نان

طرز تهیه نان برساق لکی، با خواص دارویی

نانی خوشمزه و قاتل دردهای استخوان نانی سنتی سرشار از انواع ویتامین ها

نان برساق لکی، نان خوشمزه و قاتل دردهای استخوانی  نان برساق لکی در لرستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، بیجار، بدره و دلفان برای صبحانه پخته می‌شود و حاوی ویتامین‌ های A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، اسیدفولیک، روی (زینک)، فیبر، پروتئین، کلسیم، مس، اسیدچرب امگا ۳، اسیدآمینه تریپتوفان و … است.

مواد لازم

آرد ۵۰۰-۴۰۰ گرم

-شیره انگور یا شکرسرخ ۱۰۰ گرم

-شیر یک لیوان

-تخم مرغ یک عدد

-پودر رازیانه نصف قاشق سوپ‌خوری

پودردارچین ۲ قاشق سوپ‌خوری

هل ساییده شده یک قاشق مرباخوری

-گلاب یک تا ۲ قاشق غذاخوری

-گردو خرد شده ۳ قاشق غذا خوری

-زعفران دم‌کرده نصف استکان

-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم -نمک به مقدار کم


طرز تهیه

نان ابتدا آرد، پودر رازیانه و شیره انگور را با هم ترکیب می‌کنیم. -سپس تخم مرغ، شیر و زعفران دم‌کرده را اضافه کرده، مخلوط می‌کنیم. -مخلوط را خوب ورز می‌دهیم تا خمیر آماده شود. -سپس گردوی خرد شده، پودر هل، دارچین و گلاب را با هم مخلوط می‌کنیم و کنار می‌گذاریم. -مقداری از خمیر آماده شده را برمی‌داریم و با وردنه صاف می‌کنیم. -کمی از مواد را داخل آن می‌گذاریم و خمیر را می‌بندیم. -مقداری روغن درون ماهیتابه می‌ریزیم و هنگامی داغ که شد، خمیرها را داخل آن می‌گذاریم تا پخته و سرخ شود. -هنگامی که نان آماده شد آن را کنار می‌گذاریم تا روغن اضافی از آن کشیده شود. -وقتی نان سرد شد آماده میل کردن است

مهم‌ترین خواص نان برساق لکی حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی، درباره مهم‌ترین خواص نان برساق لکی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک، موجب افزایش گلبول‌های قرمز خون و رفع کم‌خونی می‌شود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار مفید و سودمند است. وی افزود:

این نان تأثیر چشمگیری در تقویت عمومی، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن بدن دارد؛ لذا برای کودکان در حال رشد، ورزشکاران و بدن‌سازان بسیار مفید است. عظمایی بیان کرد: مصرف نان برساق لکی موجب بهبود عملکرد سیستم عصبی و تقویت حافظه می‌شود،

همچنین از آلزایمر پیشگیری می‌کند؛ لذا برای سالمندان و افرادی که فعالیت فکری زیادی دارند بسیار مفید است. این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این نان به علت داشتن ویتامین D، کلسیم، منیزیم و فسفر موجب تقویت و استحکام دندان و استخوان می‌شود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند

مصرف نان برساق لکی موجب رفع دردهای مفاصلی (آرتریت) و روماتیسمی (آرتریت روماتوئید) می‌شود. : این نان دارای انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی مفید است، تأثیر چشمگیری در تقویت، طراوت و جوان‌سازی پوست و رشد مو دارد و از پیری زودرس پیشگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: نان برساق لکی به علت داشتن ویتامین‌های A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصاً سرطان‌ها می‌شود. :

این نان آرامبخش قلب و اعصاب است؛ همچنین به علت داشتن اسیدآمینه تریپتوفان موجب ساخت سراتونین در خون و دستگاه گوارش می‌شود در نتیجه نشاط‌آور است و از استرس، اضطراب و افسردگی پیشگیری می‌کند.

خواص این نان می‌توان به تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی و تقویت قوای جنسی اشاره کرد. وی اظهار کرد: مصرف این نان سندروم پیش از قاعدگی را بهبود می‌بخشد و برای رفع دل درد و کمردرد زنان در دوران قاعدگی بسیار مفید است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن