نان

طرز تهیه نان چریش خراسان شمالی

نان چریش یکی از نان های سنتی خراسان شمالی از گیاه کوهی به نام چریش درست میشود

مواد لازم

۱ عدد بزرگ پیاز

۲ عددسیب زمینی

۴۰۰ گرم چریش بخارپز

۱ قاشق چای خوری زردچوبه

۳ عددخمیر نانوایی

نمک وفلفل به مقدار لازم

روغن جامد به مقدار لازم


طرزتهبه


خمیر آماده نانوایی این نان خوشمزه را تهیه کنید .
ابتدا چریش ها را پاک می کنیم و می شوییم . سپس آنها را به اندازه های یک سانتی خرد می کنیم و در قابلمه ای روی حرارت می گذاریم تا کمی بخار پز شود وبعد آبکش می کنیم تا آب اضافی آن برود . ( به چریش ها نیازی نیست آب اضافه شود چرا که خودشان به حد کافی به هنگام بخارپز شدن آب می اندازند )
دو عدد سیب زمینی را نیز پوست گرفته و نگینی خرد می کنیم .
سیب زمینی ها را در کمی روغن سرخ می کنیم و بعد یک عدد پیاز را که نگینی خرد کرده ایم را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا سبک و طلایی رنگ شوند . زردچوبه ، فلفل سیاه و فلفل قرمز را نیز می زنیم و بعد چریش های آبکش شده را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا مواد باهم ترکیب شوند . در پایان نمک را اضافه می کنیم .
خمیر آماده شده را روی سطح کارکمی باز می کنیم و مواد نان چریش را روی آن می ریزیم و با دست ورز می دهیم تا مواد به خورد خمیر برود و یک دست شود . ( اگر خمیر شل و چسبنده بود به آن آرد اضافه کنید ) و بعد خمیر را به چند قسمت تقسیم می کنیم و هر قسمت را روی سطح کاری که آرد پاشی شده با وردنه باز می کنیم و روی آن را با با چنگال سوراخ های ریز ایجاد می کنیم .
در پایان نان چریش های آماده شده را در فر و یا تنور می پزیم .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن