آشپزی ملل

طرز تهیه غذا های معروف ترکی

غذاهای لذیذ از كشور تركیه كه به سادگی تهیه شده و طعم بی‌نظیری دارد

پلوی اگه غذای ترکیه ای

مواد لازم:

برنج ۲ پیمانه

نمک به مقدار لازم

روغن زیتون ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری

پیاز ۱ عدد

فلفل دلمه ای ۱ عدد

سیر ۲ حبه

پیازچه ۲ ساقه

پودر کاری ۱ قاشق سوپ خوری

آب مرغ ۳ پیمانه(بسته به نوع برنج متفاوت می باشد)

گوجه فرنگی ۲ عدد

جعفری خرد شده ۲ قاشق سوپ خوری

دانه فلفل سیاه ۴ عدد


طرزتهیه:

برنج را به مدت ۱ ساعت با آب ولرم و نمک بخیسانید.

سپس آب آن را خارج نمایید و کنار بگذارید.

روغن زیتون را در ظرف بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

آن گاه پیاز را خرد کنید و تفت دهید فلفل سبز خرد شده، سیر رنده شده، پیازچه ی خرد شده، پودر کاری و مقداری نمک را نیز به آن اضافه نمایید.

در قابلمه ای مناسب، آب مرغ را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. حالا برنج را در آب مرغ بریزید و سبزیجات تفت خورده را به آن بیفزایید.

اکنون حرارت را ملایم کنید و حدود ۲۰ دقیقه برنج را طبخ نمایید.

بعد از این زمان نیمی از گوجه فرنگی و جعفری را به برنج اضافه کنید و هم بزنید و برنج را به صورت کته دم نمایید.

در پایان، برنج را در دیس بکشید و بقیه ی گوجه فرنگی و جعفری را روی پلو بریزید و با دانه های فلفل تزئین کنید.

 


بورقی غذای سنتی ترکیه

مواد لازم:

پنیر فتا ۲۰۰ گرم
تخم‌مرغ درشت یك عدد
جعفری ساطوری شده یك قاشق غذاخوری
نعناع ساطوری‌شده یك قاشق غذاخوری
شوید ساطوری‌شده یك قاشق غذاخوری
خمیر یوفكا یا فیلو ۸تا۱۲ ورقه
روغن مایع به میزان لازم


طرز تهیه :

در یك كاسه تخم‌مرغ و سبزیجات را ریخته، سپس پنیر را با چنگال له كرده و با مواد مخلوط كنید.
یك قاشق غذاخوری از مایه پنیر را روی خمیر به فاصله یك سانتی‌متر از لبه بریزید، سپس دو طرف آن را جمع كرده و خمیر را لوله كنید. لبه خمیر را با انگشت خیس كرده و آن را ببندید، این كار باعث می‌شود خمیر در روغن باز نشود.
روغن را روی شعله متوسط داغ كرده و بسته به اندازه ظرف، بورقی‌ها را ۲ یا ۳تایی در روغن۵تا۶ دقیقه سرخ كنید تا خمیر برشته و ترد شود.
با قاشق سوراخدار، بورقی‌ها را خارج كرده و بعد به‌سرعت سرو كنید. استفاده از سالاد شیرازی و سبزی خوردن دركنار این غذا بسیار لذت‌بخش است.

نکات:
۱ – برای تنوع می‌توانید از انواع پنیر طعم‌دار كه در بازار موجود است استفاده كنید.
۲ – اگر بورقی‌ها را زودتر آماده كردید، آنها را تا زمان سرخ كردن زیر یك دستمال نمدار و در یخچال نگه دارید.


كباب سيميت 

مواد لازم :

گوشت چرخ كرده : ٤٠٠ گرم

پياز رنده شده : ١ عدد

سير له شده : ٢ حبه

بلغور خيلي ريز: ١ پيمانه

جعفري خرد شده : ٣ قاشق غذاخوري

پنيرموزارلاي رنده شده : مقداري

نمك وادويه مخلوط كه من از مخلوط زنجبيل ، خردل ، زردچوبه ، دارچين ، فلفل قرمز استفاده كردم

براي كنار غذا :

گوجه فرنگي و فلفل سبز تند خام …من فلفل نداشتم ، كنار غذا ترشي فلفل 

اول بلغورو توي يك ظرف مي ريزيم و روش آب جوش مي ريزيم تا روي بلغورو بپوشونه ، در ظرف رو مي بنديم ، حدود نيم ساعت صبر مي كنيم تا آب جذب بشه …

سپس همه مواد كباب رو به جز پنير موزارلا با هم مخلوط مي كنيم و خيلي خوب ورز ميديم تا حالت چسبنده پيدا كنه ….

اگر مواد رو خوب و به اندازه كافي ورز نديم ، موقع پخت كباب وا ميره ….

از مواد كباب ، گلوله هاي به اندازه گردو درست مي كنيم و توي روغن سرخ مي كنيم ، مي تونين اين كباب هارو توي سيخ چوبي در فر هم درست كنين . اگر خواستين از سيخ چوبي استفاده كنين ، اون هارو نيم ساعت توي آب سرد خيس كنين تا در اثر حرارت فر نسوزن ……

گوجه ها و فلفل هارو هم سرخ مي كنيم …

بعد از پخت كباب ها روشون پنير مي ريزيم و چند دقيقه اي تو فر ميذاريم


خورش داوودپاشا (ترکیه )

مواد لازم :

گوشت چرخ کرده یک کیلو

پیاز رنده شده دو عدد

پودر نعنا خشک یک ق غ

رب انار ملس دو ق غ

آب یک لیوان

نمک، فلفل و دارچین

کره


طرز تهیه :

گوشت چرخ کرده مخلوط گوشت گوسفندی و گوساله را با یک عدد پیاز رنده شده و ادویه دلخواه و نمک مخلوط و ورز دهید، سپس قلقلی هایی به اندازه گردو درست کنید.اکنون آنها را داخل یخچال قرار دهید تا خود را بگیرند.

مقداری کره و روغن در یک تابه ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید. باقی پیاز را خرد کرده، داخل تابه کمی تفت دهید. بعد از اینکه طلایی شد، قلقلی ها را داخل تابه سرخ کنید.

بعد پودر نعنا خشک را به قلقلی ها اضافه و آن ها را تفت دهید. رب انار ملس را در یک لیوان آب حل کنید، سپس آن را هم به مواد داخل تابه اضافه و به آرامی هم بزنید تا مواد به خورد خورش برود.تا خورش جا بیفتد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن