آشپزی گیاهی

طرز تهیه انواع بلغور پلو

دستور پخت چند نوع بلغور پلو با طعم های متفاوت سالم ومقوی مناسب گیاهخواران

بلغور پلو با سبزیجات

مواد لازم

۲ عدد فلفل سبز متوسط
۱ عدد فلفل قرمز دلمه ای
۱ عدد پیاز متوسط
۱عدد هویج کوچک
۳عدد گوجه فرنگی
۳قاشق غذاخوری روغن زیتون
۱ قاشق غذاخوری کره
۱.۵ لیوان بلغور پلویی
۲ لیوان آب یا اشگنه داغ
۱ قاشق مرباخوری رب
۱ قاشق چایخوری نمک
نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
نصف قاشق مرباخوری نعنا


طرز تهیه 

فلفل سبز و فلفل دلمه ای قرمز را خورد کنید. پیاز را ریز خورد کنید. هویج را به صورت مربعی ریز خورد کنید. و گوجه فرنگی را نیز مربعی و ریز خورد کنید.

روغن زیتون و کره را در یک قابلمه پلو گرم کنید. ابتدا هویج را اضافه کرده و حدود ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا کمی تغییر رنگ دهد.

پیاز و گوجه را اضافه کرده و با شعله متوسط به تفت دادن ادامه دهید. و در نهایت فلفل هارا اضافه و تفت دهید تا آب اضافه مواد گرفته شود.

بلغور پلویی شسته شده را در قابلمه روی مواد بریزید. رب ،نمک،فلفل و نعنا را اضافه کرده بلغور را با ادویه جات و سبزیحات حدود ۳ دقیقه تفت دهید.

آب یا اشگنه داغ را اضافه کرده و حدود ۱۵-۲۰ دقیقه با شعله کم بپزید.بعد از اینکه آب پلو کشیده شد. بدون اینکه پلو را هم بزنید یک حوله کاغذی روی قابلمه بگذارید .

حدود ۱۰ دقیقه پلو استراحت داده شده را با یک پیاله قالب و کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

روی پلو میتوانید با جعفری ریز خورد شده تزیین کنید.


 بلغور پلو بدون گوشت با بادمجان و قارچ مناسب گیاهخواران

مواد لازم 

بلغور – ۲ لیوان
بادمجان – ۱ عدد متوسط
قارچ – ۶ عدد
پیاز – ۱ عدد
روغن کنجد – به مقدار دلخواه
نمک و فلفل سیاه و آویشن – به میزان دلخواه


طرز تهیه  

بادمجان ها را خرد کرده و نیم ساعت در آب نمک قرار می دهیم، در یک قابلمه روغن کنجد می ریزیم تا داغ شود و بادمجان ها را در آن تفت می دهیم، سپس پیاز های ریز خرد شده را می ریزیم و به تفت دادن ادامه می دهیم.

حالا قارچ ها را ریخته و به مدت ۲ دقیقه تفت می دهیم و بعد از آن بلغور ها را اضافه می کنیم، در آخر نمک و فلفل سیاه و آویشن را می ریزین و دو لیوان آب به آن اضافه می کنیم و می گذاریم بپزد تا دم بکشد


کوفته بلغور

مواد لازم 

عدس یک سوم پیمانه
آب ۲ پیمانه
بلغور یک سوم پیمانه
روغن زیتون ۳ قاشق غذاخوری
پیاز خردشده یک دوم بزرگ یا یک عدد متوسط
زیره سبز یک دوم قاشق چایخوری
جعفری خردشده ۳ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
موسیر و آبلیمو به مقدار دلخواه


طرز تهیه:

ابتدا عدس را بشویید، با آب درون قابلمه بریزید و قابلمه را روی شعله بگذارید تا جوش بیاید. اگر روی آن کف کرد با قاشق بگیرید. شعله‌ آن را کم کنید، نمک بزنید و بگذارید ۳۰ دقیقه بپزد تا نرم شود. نگذارید تمام آب عدس بخار شود.

حالا بلغور را درون ظرف بریزید و به‌ آن نمک بزنید. سپس آن را درون قابلمه عدس بریزید. اگر آب کم است می‌توانید اضافه کنید. با هم مخلوط کنید و ۳۰ دقیقه دیگر بگذارید بپزد تا بلغور نرم شود و آب اضافی هم کم شود.

در همین حین روغن را درون یک ظرف بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید سپس پیاز را درون روغن بریزید و ۱۵ ـ ۱۰ دقیقه بگذارید تا طلایی شود. سپس زیره را درون ظرف ریخته و کمی تفت دهید.

وقتی عدس و بلغور پخته شد همه را درون ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید.

همه مواد را درون یک کاسه بریزید. دستان خود را کمی خیس کنید و ۵ ـ ۳ دقیقه مواد را ورز دهید. اگر مواد به دستتان می‌چسبد کمی دست خود را خیس کنید و اگر مواد به نظرتان خشک شده کمی آب به آن اضافه کنید. جعفری را نیز به مخلوط اضافه کنید. نمک و فلفل آن را اندازه کنید. در نهایت مواد را به صورت کوفته به اندازه‌های دلخواه درون ظرف چیده و با جعفری تزیین کنید


یارما پلو

مواد لازم بلغور پلو ترکیه (یارما پلو):

بلغور گندم ۲ پیمانه
لپه ۱ پیمانه
کره ۱ ق غذاخوری
قرص عصاره گوشت ۱ عدد
پیاز ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی ۱ ق غذاخوری
سیب زمینی ۲ عدد


طرز تهیه 

برای تهیه بلغور پلو ابتدا بلغور گندم و لپه را از دو-سه ساعت قبل از شروع آشپزی خیس کنید.
بعد لپه خیس خورده را با کره تفت دهید.
مقداری آب روی لپه بریزید و عصاره گوشت را نیز به آن اضافه کنید.
یک عدد پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ‌کرده، نمک، فلفل و زردچوبه چند عدد کوفته قلقلی کوچک درست کنید.
کوفته قلقلی‌ها را با مقداری کره تفت دهید.
حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و لپه را همراه با آبی که در آن پخته شده به این مواد اضافه کنید.
در صورت تمایل مقداری زعفران و نمک نیز اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا مواد پخته شوند.
حالا در یک قابلمه جداگانه، مقداری آب و کمی نمک بریزید و وقتی به جوش آمد، بلغورها را داخل آب بریزید.
حدود ۲۰ لی ۲۵ دقیقه طول می‌کشد تا بلغورها پخته شوند.
ممکن است این مدت زمان بسته به جنس بلغوری که دارید کمی کمتر یا بیشتر شود، به همین دلیل بهتر است چند عدد از بلغورها را تست کنید و وقتی مطمئن شدید پخته، آبکش کنید.
کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی بیندازید و لایه‌لایه از بلغورهای آبکش‌شده و مواد گوشتی داخل قابلمه بریزید و پلو را دم کنید.
یارما پلو یا بلغور پلو ترکی شما آماده است. این غذای خوشمزه همراه با انواع ترشی طعم بسیار عالی دارد.


دمی بلغور

مواد مورد نیاز:
برنج خیس‌کرده دو پیمانه
بلغورگندم یک پیمانه
پیازداغ دو قاشق سوپخوری
آب، روغن، نمک و زردچوبه به میزان لازم


طرز تهیه :

ابتدا در تابه‌ای مقداری روغن ریخته و بلغور را در آن حرارت دهید تا رنگ آن طلایی شود. بلغور تفت داده شده را کنار می‌گذاریم بعد پیاز داغ را آماده کرده، به آن زردچوبه و نمک اضافه می‌کنیم و در حدود ۵/۴ پیمانه آب به آن اضافه می‌کنیم وقتی که آب‌جوش آمد برنج و بلغور را به آن اضافه می‌کنیم و مانند دمی‌‌های معمولی می‌گذاریم با هم بجوشند تا آب غذا به خورد آن برود سپس دمی را دم کنید پس از ۴۰ دقیقه غذا حاضر است که با ترشی بسیار خوشمزه می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن