سس و ترشی ها

طرز تهیه ترشی شب یلدا….۱۴۰۰

انواع ترشی سنتی بسیار خوشمزه مناسب و متنوع شب یلدا

ترشی زمستانی مخصوص شب یلدا (چله)

مواد لازم:

کلم برگ ۱ کیلو
فلفل سبز ریز ۲۵۰ گرم
پیاز ریز ریز نیم کیلو
خیار ۱ کیلو
هویج نیم کیلو
گل کلم ۱ کیلو
گوجه ۵ کیلو
سرکه به مقدار لازم
سس کچاب تند به مقدار لازم
شلغم شیرازی نیم کیلو
نمک. ادویه و زردچوبه به مقدار لازم


طرز تهیه:

ابتدا از روز قبل گوجه ها تمیز بشویید و قاچ کنید و درون یک ظرف پلاستیک بزرگ بریزید و حسابی با دست تمیز چنگشان بزنید به مانند رب گوجه که در قدیم در خانه ها تهیه میشد.و به خاطر اینکه زودتر آب بیندازد مقدار کمی نمک به آن بیفزایید و چند ساعت بگذارید تا کاملا له شود.هر چند ساعت یکبار مجددا آن را تمیز چنگ بزنید و تا صبح روز بعد بگذارید که همانطور بماند. فردای آن

روز یکبار دیگر گوجه را چنگ زده و درون الک یا توری بریزید و کاملا آب گوجه را از تفاله جدا کرده و درون یک قابلمه بریزید و روی شعله بگذارید تا به جوش بیاید چند دقیقه یکبار آن را به هم بزنید تا کم کم آب آن تبخیر گردد. و یک مایع نسبتا غلیظی به مانند کمی از فرنی شل تر داشته باشیم. طی این فاصله سبزی ها و میوه ها را که تمیز شسته و درون سبد گذاشته ایم تا آب آن جدا شود را به دلخواه به اندازه ای که دوست داشته باشیم خرد کرده و درون ظرف مناسب می ریزیم .سپس آب گوجه را که کاملا جا افتاده با

زردچوبه و نمک و کمی ادویه ترشی و مقدار کمی سرکه که شل نشودو همچنین برای خوشمزه و خوش طعم شدن ترشی سس تند کچاب مخلوط کرده و وقتی یک جوش کامل زد زیر شعله را خاموش میکنیم و وقتی سرد شد روی ترشی یا همان سالاد فصل ریخته و درب ظرف را محکم بسته و برای زمستان آماده میکنیم.این ترشی طعم بسیار بسیار مطبوعی دارد و حدودا دو تا سه هفته کاملا جا می افتد.امیدوارم تهیه کرده و لذتش را ببرید.


ترشی انار و لبو مخصوص شب یلدا

مواد لازم 
لبو ۵ عدد
سیب ۳ عدد
انار ۲ عدد
سرکه به میزان لازم
شکر به میزان دلخواه


طرز تهیه

لبو خام را پوست کنده و رنده کنید. سرکه به میزانی اضافه کنید که روی لبو را بگیرد.
لبو و سرکه را روی حرارت ملایم گذاشته و اجازه دهید بجوشد تا شکلی شبیه حالت مارمالاد حاصل شود.

سیب را پوست کرده و رنده کنید و به لبو جوشیده شده اضافه کنید. سپس شکر را به میزان دلخواه اضافه کنید شیرینی این ترشی سلیقه ای است برخی آن را خیلی ترش و برخی شیرین تر میل میکنند پس شکر را کم کم اضافه کنید و کمی که جوش خورد مزه کنید اگر طبق مزاج شما هنوز ترش بود می توانید شکر بیشتری اضافه کنید.

این مخلوط را کنار گذارید تا سرد شود.

انار را دان کنید بعد از سرد شدن مخلوط بالا، دانه انار را بصورت خام اضافه کنید. ترشی انار حاضر است. بگذارید چند روزی در شیشه در بسته بماند تا مواد ترشی مزه ها را به هم داده و در اصطلاح جا بیفتد.

این ترشی برای میز مهمانی عصرانه و نهار بسیار زیبا، چشمگیر و خوشرنگ می باشد و به خاطر مزه ملسی که دارد مورد پسند میهمانانتان قرار خواهد گرفت. مواد مورد نیاز این ترشی در اوایل پاییز در دسترس است و به علت مواد اولیه کم و دردسترس همچنین طرز تهیه سریع و آُسان مورد توجه قرار می گیرد.

نکات تهیه ترشی انار با لبو:

اناری که برای این ترشی استفاده میکنید ، نباید مغز دانه های آن سفت باشد . در اینصورت در ترشی خوشایند نیست!
می توانید شکر را کمتر بریزید و به جای آن ترشی انار را با نمک درست کنید.


ترشی ازگیل
ترشی یکی از چاشنی های مورد علاقه ایرانیان است. یکی از میوه های پاییزی ازگیل است 

مواد لازم 

سرکه ۱/۵ لیتر
تمبر هندی یک بسته کامل
ازگیل ۲ کیلو
پودر فلفل قرمز تند یک قاشق مرباخوری
ادویه و شکر یک قاشق غذاخوری


طرز تهیه ترشی ازگیل :

ازگیل‌ها را از نوع رسیده انتخاب کنید، آنها را بشویید و خشک و رنده کنید.
تمبر هندی را با سرکه مخلوط و روی حرارت بگذارید و کمی بجوشانید تا تمبر هندی خوب حل شود. سپس آن را الک کنید تا صاف شود.

بعد ازگیل رنده شده را با سرکه تمبر هندی و نمک مخلوط کنید و آنها را حرارت دهید تا کمی غلظت پیدا کند.
شکر را هم اضافه کنید و بگذارید حل شود.

بعد از خنک شدن نمک و ادویه‌ها را بیفزایید و بگذارید خنک شود.
مواد را در ظرف مناسبی بریزید و بگذارید

ترشی جا بیفتد و ترش شود. ترشی در این مرحله آماده سرو است

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید