آشپزی ملل

طرز تهیه دو نوع کوفته فرنگی

کوفته هارپوت و کوفته ایزمیر دو نوع کوفته محلی خوشمزه و لذیذ

کوفته هارپوت

مواد لازم

پیاز ۲ عدد بزرگ
جعفری یک لیوان
رب گوجه فرنگی ۵/۴ قاشق غذاخوری
رب فلفل ۲/۱ قاشق غذاخوری
نمک ۳ قاشق مرباخوری
فلفل سیاه ۲ قاشق مرباخوری
فلفل قرمز یک قاشق مرباخوری
گوشت چرخ کرده ۵/۴ یا ۲ لیوان
بلغور ۲/۱ لیوان
روغن مایع ۲ قاشق غذاخوری
آب ۲/۱ یا ۳ لیوان


طرز تهیه

پیاز را پوست گرفته بشوئید جعفری را بشوئید. پیاز و جعفری را ریز ساطوری کنید. پیاز، جعفری ،۲/۱ قاشق از رب گوجه و فلفل را با دو قاشق نمک و ادویه خوب مالش دهید. داخل آن گوشت را کم کم چهار وپنج بار اضافه کنید. تقریبا” پنج دقیقه مالش دهید.

بلغور را نیز مثل گوشت اضافه کنید. به ورز دادن ۷-۸ دقیقه دیگر ادامه دهید. روی آن را با دستمال مرطوب ببندید. دستهایتان را خیس کرده از خمیر به اندازه نصف گردو بردارید. هر کدام را گرد کنید و وسط آن را گود کنید. بین دو انگشت شست و اشاره گردش کنید. بقیه رب را با آب حل کرده به آن روغن و نمک و آب اضافه کنید. وقتی جوش آمد کوفته را بریزید. ۳۵-۴۰ دقیقه بپزید.


کوفته ایزمیر ( برای ۶ نفر )

مواد لازم

گوشت گوسفند با چربی متوسط ۵۰۰ گرم

– پیاز ۱ عدد متوسط

– جعفری خرد شده ۴۰ گرم

– داخل نان باگت بیات شده ۲ برش –

تخم مرغ ۱ عدد – نمک به مقدار لازم –

فلفل سیاه و پودر زیره سبزو فلفل قرمز به مقدار لازم

– روغن مایع مخصوص سرخ کردن ۲۰ گرم یا۳/۱ لیوان

– گوجه فرنگی ۳ عدد

– فلفل کبابی و یا دلمه ای ۵۰ گرم –

سیر ۲ – ۳ حبه –

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

– آب جوش ۲/۱ لیوان –

سیب زمینی ۴ عدد


طرز تهیه

گوشت چرخ کرده را در یک ظرف گود بگذارید . پیاز را پوست کنده ، بشویید و رنده کنید  وسط نان خشک را در بیاورید و با آب خیس کنید و آب اضافه را با دست بگیرید  پیاز ، نان خیس شده ، تخم مرغ ، نمک و ادویه را به مایع گوشت اضافه کنید  مواد را خیلی خوب چنگ بزنید  چند دقیقه این کار را ادامه دهید تا همه مواد داخل گوشت یکسان شود

از گوشت تکه هایی به اندازه گردو برداشته ( دست تان را خیس کنید ) به گوشت شکل بیضی دهید  روغن را داخل تابه بریزید تا داغ شود  دو طرف کوفته ها را سرخ کنید  روی یک بشقاب کوفته ها را بچینید  داخل ماهی تابه گوجه رنده شده ، رب ، سیر له شده فلفل هایی را که از وسط نصف شده است را بریزید در ماهی تابه را ببندید ، چند دقیقه بپزد بعد کوفته ها را داخل سس گوجه بگزارید ۷-۸ دقیقه دیگر بپزد

این خوراک به نام شهر ازمیر که در منطقه اژه است معروف شده است  میتوانید در کنار این کوفته سیب زمینی خلال شده سرخ کنید  و داخل سس گوجه وقت سرو کردن بگذارید ، چون سیب زمینی سس را به خود می کشد  این غذا را میتوانید داخل فر نیز طبخ کنید

اینطوری سلامت شما نیز تامین می شود  برای این کار سینی را با ۱-۲ قاشق روغن مایع چرب کنید بعد کوفته ها را ( سرخ نشود ) روی سینی بچینید  سس را درست کرده روی کوفته ها بریزید و داخل فر که از قبل گرم کرده اید ( ۱۷۰ درجه سانتیگراد ) بپزید کوفته ها را پشت و رو کنید تا هر دو طرف آنها قهواه ای شود  کسانی که گوشت قرمز مصرف نمی کنند ، میتوانند سویا ریز را با کمی شیر بجوشانند با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده استفاده کنند این طوری میزان چربی که دریافت می کنند نیز کمتر خواهد شد


مواد لازم برای سس کوفته :

رب فلفل قرمز۱ قاشق غذاخوری ( در صورت نبود از رب فلفل شیرین استفاده کنید و اگر رب فلفل هم موجود نبود، به همان میزان رب گوجه فرنگی و یا خیلی کم سس فلفل قرمز تند یا سس چیلی شیرین استفاده کنید. )

گوجه فرنگی ۲ بدون پوست رنده شده
آب۱ پیمانه
روغن زیتون۱ قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
پودر فلفل سیاه به میزان لازم
پودر آویشن به میزان لازم


طرز تهیه سس کوفته :

مقداری روغن را در ماهیتابه داغ کنید سپس رب را در آن نفت داده و گوجه فرنگی رنده را در روغن بریزید. به آن نمک و فلفل اضافه کنید. در انتها۱پیمانه آب به سس اضافه کرده و اجازه دهید سس کمی غلیظ شود. رب را تفت دهید.

پوره گوجه فرنگی را به رب تفت داده شده اضافه کنید.

به سس آویشن، نمک، فلفل وآب اضافه کنید. در ظرف را بسته و اجازه دهید سس کمی غلیظ شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن