آش و سوپ

طرز تهیه چند نوع آش مخصوص ماه رمضان

پخت آش میوه وآش جو وآش بلغور بسیار خوشمزه مناسب برای افطار

 

آش ترشی ( آش میوه ) برای افطار ماه رمضان

مواد لازم

نخود : نصف پیمانه
لوبیاچیتی : یک پیمانه
عدس : نصف پیمانه
سبزی آش : نیم کیلو
رشته آش : ۲۵۰گرم
هویج نگینی شده ریز : ۳ تا ۴ عدد
گردو و کشمش : نصف پیمانه
رب آلو جنگلی یا لواشک یا آلوچه، برگه زرد آلو و آلبالو خشکه : مقدار دلخواه
سیر، پیاز، نعناع و زرد چوبه سرخ شده : مقدار دلخواه
شکر، نمک و فلفل : به میزان ذائقه


طرز تهیه

حبوبات رو از شب قبل خیس میکنیم. کل زمان پخت آش ترشی ۵ تا ۶ ساعت است.

برای شروع، نخود و لوبیا رو میگذاریم بپزه.
بعد از ۳ تا ۴ ساعت عدس و هویج را اضافه میکنیم.
بعد از نیم ساعت، سبزی را میریزیم.
بعد از یک ربع، گردو و کشمش، برگه ها و رب آلو را اضافه میکنیم.
بعد از چند دقیقه رشته آش را میریزیم و بهم میزنیم و به نسبت ذائقه شکر، نمک و فلفل، و در آخر هم سیر، پیاز، نعناع و زردچوبه سرخ شده را اضافه و بعد از چند دقیقه آش حاضر است.


 آش جو مخصوص 

مواد لازم

کشک ۲۵۰ گرم
ادویه و نمک بi مقدار لازم
پونه کوهی قاشق غذا خوری
سیر دو تا سه حبه
پیاز متوسط یک عدد
سبزی آش یک کیلو
نخود، انواع لوبیا، عدس، ماش (از هر کدام ) نصف پیمانه
جو پوست کنده ۲ پیمانه
گندم با پوست ۱ پیمانه
پودر گردو ( برای هر بشقاب) یک تا دو قاشق غذا خوری


طرز تهیه 

همه حبوبات را صبح خیس کرده، بعد از ظهر بار بگذارید، بعد پیاز را اضافه کرده تا بمرور بپزد.سپس سبزی را افزوده تا بپزد و در آخر پونه و نمک را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید تا آش جا بیفتد و لعاب دهد.

طریقه آماده کردن کشک :
کشک را با دو تا سه لیوان آب خیس کرده با یک حبه سیر و یک قاشق مربا خوری پونه کوهی یا نعناع خشک افزوده، همه را با هم در مخلوط کن ریخته چند دقیقه ای بمرور مخلوط کنید.


 آش بلغور :

مواد لازم

لوبیاسفید: نصف پیمانه لوبیا قرمز:

یک پیمانه نخود:

نصف پیمانه عدس:

۵ /۱ پیمانه بلغور گندم:

۲ عددسیر:  حبه

سبزی آش:  یک و نیم کیلونمک،

نعنا خشک: . یک قاشق غذاخوری

نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان لازم

کشک:به میزان لازم

روغن: به میزان لازم


طرز تهیه

طرز تهیه: ابتدا حبوبات را به مدت ۱۲ ساعت خیس کرده سپس بپزید. وقتی کمی پخته شد بلغورها را به آن اضافه کنید و وقتی کاملاً پخته شد، سبزی و یک پیاز رنده و سرخ شده را به آن اضافه کنید. سپس سیر رنده شده و نعنا را تفت داده و بیفزایید (وقتی آش جا افتاد)

نمک و فلفل را اضافه کرده و (سیر، پیاز و نعنا را با زردچوبه سرخ می‌کنیم) در صورت تمایل می‌توانید کشک را هم در آش ریخته و بگذارید چند جوش بزند. این آش اگر تند باشد خوشمزه‌تر است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن