کراکت بیتربالن (هلند)
مواد لازم
گوشت پخته شده ۳۰۰ گرم
پیاز ریز خرد شده ۱ عدد
کره ۵۰ گرم
آرد ۱ پیمانه
آب گوشت ۲ پیمانه
جعفری تازه و خرد شده ۱ پیمانه
نمک و فلفل
تخم مرغ ۲ عدد
پودر نان یا برد کرامپ ۲ پیمانه
آرد ۱ پیمانه
طرز تهیه
ابتدا گوشت را در مقداری آب با کمی نمک بپزید. گوشت پخته شده و یا آبپز شده را با دست کاملا ریش ریش کنید. همچنین میتوانید آن را در غذا ساز یا میکسر بریزید و کاملا خرد کنید.
در این مرحله مایه اصلی بیتربالن آماده میشود. یک تابه بردارید و کره را در آن بریزید و پیاز ریز خرد شده را درون آن تفت دهید تا نرم و سبک شود. سپس آرد و بعد از مدتی آب گوشت را اضافه کنید. گوشت آماده شده و جعفری را به مواد اضافه کنید. به میزان مورد نیاز نمک و فلفل بریزید و اجازه دهید تا با هم کمی مخلوط شوند و آب گوشت جذب مواد شود. در نهایت مخلوط باید کمی خشک و قابل فرم دادن درون دست شود
حال از مخلوط گوشتی بردارید و آن را در دستانتان به صورت گرد یا استوانه ای فرم دهید و روی سینی بچینید. سینی را با سلوفان بپوشانید و درون یخچال به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید.
حالا در یک ظرف آرد ، در یک ظرف دیگر پودر نان بریزید و ۲ عدد تخم مرغ را هم درون کاسه بشکنید و هم بزنید .کروکت های بیتربالن را از یخچال درآورده اول در آرد بعد در تخم مرغ و بعد در پودر نان بزنید و در روغن خیلی داغ سرخ کنید .
بیتربالن ها را با سس خردل سرو کنید.
برای کراکت مرغ :
مواد لازم
سینه مرغ ۱ عدد
قارچ متوسط ۵ عدد
فلفل دلمه ای کوچک ۱ عدد
سس مایونز ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری به میزان لازم
تخم مرغ ۲ عدد
سیب زمینی متوسط ۲ عدد
بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
قارچ ها را خرد کرده تفت می دهیم سینه مرغ را با زردچوبه و پیاز و نمک می پزیم سیب زمینی را هم آب پز می کنیم.
مرغ پخته شده را ریز خرد می کنیم بقیه مواد را هم ریز خرد می کنیم و اضافه می کنیم سیب زمینی را هم رنده می کنیم.
سس مایونز را اضافه می کنیم تخم مرغ ها را با مواد مخلوط می کنیم.
من برای خوشمزه تر شدن آن یک پیاز کوچک را ریز می کنم و تفت می دهم و به مواد اضافه می کنم.
وقتی کل مواد را مخلوط کردید ۱ ساعت می گذارید در یخچال تا خودش را بگیرد سیب زمینی را داغ رنده نکنید.
اگر موادتان شل بود یک کم آرد سوخاری به آن اضافه کنید.
از مواد به اندازه یک گردو برمی داریم بین دو دست لول می کنیم داخل تخم مرغ زده بعد در آرد سوخاری می تابانیم مواظب باشید خیلی آرد نزنید طعم آن بد می شود.
در نهایت سرخ می کنیم.
نکته :
این غذا یک فست فود محسوب می شود و باید با نان باگت، کاهو، خیارشور، گوجه سرو شود.
کراکت سیزیجات
مواد لازم
سیب زمینی متوسط ۳ عدد (۵۰۰گرم)
تخم مرغ ۲ عدد
گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
۱ عدد فلفل دلمه ای خرد شده
۴ عدد (۱۰۰گرم) قارچ خرد شده
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
آرد سوخاری ۱۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
نمک ، ادویه ، زردچوبه و فلفل به میزان لازم
مواد داخل کروکت سیب زمینی را می تونین به دلخواه تغییر بدین. برخی کروکت را فقط در آرد سوخاری غلتانده و سرخ می کنند.
طرز تهیه
ابتدا سیب زمینی را میگذاریم به مدت نیم ساعت آبپز بشه و بعد رنده یا چرخ می کنیم.
تخم مرغ، نمک، ادویه، فلفل سیاه و زردچوبه بهش اضافه می کنیم. خوب هم می زنیم و کنار میگذاریم.
خمیر سیب زمینی نباید شل باشد. وقتی قاشق میزنید به خمیر و بلند میکنید به سختی ازخمیر جدابشه.
برای مواد میانی ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن کمی تفت می دهیم تا سبک شود. بعد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تفت می دهیم.
ادویه، زردچوبه و فلفل را اضافه کرده و هم می زنیم. بعد فلفل دلمه ای و قارچ را اضافه می کنیم و هم میزنیم تاتفت بخورد.
در آخر رب گوجه و نمک را اضافه می کنیم و تفت می دهیم. کمی که آبش کشیده شد از روی گاز برمی داریم.
به اندازه یک قاشق از مواد خمیری سیب زمینی برمیداریم و در دست پهن می کنیم.
ازمواد میانی یک قاشق وسط آن می گذاریم و با دست جمع می کنیم. به صورت دلخواه شکل می دهیم.
اول در آرد سفید ، سپس در مخلوط یک تخم مرغ و دو قاشق شیر و بعد در آرد سوخاری می غلتانیم.
سپس در روغن داغ سرخ کرده و روی دستمال میگذاریم تا روغن اضافی آن کشیده شود.
نکته
مواد گوشتی میانی نباید زیاد روغن داشته باشد چون ممکن است حین سرخ کردن درروغن وا برود.
روغن برای سرخ کردن باید داغ باشد که مواد کراکت وا نرود.
مواد میانی که وسط خمیرسیب زمینی میگذاریم محکم جمع میکنیم که هوا داخل آن نباشد چون اگه هوا داخل مواد باشد کراکت باز میشود.
اگه حین جمع کردن خمیر سیب زمینی به دستتون چسبید با آب دستتون رو کمی مرطوب کنید،و بعد در پودر سوخاری بغلتونید.
می تونین پنیر پیتزا هم به مواد میانی اضافه کنید.
کراکت سبزیجات پنیری
مواد لازم
سیب زمینی ۶۰۰ گرم
هویج ۱۵۰ گرم
نخودفرنگی ۵۰ گرم
پنیر کاتیج ۱۰۰ گرم
جو دو سر ۷۵ گرم
روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه
سیب زمینی را بشویید، پوست بکنید و به قطعات درشت خرد کنید و در یک قابلمه قرار دهید. روی آن آب سرد بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. پس از بجوش آمدن آب ۱۰ دقیقه اجازه دهید سیب زمینی ها بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. سیب زمینی ها را آبکشی کنید و کنار بگذارید تا کاملا خنک شوند.
در این فاصله، هویج ها را نگینی ریز خرد کنید. هویج های خرد شده و نخود فرنگی ها را به مدت ۵ دقیقه در آب بجوشانید. سپس آن ها را نیز آبکشی کنید و اجازه دهید خنک شوند.
سیب زمینی ها را بکوبید یا رنده کنید. پنیر کاتیج، هویج و نخودفرنگی را اضافه کنید. با نمک و فلفل آن را مزه دار کنید و خوب مخلوط کنید.
مواد کراکت سبزیجات را به ۸ قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را با دست به شکل استوانه های کوچکی دربیاورید. جو پرک را در بشقاب بزرگی بریزید. کراکت ها را در آن خوب بغلطانید تا همه جای آن ها به جو پرک آغشته شود.
ماهیتابه بزرگی را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقداری روغن بریزید. زمانیکه روغن داغ شد کراکت ها را یکی یکی در ماهیتابه قرار دهید و به مدت۵ دقیقه سرخ کنید. کراکت ها را بچرخانید تا همه طرف آن خوب برشته و طلایی شود.
کراکت ها را در ظرف بچینید و همراه با مایونز سیر ، سالاد و … سرو کنید.
نکته:
به دلیل استفاده از پنیر کاتیج در کراکت سبزیجات، قبل از اضافه کردن نمک کمی آن را بچشید تا غذایتان شور نشود.