آش و سوپ

طرز تهیه چند نوع آش ماش محلی

دستور پخت انواع آش های محلی سنتی خوشمزه مناسب روزهای سرد

شله ماش ( غذای محلی شهرستان درود-لرستان)

مواد لازم :

لوبیاچیتی یک چهارم پیمانه
ماش ۲ پیمانه
عدس نصف پیمانه
برنج یک چهارم پیمانه
پیازداغ به مقدار زیاد
آب گوشت ۴ پیمانه
کشک به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
نعناع داغ به مقدار زیاد


طرز تهیه :

لوبیا را از شب قبل بگذارید خیس بخورد و چند باری آب آن را عوض کنید. بعد بگذارید بپزد. من پخته داشتم. برنج و عدس را از یک ساعت قبل بگذارید خیس بخورد. ماش را با ۳ پیمانه آب گوشت می گذاریم بپزد. داخل یک ظرف دیگر برنج و عدس را گذاشتم با آب بپزد و نرم شود .

ماش که نیم پز شد.

برنج و عدس نرم شده را هم به آن اضافه کردم.

بعد هم لوبیا چیتی پخته را اضافه می کنیم .

نمک و فلفل، زرچوبه و نصف پیازداغ را ریختیم و آب گوشت باقیمانده را اضافه می کنیم و می گذاریم آش بپزد و جا بیفتد.

حالا نصف موادمان را می ریزیم داخل میکسر و له می کنیم و به بقیه مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم .

من زیره هم ریختم .داخل دستور نداشت ، در صورت تمایل بریزید.

کمی محلول غلیظ زعفران و ۲ قاشق پر کشک هم داخلش ریختم و هم زدم .

بچشید و اگر چیزی کم و کسر داشت اضافه کنید. ۲ قاشق از نعناع داغ را داخل آش ریختم و هم زدم و توی ظرف کشیدم و با پیازداغ و نعناع داغ و کشک روی آن را تزیین کردم.

 

نکته : اگر هم آب گوشت نداشتید، از ۲ تا قرص (عصاره گوشت) استفاده کنید.

این آش هم مثل بعضی از آش ها سبزی ندارد ،

.


آش ماش یزدی:

مواد لازم  

ماش ۱ پیمانه
برنج نصف پیمانه
سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۱ و نیم پیمانه خرد شده
رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زرچوبه به مقدار لازم
پیاز داغ به مقدار لازم
نعناع داغ به مقدار لازم


طرزتهیه 

این که می گویم این آش زود آماده می‌شود برای این است که ماش احتیاج به خیساندن ندارد. برنج را قبل از شروع به کار خیس نمایید. ماش را با ۲ قاشق پیاز داغ و نمک و زرچوبه و ۴ لیوان آب داغ می‌گذاریم بپزد.

وقتی ماش باز شد و نیم پز شد، برنج خیس خورده را به آن اضافه می‌کنیم و با درنظر گرفتن اینکه برنج آب می برد، آبش را اندازه می کنیم. هر از گاهی هم می‌ زنیم تا برنج ته نگیرد. برنج باید خوب از هم باز شود. وقتی حسابی نرم شد، سبزی را اضافه می کنیم.

رب گوجه و نمک و فلفل را در روغن کم، تفت می‌دهیم و در آش می ریزیم. ادویه آش را میزان می‌کنیم و می گذاریم آش جا بیفتد. در روغن داغ، نعناع خشک را می ریزیم و هم می‌زنیم و زود از روی حرارت برمی داریم تا سیاه نشود.

موقع سرو، روی آش را با کمی کشک، پیاز و نعناع داغ تزیین می کنیم. این آش سیر داغ ندارد.


آش ماش کرمانی

مواد لازم
ماش : ۴ پیمانه
برنج ایرانی : ⅕ پیمانه
سبزی آش : ۷۵۰ گرم
پیاز متوسط : ۴ عدد
پیاز سرخ شده : ۳ قاشق سوپ خوری
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
نعنا داغ : به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا ماش را می پزیم.

پیاز را خرد کرده و تفت می دهیم.

سپس پیاز تفت داده شده ، برنج ، سبزی خرد شده ، نمک و فلفل را به ماش اضافه کرده ، می گذاریم بپزد و لعاب دهد.

چهار عدد پیاز را درسته به مواد اضافه کرده بعد از پخت ، آنها را خارج می کنیم.

سپس آش را در ظرف مناسب کشیده روی آن را با نعنا داغ تزیین می کنیم.


 آش ماش خوشمزه و مجلسی با شلغم و گوشت

مواد لازم آش ماش

ماش :•: ۱ لیوان

گردن گوسفند :•: ۲۰۰ گرم

شلغم :•: ۲ عدد خرد شده

اسفناج و گشنیز :•: ۳۰۰ گرم

پیاز :•: ۳ عدد خرد شده

سیر :•: ۲ حبه خردشده

آویشن خشک :•: مقداری

زعفران دم کرده :•: مقداری

زردچوبه :•: به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا ماش را در سینی ریخته و با دقت پاک کنید،سپس آن را در کاسه ای بریزید و روی آن آب بگیرید تا بمدت ۵ دقیقه در اب بماند تا اگر خاک یا چیزی هست بالای آب بیاید بعد آب را بیرون بریزید و در قابلمه ای به مقدار ۵ الی۶پیمانه آب بریزید و ماش را به آن بیفزایید

و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و به هر میزان که تمایل دارید نمک و روغن مایع داخل ماش بریزید و تامل کنید تا ماش نرم وپخته شود و گه گاهی آن را هم بزنید.

یکی از حسن های این آش پخت سریع آن است زیرا ماش سریع نرم میشود و نیازی به خیساندن ندارد.در این مدت زمانی که ماش در حال پخت است برنج را در کاسه ای از آب بریزید تا خیس بخورد.

اگر پیاز داغ از قبل آماده دارید که به ماش اضافه میکنید اگر نه،یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و بشورید و روی تخته نگینی خرد کنید و در تابه روغن مایع بریزید و حرارت را کم کنید

تا روغن داغ سپس پیازها را در ان تفت دهید تا زمانی که طلایی شد از تابه پیاز داغ ها را خارج کنید و به ماش اضافه کنیدو فلفل و نمک و زردچوبه را نیز به میزان تمایلی که دارید به آش اضافه کنید.

زمانی که به ماش سر زدید و دیدید که نیمه پز شده است،برنج را بشورید و آب آن را بیرون بریزید و به ماش بیفزایید اگر آب آش کم بود از آب داغ در کتری به هر مقداری که احساس میکنید

نیاز است به قابلمه اضافه کنید برنج که کاملا دانه هایش از یکدیگر باز شد و نرم شد زمان خوبیست که بلافاصله سبزی آشی رانیز به ماش اضافه کنید و صبر کنید تا مواد آش خوب پخته شود و جابیفتد .

شلغم ها را در این زمان پوست بگیرید و روی تخته با چاقو نگینی خرد کنید، اگر کمی درشت خرد کنید در آش بیشتر به چشم می آید یا اگر دوست ندارید خیلی جلوه داشته باشد میتوانید آن را رنده کنید و در آش بریزید که این کاملا سلیقه ای است.

وجود شلغم در این نوع آش ضروری نیست و بسته به نظر شما میتوان از ان در آش استفاده کرد.در آخرین مرحله شلغم ها را اضافه کنید و طعم آش را بچشید اگر احساس کردید به نمک یا ادویه بیشتری نیاز است به آن اضافه کنید

و در قابلمه را بگذارید و حرارت را نسبتا کم کنید تا مواد کاملا پخته شوند. در آخر کمی که آش ماش خنک شد در کاسه ای بریزید و روی آن را با نعنا داغ یا پیاز داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.


ماش ماشک

مواد لازم
ماش : ۲ پیمانه
هویج قمی متوسط (زردک) : ۲ عدد
پیاز متوسط : ۲ عدد
گوشت : ۲۰۰ گرم
نمک : به مقدار لازم
فلفل : به مقدار لازم
زردچوبه : به مقدار لازم


طرز تهیه

ابتدا مقداری گوشت و پیاز را همراه با آب روی اجاق قرار می دهیم تا بپزد.

ماش و هویج حلقه شده را ، همراه ادویه به آن اضافه می کنیم.

پس از کم شدن آب غذا و پخت کامل ، آن را با گوشت کوب کوبیده و با نان سنگک سرو می کنیم.

ماش ماشک از غذاهای سنتی استان قم است. این غذا از ماش تهیه می شود .ماش یکی از حبوبات مفید و سرشار از ویتامین است. زادگاه اولیه این دانه خوشمزه ایران بوده و طرفداران بسیاری در میان مردم دارد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ایرانیان در قدیم ماش را « مچ» تلفظ می‌کردند. اما بعد از وارد شدن این لغت به زبان عربی، این دانه را ماش نامیدند. همان‌طور که می‌دانید، این ماده غذایی در طبخ غذاهای اصیل ایرانی کاربرد بسیاری داشته و طعم عالی به آن‌ها می‌دهد. باید بگوییم که با وجود ارزش غذایی بالا، این دانه کالری بسیار پایینی داشته و باعث اضافه وزن در شما نمی‌شود. به همین جهت، حتماٌ در رژیم کاهش وزن خود این ماده غذایی را گنجانده و از طعم آن بدون هیچ نگرانی لذت ببرید. علاوه بر این، ماش ضد نفخ و بسیار زود هضم بوده و با دارا بودن ویتامین‌های D و A نیازهای مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. گفتنی است که این ماده غذایی تأثیر فوق‌العاده‌ای در تقویت بینایی و اعصاب انسان دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن