آش و سوپ

طرز تهیه سه نوع آش محلی کردستان

آش دانه کولانه و آش پرپۆڵه و آش سه نگه سیر بسیار وخوشمزه

آش دانه کولانه

مواد لازم
گندم : ۲ پیمانه
نخود : ۱پیمانه
لوبیا قرمز : ۱ پیمانه
عدس : ۱ پیمانه
کشک خشک : ۳۰۰ گرم
پیاز متوسط : ۳ عدد
قلم گوسفند : ۲ قلم متوسط
روغن : به مقدار لازم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم
نعنا خشک : به مقدار لازم


طرزتهیه

ابتدا گندم ها را شسته ۴۸ ساعت می خیسانیم تا به حد جوانه زدن برسد.

درون قابلمه حبوبات را همراه با گندم ریخته و اجازه می دهیم که با هم بپزند

در قابلمه ای دیگر مقدار کافی آب ریخته وقلم گوسفند را روی حرارات می گذاریم تا حدی که خوب پخته شود.

پس از آنکه مایع ماورد نظر از قلم به دست آمد آن را به حبوبات اضافه می کنیم.

سپس کشک خرد شده را با آب مخلوط کرده و به مواد اضافه می کنیم.

در انتها ، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده آش را به همراه پیاز داغ و نعنا داغ تزیین می کنیم.


آش پرپۆڵه

مواد لازم 
کاشت مو
عدس ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
رشته آشی (به مقدار لازم)
ادویه (مرزه)
نمک و فلفل قرمز به مقدار لازم


طرز تهیه آش پرپۆڵه

ابتدا عدس ها را شسته، سپس به آن آب اضافه کرده می گذاریم تا عدس بپزد.
پیازهای خرد شده را همراه روغن تفت داده و به آن نمک و ادویه اضافه می کنیم.
بعد از پخت کامل عدس ها، پیاز داغ را به آن اضافه کرده و در این مرحله ادویه (مرزه) را به آش می افزاییم.
در مرحله آخر طبخ رشته آشی را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم آش پرپۆڵه جا بیفتد و درست شود.


آش سه نگه سیر

مواد لازم 

گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان: ۳۰۰ الی ۴۰۰ گرم

برنج: نصف پیمانه

عدس: يك پیمانه

کشک پاستوریزه: ۵ قاشق غذا خوری (کشک رقیق‌تر ۳ لیوان)

زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز: به میزان لازم

سینه مرغ برای کوفته ریزه

پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن به مقدار لازم

نعناع داغ برای تزئین


طرز تهیه:

گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج را هم جداگانه می‌پزند و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه می‌کنند و کشک سائیده شده درون آن می‌ریزند.

بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را روی آش تزئین می‌کنند.

کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده میکنند به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن، رنگ و میزان نمک را تعیین کنند ، در چنین آش‌هایی که کشک مصرف می‌شود بهتر است که نمک ریخته نشود چون به قدر کافی کشک‌های پاستوریزه شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود .

در این آش مي‌توانيد بعد از پختن گوشت ،استخوان‌ها را جدا کرده و گوشت را تکه تکه کرده و در آش بريزيد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن