Uncategorizedآش و سوپ

طرز تهیه انواع آش سنتی شب عید

دستور پخت چند آش سنتی مناسب شب عید بسیار خوشمزه و با طعم های متفاوت

آش‌ آبغوره

مواد لازم:

بلغور گندم: ۱.۵ لیوان

برنج: یک فنجان

بال و گردن مرغ: ۲۵۰ گرم

نخود و لوبیا: یک لیوان

عدس: نصف لیوان

سبزی آش‌ شامل تره، جعفری، گشنیز و اسفناج:
یک کیلو

نعنا و پیاز سرخ شده: به میزان لازم

روغن، نمک و فلفل تند: به میزان لازم

آبغوره: یک لیوان


طرز تهیه:

نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. برنج و بلغور و عدس را هم جدا از نخود و لوبیا خیس کنید. سبزی آش را پاک کنید و بشویید و خرد کنید.

آب لوبیا و نخود را صاف کنید و در قابلمه بریزید و تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید و چهار تا پنج لیوان آب روی آن ریخته و بپزید.

وقتی نخود و لوبیا و مرغ نیمه پز شد، بلغور و برنج و عدس و سبزی را هم به آش افزوده و بگذارید مواد خوب پخته شود و آش جا بیفتد. بعد آبغوره، نمک و فلفل را در آش ریخته و چند دقیقه دیگر هم آن را بجوشانید. آش را در ظرف مناسبی بکشید و روی آن را با نعنا داغ و پیاز سرخ شده تزئین
و میل کنید.


آش‌جو دوغ

مواد لازم:

جو پوست گرفته: ۲.۵ لیوان

نخود و لوبیا: یک لیوان

آب قلم یا آب گوشت: ۳ لیوان

برنج: یک فنجان

سبزی آش‌( تره،جعفری، گشنیز، اسفناج و سیر تازه): یک کیلو

کشک و دوغ محلی: به میزان لازم

نان خشک محلی خرد شده: یک لیوان

نعنا داغ و سیر داغ: به میزان لازم

پیاز داغ: ۴ قاشق غذاخوری


طرز تهیه:

جو، نخود، لوبیا و برنج را از شب قبل خیس کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد. سبزی آش را پاک ‌ و پس از شستن، خرد کرده و به حبوبات اضافه کنید. آب قلم را هم افزوده و بگذارید آش پخته شود. مقداری نان محلی خشک را با دوغ و کشک مخلوط کنید و در آش بریزید و بگذارید چند دقیقه بجوشد. مرتب و از یک جهت آش را به هم بزنید تا کشک و دوغ بریده نشود. بعد از روی حرارت بردارید و در ظرف مناسبی بکشید و روی آش را با نعنا و سیر داغ و پیاز سرخ شده فراوان تزئین کنید. در برخی از مناطق استان مرکزی این آش را در روز عید می‌پزند و به همراه شیرینی و آجیل از مهمانان خود ‌ پذیرایی می‌کنند.


 آش کلم برگ تبریز 

مواد لازم:

نخود نصف پیمانه
بلغور نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
کلم برگ یک عدد کوچک
هویج ۲ عدد متوسط
سبزی آش شامل تره ، جعفری، گشنیز ، اسفناج ۲ پیمانه خرد شده
پیاز دو عدد بزرگ
زردچوبه ، نمک فلفل به میزان لازم
کشک و پیاز داغ به میزان لازم


طرز تهیه:

نخود و بلغور را از شب قبل بذارین خیس بخوره و چند بار هم در طول خیس خوردن آبش را عوض کنید.

نخود را زودتر از همه بذارید تا بپزه، کمی که نیم پز شد بلغور را اضافه کنید. بلغور خیس خورده زود میپزه ، اما در قابلمه را نصفه بذارین چون سر میره و گازتون کثیف میشه.
بلغور هم که پخت ، برنج را بهش اضافه کنید.

برنج که باز شد ، کلم برگ خرد شده و هویج نگینی شده را بهش اضافه کنید، این مواد که کمی پختن سبزی آش را هم اضافه کنید و بذارین آشتون جا بیفته.

پیازها را خلالی کنید و سرخ کنید بهش زردچوبه بزنید و نصفش را به آش اضافه کنید . من به آشها زیاد زردچوبه میزنم مثلا یک قاشق غذاخوری سر خالی ، به نظرم اینجوری خیلی خوشمزه تر و خوش رنگ تر میشه. نمک و فلفل آشتون را اندازه کنید و دیگه آش شما آماده است.
توی کاسه مورد نظر بریزید و روش را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید. این آش با کشک خیلی خوشمزه تر میشه.


 آش کشک تبریزی

مواد لازم:

پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
بلغور گندم ۱/۲ پیمانه
نخود – لوبیا سفید یا چیتی پخته از هر کدام ۱ پیمانه
عدس پخته شده نصف پیمانه
برنج نصف پیمانه
استاک گوشت ۱ لیتر
سبزی آش ( اسفناج- تره – جعفری – گشنیز-ترخون) ۱, نیم کیلو (پاک نکرده ۱ و نیم کیلو)
کلم برگ خرد شده ۳ پیمانه
هویج ۳ عدد خرد شده
رشته آشی حدود ۱/۳ ( بسته به غلظتی که میخواهید میتونید تغییر بدید)
سیر داغ
پیازداغ
کشک
نمک – فلفل – زردچوبه به میزان لازم


طرز تهیه:

نخود و لوبیا را بذارین یک روز کامل خیس بخوره تا نفخش بره و فردا بذارین بپزه.
عدس را هم بعد از چند ساعت خیس کردن بذارین بپزه
بلغور گندم را هم چند ساعت خیس کنید و کنار بذارین .
۱ دونه پیاز را نگینی خرد کنید و کمی با روغن و زردچوبه تفت بدید تا سبک و طلایی بشه بعد کلم برگ و هویج را هم که ریز خرد کردین را اضافه کنید کمی آب به همراه استاک گوشت یا همون آب گوشت را ریخته و بگذارین کلم و هویج پخته بشوند بعد بلغور گندم و برنج را اضافه کنید و بذارین بپزه .
وقتی گندم و برنج کاملا پخته شد نخود و لوبیای پخته شده را هم بهش اضافه کنید.بعد سبزی های پاک کرده و خردشده و شسته رو بریزید و بزارین کمی سبزی ها بپزه بعد در آخر رشته آشی را بریزید و چون قراره با کشک سرو بشه نمک رو زیاد نریزید و در آخر بریزید و اگر آب آش کم بود کمی آب جوش بریزید و بزارید با حرارت ملایم قل بخوره و رشته ها بپزه و آش جا بیافته.غلظت آش بسته به سلیقه ها متفاوت هست
بعد از اینکه آش جا افتاده شد تو ظرف سرو کشیده و با کشک مخلوط کنید و با سیر داغ و پیاز داغ تزیین کنید.


آش ماست سبزوار

مواد لازم:

رشته آش ۵۰۰ گرم

ماست پر چرب. یک کیلو

اسفناج تازه خرد شده. ۵۰۰ گرم

تره تازه خرد شده.۳۰۰ گرم

پونه تازه خرد شده ۱۵۰ گرم

سیر ۳ تا ۴ حبه

نمک و فلفل.کمی


طرز تهیه:

تنها سبزی که در این آش پخته میشود اسفناج است که اگر فصل اسفناج نباشد میتوان از برگ چغندر هم استفاده کرد.

داخل قابلمه ای که در حال جوش است اسفناج را میریزیم بعد رشته ها را اضافه میکنیم وقتی که رشته ها ته قابلمه نشست و آب رو آمد یعنی اینکه رشته ها پخته است در این زمان حرارت را خاموش میکنیم.

از ماست پر چرب استفاده کنیم خیلی بهتر است.

تره و پونه و اگر دوست داشتیم چند برگ ریحان برای معطر شدن را کاملاً با هم میکس میکنیم و آبش را داخل ماست فشار میدهیم.

آب سبزی را میگیریم تا هم ماست خوشرنگ شود و هم طعم بهتری با این آب سبزی میگیرد.

در نهایت همان سبزی را هم که آبش را گرفته ایم مخلوط ماست میکنیم این سبزی باید خیلی ریز خرد شده باشد و حتی داخل ماست مشخص نشود بهتر است.

نمک و فلفل را به ماست اضافه کرده و در صورت تمایل چند حبه سیر هم رنده میکنیم.

رشته ها که ولرم و خنک شد به ماست اضافه میکنیم چون اگر داغ اضافه کنیم امکان دارد ماست ببرد.

این آش سرد میل میشود و همراه با کوکو سبزی یا نیمرو سرو میشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید