سوپ شلغم بامرغ
مواد لازم
۲۵۰ گرم شلغم
۲ لیوان آب مرغ
۳ عدد هویج
۱۰۰ گرم کرفس
۱/۳ لیوان جو پرک
۱ مشت جعفری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این سوپ میتونین از آب مرغ یا در صورت نداشتن آب مرغ از قرص طعم دهنده مرغ یا گوشت استفاده کنین.
در صورتی که آب مرغ دارین که من از قبل داشتم دو لیوان آب مرغ و دو لیوان آب رو داخل قابلمه بریزین.
اگر هم آب مرغ نداشتین فعلا فقط ۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزین.
حالا جوپرک رو هم بهش اضافه کنین.
بلافاصله کرفس خام خورد شده رو هم اضافه کنین.
و سریعا بعد از اون هویج پوست کنده و خورد شده رو اضافه میکنیم.
حالا در قابلمه رو نیم لا میذاریم و اجازه میدیم تا هویج و کرفس بپزن و جو پرک هم لعاب بندازه.
چون سوپ جو داره بهتره در قابلمه رو نبندیم چون احتمال سر رفتنش هست.
وقتی هویج و کرفس پختن شلغم هایی که پوست کنده و خورد کردیم رو هم اضافه میکنیم.
برای اینکه شلغم سریع تر از هویج و کرفس میپزه دیرتر به سوپ اضافه اش کردیم چون در صورتی که با هم داخل سوپ میریختیمشون شلغم له میشد.
وقتی شلغم هم پخت سوپ رو تست کنین در صورتی که به نمک و فلفل احتیاج داشت اضافه کنین و بعد جعفری خورد شده رو هم داخل سوپ بریزین.
بعد از ۱۰ دقیقه دیگه سوپ آماده است از اونجایی که این سوپ برای سرماخوردگی خیلی مفیده بهتره خیلی غلیظ نباشه و حالت رقیق داشته باشه تا بتونین راحت میل کنین.
سوپ شلغم برای سرماخوردگی
مواد لازم
شلغم ۳ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری
پیاز یک عدد متوسط
سیب زمینی یک عدد متوسط
مرغ ۳۰۰ گرم
هویچ یک لیوان خرد شده
نمک،فلفل،زردچوبه به میزان لازم
آب دو لیتر
جعفری و گشنیز ۱۰۰ گرم
عدس قرمز نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
آبلیمو تازه به میزان دلخواه
طرز تهیه
ابتدا شلغم ها و پیاز هویچ و سیب زمینی را خوب شسته و خرد می کنیم.
در یک ظرف مناسب شلغم ، برنج ، هویچ ، عدس و مرغ و پیازمی گذاریم و دولیتر آب به آن اضافه می کنیم.
شعله را زیاد کرده تا به جوش آید سپس زیر شعله را کم می کنیم تا مواد پخته شود.
سوپ را چند بار هم میزنیم تا ته نگیرد.
دو ساعت زمان لازم است تا مواد موجود کاملا پخته شود.
بعد از آن مرغ را جدا کرده و ریش ریش کرده و با رب مخلوط می کنیم.
دوباره آن را به مواد درون قابلمه اضافه می کنیم و اجازه میدیم سوپ کاملا جا بیفتد.
آخر پخت گشنیز و جعفری شسته شده را ساطوری کرده و به سوپ اضافه می کنیم.
در مرحله آخر نمک و فلفل و آبلیمو(ترجیحا آبلیموی تازه) زده و نوش جان کنید.
نکته :
توجه داشته باشید برخی شلغم ها ممکن است تلخ باشند و این موضوع روی مزه سوپ تاثیر دارد.
پس در انتخاب شلغم دقت کرده سعی کنید ترد و تازه انتخاب کنید که طعم شیرینی داشته باشند.
بجای رب گوجه می توانید دو عدد گوجه فرنگی متوسط را رنده کرده و به مواد موجود اضافه کنید.
این نوع سوپ را به خاطر برنج و شلغم مرتب باید هم بزنید تا نسوزد مخصوصا یک ساعت آخر پخت.
سوپ شلغم برای کودک
مواد لازم
شلغم متوسط ۱ عدد
تره فرنگی خرد شده ۱/۴ فنجان
کره ۱ قاشق مرباخوری
شیر ۱/۲ فنجان
آب ۳-۴ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
شلغم را شسته، پوست بگیرید و به صورت قطعات مکعبی با ابعاد ۲ سانتیمتر برش بزنید.
تره فرنگی را به صورت کامل خرد کنید، هم ریشه و هم ساقه سبزرنگ آن را به صورت حلقهای برش بزنید.
آب را در قابلمهای به جوش آورده و قطعات شلغم را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید شلغم یک دقیقه بپزد، سپس از روی حرارت برداشته و در آبکش بریزید تا آب آن کاملا خارج شود.
کره را در قابلمه روی حرارت ملایم ذوب کرده، سپس ۴-۳ قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید.
شلغم و تره فرنگی را اضافه کرده و اجازه دهید حدود ۵ دقیقه به آهستگی بجوشند تا تره فرنگی نرم شود.
شیر را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مواد بپزند تا شلغم کاملا نرم شود.
در این فاصله گاهی سوپ را هم بزنید.
پس از اینکه شلغم کاملا نرم شد و سوپ به غلظت مناسب رسید، حرارت را خاموش کرده و پس از اینکه سوپ کمی خنک شد آن را میکس کنید.
نکته:
چون این سوپ برای نوزادان و کودکان استفاده میشود نیازی به افزودن نمک و فلفل نیست.
سوپ شلغم رژیمی
مواد لازم
سینه مرغ: نصف ۱ عدد
پیاز: ۲ عدد
شلغم: ۴ عددمتوسط
هویج: ۲ عددمتوسط
کرفس: ۲ عدد ساقه
استاک مرغ: ۴ پیمانه
سیر: ۲ حبه
چوب دارچین: ۱ تکه
نمک و فلفل به میزان دلخواه
زیره
زعفران
آبلیمو
طرز تهیه
مرغ را با یک پیاز و یک تکه چوب دارچین و آب میپزیم.
بعد هم ریش ریش کرده و کنار میگذاریم.
یک پیاز دیگر برداشته و آن را ریز خرد میکنیم و با کمی روغن زیتون تفت می دهیم.
کمی زرچوبه و درصورت تمایل سیر کوبیده شده را با پیاز تفت می دهیم…هویج و کرفس خرد شده را هم اضافه میکنیم و با هم تفت می دهیم.
سپس آب مرغ را اضافه میکنیم.
وقتی کرفس و هویج پخت، شلغم را هم میریزیم.
اجازه می دهیم روی حرارت متوسط باشد تا شلغم هم بپزد.
حالا از روی حرارت بر می داریم و در مخلوط کن یا بلندر یا غذا ساز می ریزیم.
سپس مواد میکس شده را به داخل قابلمه می ریزیم و نمک و فلفل و کمی زیره اضافه میکنیم.
جو پرک را هم اضافه می کنیم و فرصت می دهیم تا جو نرم شود( در صورت لزوم آب جوش اضافه می کنیم) بعد مرغ ریش ریش شده را همراه زعفران به آن اضافه می کنیم.
بعد از اینکه کمی جوش زد زیر سوپ را خاموش می کنیم.