Uncategorizedآش و سوپ

طرز تهیه چند نوع آش و سوپ با لبو

دستور پخت آش وسوپ با لبو برای روزهای سرد زمستان

آش چغندر با لبو

مواد لازم

۱ عدد چغندر
۱ پیمانه لوبیا چشم بلبلی
۱ بوته سیر خرد شده
۱ پیمانه برنج
۱ پیمانه عدس
برگ چغندر
نمک، فلفل، زردچوبه
۱ پیمانه ماش
پیاز سرخ شده


طرز تهیه

اول از همه چغندرها رو شسته و خرد کرده، بعد پخته و کنار بگذارید. میتونید هم بعد از پخت خرد کنید بعد برگ چغندر خرد شده به اندازه دل خواه و عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش و برنج هر کدوم یک پیمانه همه رو (البته بجز برنج) با هم بگذارید تا بپزن. برنج رو جداگانه بذارید بپزه و بعد کمی بکوبید برنج رو بعد به مواد آش چغندر اضافه کنید

حبوبانت که نیم پز شد یه بوته سیر خرد شده به مواد اضافه کنید. نمک و فلفل و زردچوبه هم به اندازه دلخواه و آخر سر پیاز داغ

به آش اضاف کرده


 سوپ چغندر (لبو)

مواد لازم :

چغندر رنده شده ۱پیمانه
روغن مایع ۳ قاشق سوپخوری
سرکه ۲ قاشق سوپخوری
هویج رنده شده نصف پیمانه
سیب زمینی رنده شده نصف پیمانه
قرص عصاره مرغ ۲عدد
آب جوش به میزان لازم
رشته سوپی ۱/۴ پیمانه
خامه به دلخواه
نمک و فلفل به دلخواه


طرز تهیه 

چغندر را به همراه روغن مایه تفت دهید . سپس به ترتیب سرکه ، هویج و سیب زمینی را اضافه کندی . بعد قرص های عصاره مرغ را به همراه آب به مواد اضافه کرده و اجازه دهید تا همه مواد با هم جوشیده و پخته شود .
در آخر رشته سوپی را اضافه کرده و در موقع سرو روی خامه بریزید .


آش چغندر  شهر اراک و استان مرکزی 

مواد لازم 

نخود: یک و نیم پیمانه

برنج: ۲٫۳ پیمانه

چغندر پاک شده و خرد شده: ۵۰۰ گرم

کشک: یک و نیم پیماه

پیاز داغ: ۱٫۳ پیمانه

زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم

نعنا داغ برای تزئین: به میزان لازم


طرز تهیه 

نخود را از شب قبل خیس کنید. در این فاصله چند بار آب آن را عوض کنید. برنج را هم خیس کنید و کنار بگذارید.

روز بعد آب نخود را خالی کنید و همراه هفت پیمانه آب بپزید. وقتی که نخود پخت، زردچوبه را در مقداری روغن تفت دهید و به همراه برنج، نیمی از پیاز داغ و نمک و فلفل به نخود اضافه کرده و بگذارید آش پخته شود. سپس نیمی از مواد را در مخلوط کن بزنید و مجددا به آش برگردانید.

سپس چغندر خرد شده را به آش اضافه کرده و بگذارید چغندرها بپزند. در این مرحله آش قرمز می شود.

وقتی چغندر پخت، کشک را به آش اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید. بعد از ۱۰ دقیقه از روی حرارت بردارید. آش شما آماده است. در ظرف بریزید و روی آن را با پیاز داغ و نعنا داغ و کشک تزئین کنید.


آش ترش همدانی

اگر چعندر خردشده را جدا پختید حتما آب اون را داخل آش بریزید. نخود ولوبیا را بهتر است برای تهیه آش قبلآ خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفاخ نباشد. این آش مثل آش رشته است با کمی تفاوت

مواد لازم

نخود ولوبیا چیتی رویهم یک پیمانه
عدس یک پیمانه
رشته آش ۳۰۰ گرم
چغندر متوسط ۳ عدد
پیاز داغ و نعنا داغ
تعدادی آلو و برگه زردآلو (قیسی)
شیره انگور قرمز
سرکه انگور
سیر داغ کمی


طرز تهیه:

چغندر خرد شده و نخود و لوبیا و عدس را می‌پزیم که رنگ قرمزی چغندر باعث خوشرنگی حبوبات می‌شود. سپس آلو و قیس و پیاز داغ را داخل اش می‌ریزیم و می‌گذاریم نیم پز بشود. بعد رشته را اضافه می‌کنیم که بپزد. بعد از پخت رشته، سرکه و اگر شیره انگور قرمز داشتید آن را نیز می‌ریزد. شیره انگور به مقدار یک ملاقه (مقدارش به اندازه آش) بستگی دارد فقط رنگ آش را عوض می‌کند. اگر نداشتید اشکالی ندارد. آنهایی که طعم ترش ترش دوست دارند فقط سرکه می‌ریزند و اونایی که طعم ترش و شیرین سرکه را با کمی شکر مخلوط کرده داخل آش می‌ریزند که چند جوش بزند. بعد در ظرف مناسب ریخته با نعنا داغ و پیازسرخ کرده و سیر سرخ شده تزئین می‌کنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن