آش و سوپ

طرز تهیه آش قزوینی مجلسی

دستور پخت آش قزوینی سنتی مناسب فصل زمستان و فوت و فن این آش

مواد لازم

گوشت گوسفندی: ۵۰۰ گرم

آب گوشت یا آب قلم: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پیاز: ۲ عدد متوسط

فلفل سبز: ۱ عدد

برنج: ۱ لیوان دسته‌دار فرانسوی

ماش: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

بلغور: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

عدس: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

لوبیا چشم بلبلی: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

لوبیا قرمز: ۱/۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

پودر دارچین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری

نمک، زردچوبه و فلفل: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم


طرز-تهیه

ابتداحبوبات و گوشت را آماده کنید

پیش از هر چیز همه حبوبات را در آب خیس کنید. برنج را در ظرف جدا بخیسانید. گوشت را بشویید و به شکل مکعبی برش بزنید. گوشت را به همراه فلفل دلمه و ۱ پیاز که به ۴ قسمت برش زده‌اید، در یک قابلمه بریزید و روی آن را به اندازه ۲ تا ۳ لیوان آب جوش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. به آن زردچوبه و فلفل اضافه کنید و اجازه دهید کاملا بپزد.

حبوبات و برنج و گوشت را بپزید

در یک قابلمه لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و ماش بریزید. بعد از اینکه مواد کمی پختند و نرم شدند، عدس و برنج را هم اضافه کنید. بعد از نیم‌پز شدن، به آن مقداری زردچوبه، فلفل و نمک اضافه کنید. گوشت را بعد از اینکه پخت، ریش ریش کنید. در یک قابلمه یک پیاز را خلالی یا نگینی خرد و سرخ کنید.

آش باید جا بیفتد

گوشت ریش ریش شده را به همراه آب گوشت یا آب قلم به پیاز اضافه کنید. همه حبوبات و برنجی را که از قبل پختیم، به گوشت اضافه کنید و نصف میزانی که دارچین داشتیم، به آن بیفزایید تا مواد با هم بپزند و جا بیفتند. نمک و فلفل غذا را به میزان دلخواه اضافه کنید.

هر از گاهی مواد را به هم بزنید تا ته نگیرد. وقتی آش غلیظ شد، آن را در ظرف مناسب سرو کنید. روی آش را با بقیه دارچین تزیین کنید.

فوت و فن ها آش قزوینی

می‌توانید روی آش را با پیاز داغ، کمی سبزیجات و حتی کشک هم تزیین کنید.

می‌توانید فلفل دلمه و پیاز را سرخ کنید و همه حبوبات را به همراه آب گوشت یا قلم در آن بپزید.

برای لعاب بیشتر یک قاشق آرد را در ۱/۲ لیوان دسته دار حل و در ۱۳ دقیقه پایانی به مواد اضافه کنید.

می‌توانید از هر سبزی که دلخواهتان است در طرز تهیه آش  استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن