
پنیر ماسکارپونه ۲۰۰ گرم
خامه فرمگرفته ۱۰۰ گرم
پودر شکر (الکشده) ۸۰ گرم
آبپرتقال نیم پیمانه
اسانس پرتقال ۲ قطره
پرتقال (فیلهای خردشده) ۱ عدد
پودر ژله پرتقال ۱۰۰ گرم
پرتقال (حلقهای خردشده) ۱ عدد
طرز تهیه
۱. در ظرفی، بیسکویت، کره و وانیل را با یکدیگر کاملاً مخلوط کرده و در کف قالب کمربندی پرس کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند؛
۲. در ظرفی کوچک، پودر ژلاتین را با نیم پیمانه آب مخلوط کرده، روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا ژلاتین کاملاً ذوب شود (روش بن ماری)؛
۳. در ظرفی جداگانه، پنیر ماسکارپونه، خامه و پودر شکر را با همزن برقی، هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند، سپس مخلوط ژلاتین، آب پرتقال، اسانس و فیله پرتقال را به آن اضافه و مجدداً مخلوط کنید؛
۴. در ظرفی مناسب، پودر ژله را با ۲۵۰ میلی لیتر آبِ داغ، مخلوط کنید و در یخچال قرار دهید تا نیم بند شود؛
۵. قالب کمربندی را از یخچال خارج کرده، مایه آماده شده را روی بیسکویت بریزید، پس از آن، حلقه های پرتقال را روی آن چیده و ژله پرتقال نیم بندشده را نیز به آن اضافه کنید. قالب را مجدداً به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا چیزکیک آماده شود، سپس آن را در ظرف موردنظر سرو کنید.