غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع خورش با به

خورشی بسیار خوشمزه با طعم به مغذی وسرشار از ویتامین

خورش «به» قورمه

مواد لازم 

گوشت گوسفند: ۳۰۰ گرم
به: یک عدد بزرگ
شكر: دو قاشق غذاخوري
زعفران دم‌كرده: دو قاشق چاي‌خوري
پياز: یک عدد
لپه خام: يك‌دوم ليوان
آب ليمو: یک قاشق غذاخوري
زردچوبه، نمك و فلفل: به مقدار لازم


طرز تهیه

لپه‌ها را از چند ساعت قبل در مقداري آب خيس كنيد و در اين مدت دوبار آب آن را تعويض كنيد. گوشت گوسفند را خرد كنيد و با پياز خردشده داخل قابلمه بريزيد. كمي روغن به آن اضافه كنيد و تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند سپس چهار ليوان آب، زردچوبه، نمك و فلفل را اضافه كنيد و در قابلمه را بگذاريد.

اجازه دهيد گوشت با حرارت ملايم بپزد، پس از اينكه آب گوشت نصف شد و گوشت پخت بايد لپه‌هاي خيس خورده، «به» خردشده، زعفران و شكر را اضافه كنيد سپس در قابلمه را بگذاريد و با حرارت كم اجازه دهيد خورش خوب جا بيفتد. در اين مدت اگر آب خورش كم شد مقداري آب جوش به آن اضافه كنيد. ۱۰ دقيقه پيش از آماده شدن خورش، آبليمو را به آن اضافه كنيد. در آخر نيز خورش را همراه برنج سرو كنيد.

چند نکته

به جاي گوشت از مرغ هم مي‌توانيد استفاده كنيد. به جاي آب‌ليمو نيز مي‌توانيد از آب نارنج استفاده كنيد. زعفران را هم مي‌توانيد با يك قاشق غذاخوري رب گوجه‌فرنگي جايگزين كنيد.


خوراك گوشت و «به»

  موادلازم 

گوشت گوسفندي: ۵۰۰ گرم
هويج و لوبيا سبز خردشده: ۱۵۰ گرم
سيب‌زميني خردشده: ۱۵۰ گرم
رب گوجه‌فرنگي: ۱۰۰ گرم
«به» خردشده: يك عدد
روغن مايع: نصف پيمانه
پياز: يك عدد
آلو: ۲۵۰ گرم
سير رنده‌شده: دو حبه
آبليمو: نصف پيمانه
زردچوبه: نصف قاشق‌سوپ‌خوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم


طرز تهیه

پياز را خلالي خرد كنيد و داخل روغن تفت دهيد، پس از آن گوشت را خرد كرده و پياز تفت داده شده ، زردچوبه، نمك، فلفل، سير و رب گوجه‌فرنگي را به‌آن اضافه كنيد. پس از اينكه مواد كمي با هم تفت داده شدند، مقداري آب به آن اضافه كنید تا گوشت روي حرارت كم بپزد. . بعد از ۱۵ دقيقه «به» را داخل خوراك بريزيد و اجازه دهيد خورش ۱۵ دقيقه ديگر هم بپزد.

نکته

اين خورش را با چلو، سالاد شيرازي يا ماست و سبزي خوردن سرو كنيد.


خورش «به» آلو اصفهاني

 مواد  لازم

گوشت خورشي: ۳۰۰ گرم
«به» خرد شده: سه ليوان
آلو خشك: ۲۵ عدد
پياز خردشده: یک ليوان
رب گوجه‌فرنگي: یک قاشق غذاخوري
شكر: یک قاشق غذاخوري
روغن كنجد: سه قاشق غذاخوري
زعفران، زردچوبه و نمك: به ميزان دلخواه


طرز تهیه

آلوها را از دو ساعت قبل در آب خيس كنيد. پياز را در روغن تفت دهيد و بعد از طلايي شدن، تكه‌هاي گوشت، ادويه و مقداري آب جوشيده به آن اضافه كنيد و بگذاريد یک ساعت بپزند. در تابه‌اي ديگر «به» را تفت دهيد تا نرم شود. در مراحل پاياني پخت گوشت، آلوهاي خيس خورده، شكر و زعفران را به آن اضافه كنيد و پس از چند دقيقه جوش خوردن، رب و «به» را هم داخل خورش بريزيد. بعد از ۳۰ دقيقه خورش آماده خواهد بود.

نکته

«به» زود پخته مي‌شود و ممكن است له شود به همين دليل در نيم ساعت آخر طبخ غذا آن را اضافه مي‌كنيم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن