دسر

ای سرو بلند شام یلدا .. در محفل پیرهای برنا .. خورشید کی از تو تابد آیا؟

پیشاپیش یلداتون مبارک....... دسر شب یلدا

دسر پاولووای انار و پسته ویژه شب یلدا

 این دسر نوعی دسر بر پایه مرنگ است که به افتخار بالرین معروف روسی آنا پاولووا برای اولین بار در استرالیا تهیه شد و به همین دلیل دسر پاولووا نامیده می شود.این دسر بافتی بسیار ترد و لطیف دارد و روی آن معمولا با خامه فرم گرفته و میوه تزیین می شود.

مواد لازم:

سفیده تخم مرغ ۶ عدد

شکر ۱ و نیم فنجان

وانیل ۱ قاشق چایخوری

آب لیمو ۱ قاشق چایخوری

نشاسته ذرت ۲ و نیم قاشق چایخوری

آب انار ۱ و نیم فنجان

عسل ۱/۴ فنجان

آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری

خامه فرم گرفته ۱ و نیم فنجان

شکر ۱ قاشق غذاخوری

دانه انار ۱ فنجان

مغز پسته خرد شده ۱/۴ فنجان


طرز تهیه 

برای تهیه دسر پاولووای انار و پسته ابتدا سفیده های تخم مرغ را ۳۰ دقیقه در دمای محیط قرار دهید. در این فاصله کف سینی فر یک کاغذ روغنی یا فویل قرار دهید. یک دایره به قطر ۲۲ سانتیمتر کف کاغذ بکشید. کاغذ را برگردانید تا دایره پشت کاغذ قرار گیرد.

فر را روی ۱۲۱ درجه سانتیگراد قرار دهید. سفیده های تخم مرغ را داخل کاسه همزن بریزید و با سرعت متوسط بزنید تا فرم بگیرد و رد پره های همزن روی آن بماند ( حالت سافت پیک). ۱ و نیم فنجان شکر را قاشق قاشق اضافه کنید و با سرعت بالا بزنید تا سفیده سفت شود و وقتی همزن را بلند می کنید سفیده حالت سفت و خشک داشته باشد( حالت استیف پیک). ۱/۲ قاشق چایخوری وانیل و ۱ قاشق چایخوری آب لیمو را اضافه کنید نشاسته ذرت را روی سفیده بپاشید و به آرامی ترکیب کنید.مواد را به اندازه دایره ای که کشیدید روی کاغذ روغنی بریزید و با قاشق دور تا دور آن را گرد کنید.

بهتر است لبه ها کمی بلندتر باشد تا مواد راحتتر روی آن قرار بگیرند. سینی فر را به مدت ۱ ساعت داخل فری که از قبل گرم شده قرار دهید. در این مدت به هیچ وجه در فر را باز نکنید تا پف دسر پاولووای انار و پسته نخوابد. پس ازین مدت فر را خاموش کنید و اجازه دهید دسر پاولووای انار و پسته یک ساعت دیگر داخل فر بماند.
در این فاصله شربت انار را آماده کنید. آب انار، عسل و ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو را داخل یک شیرجوش بریزد و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید. وقتی مایع به جوش آمد حرارت را کم کنید. اجازه دهید به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه ریز بجوشد، غلیظ شود و حجم آن نصف شود.

شربت انار را داخل کاسه ای بریزید و اجازه دهید خنک شود.خامه فرم گرفته، ۱ قاشق غذاخوری شکر و ۱ قاشق چایخوری وانیل باقی مانده را را داخل کاسه بریزید و با سرعت متوسط بزنید تا سفت و فرم گرفته شود ( حالت استیف پیک).

بهتر است از قبل کاسه و پره های همزن را داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا سرد شوند.سینی فر را خارج کنید و مرنگ پخته شده را به آرامی از کاغذ روغنی یا فویل جدا کنید و روی بشقاب سرو قرار دهید. خامه فرم گرفته را روی آن بریزید و پخش کنید. دانه های انار و پسته خرد شده را روی آن بپاشید. در آخر شربت انار را روی دسر بریزید ودسر پاولووای انار و پسته آماده است بلافاصله سروکنید


ژله در پوست هندوانه

مواد لازم:

پودر ژله هندوانه ۲ بسته

آب جوش ۲ لیوان

آب سرد ۲ لیوان


طرز تهیه:

یک هندوانه گرد و متوسط را از وسط دو نیم کنید. سپس با قاشق یا اسکوپ داخل آن را کاملا خالی کنید. برای اینکه ژله زیباتری داشته باشید می توانید کمی از گوشت هندوانه را نگهدارید(مانند شکل).

دو بسته پودر ژله هندوانه را طبق دستور تهیه کنید. به این صورت که کل دو بسته را با دو لیوان آب جوش حل کنید، سپس دو لیوان آب سرد به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.

مایع ژله را داخل هندوانه بریزید.سپس هندوانه را ۲-۳ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا ژله سفت شود و به اصطلاح خودش را بگیرد. مراقب باشید که هندوانه در سطحی صاف قرار داشته باشد و کج نشود.

وقتی ژله خودش را گرفت هندوانه را خارج کنید. با استفاده از یک چاقوی تیز هندوانه را به قطعات دلخواه برش بزنید و در ظرف سرو قرار دهید.

نکته

: بهتر است بعد از حل کردن پودر ژله در آب جوش برای اینکه ژله شفاف تری داشته باشیم ظرف را روی بخار آب گذاشته تا تمام ذرات ژله حل شده و شفاف شود(روش بن ماری).

 تارت شکلاتی انار

تارت شکلاتی انار عالی خوشمزه مناسب برای شب یلدا .

موادلازم:

۱۵۰ گرم کره آب شده
۳ قاشق غذا خوری پودر قند
کمی نمک برای پایه تارت و گاناش
۱ و ½ لیوان آرد قنادی
۳/۸ (سه هشتم) لیوان آرد بادام یا فندق
۳ قاشق غذا خوری پودر کاکائو
۳۰۰ گرم خامه پر چرب
½ لیوان شکلات تلخ ۶۰درصد

½ لیوان دانه انار برای داخل گاناش و تزیین


طرز تهیه

برای درست کردن آرد بادام یا آرد فندق کافی است بادام یا فندق خام را آسیاب کنیم.
برای درست کردن پایه تارت، در ظرفی بزرگ، کره آب شده، پودر قند و نمک را ریخته و با قاشق هم می زنیم تا مخلوط شوند. همان طور که قبلا گفته شد، نمک باعث آزاد شدن طعم مواد می شود.

بقیه مواد یعنی آرد، آرد بادام و پودر کاکائو را نیز اضافه کرده و دوباره با قاشق هم می زنیم تا تمام مواد به خوبی ترکیب شوند.
سپس کف قالب تارت را کاغذ روغنی انداخته، خمیر تارت را در آن گذاشته و با دست به فرم قالب در می آوریم. پس از آن قالب را حداقل برای نیم ساعت در یخچال قرار می دهیم.

ده دقیقه قبل از اینکه خمیر تارت را از یخچال در آوریم، فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتی گراد پیش گرمایش می کنیم. سپس تارت را از یخچال بیرون آورده، با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کرده و برای مدت حدود ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر می گذاریم.
در این زمان گاناش را درست کرده و دو سوم دانه های انار را به آن اضافه کرده و مخلوط می کنیم.

گاناش را بر روی پایه تارت سرد شده ریخته و قالب را کمی تکان می دهیم تا گاناش به خوبی پخش شود. سپس مابقی دانه ای انار را به عنوان تزیین بر روی گاناش ریخته و می گذاریم چند ساعت در دمای محیط بماند تا بسته شود.

طرز تهیه گاناش:

برای درست کردن گاناش خامه را با شکلات تخته ای قهوه ای یا شیری تلخ در قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و هم می زنیم تا مایه یکدستی بشود، اگر میخواهید گاناش تان روان باشد شکلات کمتر استفاده کنید ، هر چقدر میزان شکلات بیشتر باشد گاناش سفت تر میشود.و بدین ترتیب گاناش آماده می شود.


رولت انار ویژه یلدا
 

مواد لازم:

تخم مرغ کامل ۶ عدد

زرده تخم مرغ ۲ عدد

آرد ۱۵۰ گرم

نشاسته ذرت ۵۰ گرم

شکر ۱۵۰ گرم

رنده پوست لیمو کمی

بیکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری

خامه قنادی ۴۰۰ گرم

دونه انار به مقدار لازم


طرز تهیه:

مواد خشک را با هم الک میکنیم.تخم مرغ ها و شکر را تقریبا ۵ دقیقه میزنیم تا سفید و حجیم شوند.( من در این مرحله از رنگ قرمز  استفاده میکنیم )

سپس مخلوط آرد را اضافه میکنیم و کمی رنده پوست لیمو افزوده و با لیسک مخلوط میکنیم.قالب ۳۰×۴۰ را کاغذ روغنی انداخته، کمی چربش می کنیم.مواد را در قالب ریخته و چند بار روی سطح کار میکوبیم و در فر ۲۰۰ درجه بمدت ۱۵ دقیقه میپزیم.بعد از پخت کمی که حرارتش کم شد روی کاغذ روغنی جدید برمی گردونیم و کاغذ رو از پشتش جدا می کنیم و با کاغذ جدید رول میکنیم.یک ساعتی تو یخچال میزاریم.تو این مدت انارها رو دون میکنیم میریزیم رو دستمال کاغذی که کاملا خشک بشن.

خامه رو فرم می دهیم، می ریزیم داخل قیف.رولت رو باز میکنیم و با قیف روشو پر میکنیم ( چون میخواهیم خامه داخل رولت پفکی باشه دیگه روی خامه رو صاف نمیکنیم و دونه های انار و روش می پاشیم و باز رولش میکنیم…و میزاریم یخچال که کاملا خودشو بگیره..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن