نان

طرز تهیه دو نوع نان خانگی

نان خوش عطر برای صبحانه ، عصرانه و میان وعده نان پرتغالی و نان سیر

نان پرتقالی در منزل

نان پرتقالی یک نان خوشمزه با عطر پرتقاله که با چای داغ خیلی می چسبه. . این نان خوش عطر را برای صبحانه ، عصرانه و میان وعده می تونین میل کنید.

مواد لازم

تخم مرغ یک عدد کامل +یک عدد سفیده
وانیل نوک قاشق چایخوری
شکر ۱۰ قاشق غذا خوری +۱ قاشق غذاخوری
شیر ولرم نصف لیوان
آب پرتقال نصف لیوان
نمک یک پینچ
پودر خمیر مایه دوقاشق غذاخوری
روغن شش قاشق غذاخوری
رنده ی پوست پرتقال (فقط قسمت نارنجیش. سفیدیش اصلا نباید باشه)دوقاشق غذا خوری
آرد سه لیوان تا چهار لیوان

برای رومال نان پرتقالی :

یک عدد زرده
دوقاشق شیر
یک قاشق عسل


 آماده کردن خمیر :

شیر ولرم رو با یک قاشق از شکر و خمیر مایه مخلوط کنین و درشو بایه پیشدستی ببندین و یک ربع صبر کنین تا عمل بیاد.
تخم مرغ رو با شکر و نمک و روغن بوسیله ی چنگال بزنین تا کاملا مخلوط بشه.

خمیر مایه که حالا دیگه عمل اومده و پف کرده رو با آب پرتقال و رنده ی پوست پرتقال به مواد قبلی اضافه کنین و باز هم کمی مخلوط کنین.

حالا کم کم آرد رو اضافه کنین تا سه لیوان آرد رو با خیال راحت داخل موادتون الک کنین و از اون به بعد خیلی با احتیاط آرد اضافه کنین تا جایی که خمیر بدستتون نچسبه و نه بیشتر.

چون اگه آرد زیادی به خورد خمیرتون بدین خمیر لطافت نداره و سفت میشه. خمیر رو با دستهای چرب حسابی ورز بدین حدود ده دقیقه.

بعد داخل یک کاسه ی بزرگ که خوب چربش کردین قرار بدین و روشو با سلفون بپوشونین یک ساعت و نیم بهش تو فضای آشپزخونه استراحت بدین تا پف کنه و حجمش تقریبا سه برابر بشه.

پخت نان :

بعد از این زمان، قالبتونو چرب و آردپاشی کنین. همینطور روی سطح کارِتون رو کاملا آرد پاشی کنین و پف خمیر نان پرتقالی رو با انگشتاتون بگیرین.

خمیر رو به هر شکلی که دوست داشتین در بیارین و داخل قالبتون بذارین و روی اون رو با حوله ی نمدار بپوشونین و دوباره نیم ساعت بهش استراحت بدین تا پف کنه.

فر رو با دمای ۱۷۵ درجه از یک ربع قبل گرم کنین و روی خمیرتون رو با زرده ی تخم مرغ و عسل و شیر رومال کنین.

قالب نان پرتقالی را داخل فر حدود چهل دقیقه تا یک ساعت بپزین. زمانی که روی نونتون طلایی شد، نون پخته. بیرون بیارین و روی توری قرار بدین تا کاملا خنک بشه و بعد برش بزنین و نوش جونتون کنین.


 نان سیر به روش

مواد لازمش (واسه پنج تا تست:)

سیر:۵ حبه
کره:۲۵ گرم
سس مایونز:۵ قاشق مرباخوری(هر نان ۱ ق)
سس گوجه تند:۵ قاشق م خ
پیازچه :۵ ساقه
ریحان :یک مشت
فلفل دلمه ای:۱ عدد
جعفری:۱ مشت
نعنا:درصورت دلخواه:۱ ق غ خوری نعنا خشک
نمک و زیره و آویشن
پنیر پیتزا:۱ پیمانه
ذرت :۵ ق غ خ(دلخواه)


طرز تهیه 

همه سبزیجات و سیر و فلفل دلمه ای رو ریز ساطوری میکنیم(من با خرد کن دستی انجام دادم)بعد در مقداری روغن زیتون یا معمولی تفت میدیم تا تندی سیر بره تقریبا ۱۰ یا ۱۵ دقیقه با در بسته تا نسوزن بعد نمک و زیره و آویشن و زردچوبه و نعنا رو اضافه میکنیم و خاموشش میکنیم
روی نونا اول کره میمالیم بعد سس سفید و گوجه بعد مواد رو میریزیم وذرت رو روش میریزیم و پنیر رو هم میریزیم.

بدون فر :
تابه روچربش کرده و گذاشته یکم داغ بشه بعد نونارو توش چیده و دمی گذاشتم نزدیک ۱۵ یا ۲۰ دقیق با حرارت کم پنیر آب شد و نونا برشته شدن

با فر:

فر رو روشن می کنیم برای ۱۰-۱۵ دقیقه می ذاریم بمونه تا ترد و برشته بشه
اگه خواستید میتونید گریل رو هم روشن کنید تا روی نونها طلایی بشه

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن