غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع غذای سنتی تبریز

دستور پخت غذای محلی وسنتی تبریز بسیار خوشمزه وبا طعم های مختلف

شیر پلوی تبریزی

شیر پلوی تبریزی” یکی از غذاهای محلی تبریز است.که بسیار خوشمزه و خوش طعم است.

مواد لازم 

برنج:سه و نیم پیمانه
کره:۲۰۰ گرم
شیر:چهار پیمانه
زعفران:یک قاشق چای خوری
نمک:یک قاشق چای خوری
کشمش پلویی:یک پیمانه
دارچین:نصف قاشق چای خوری
فیله مرغ:۵۰۰ گرم
پیاز داغ:یک پیمانه
خلال پسته:یک پیمانه
آب:دو پیمانه
آب پیاز:به میزان لازم
گلاب:۱/۳ پیمانه


طرز تهیه 

ابتدا برنج را بشویید و با آب گرم به مدت ۳۰ دقیقه از قبل خیس کنید.

فیله های مرغ را هم با کمی نمک ، زعفران و آب پیاز مزه دار کنید.

آب و شیر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند.

سپس آب برنج را خالی کرده و برنج ها را داخل شیر در حال جوشیدن میریزیم و مقداری نمک ، به همراه گلاب و زعفران در شیر میریزیم .

بعد از اینکه در اثر حرارت نصفی از شیر تبخیر شد کره را به آن اضافه میکنیم و میگذاریم تا بقیه شیر جذب برنج شود.

روی ظرف دم کنی میگذاریم تا برنج به آرامی بپزند.

فیله های مرغ مزه دار شده را در کره تفت میدهیم تا سرخ شوند. بعد کشمش ها را با کره و دارچین کمی سرخ میکنیم .

بعد از ۳۵ دقیقه دم کشیدن برنج ، آن را در ظرف مورد نظر میکشیم و روی آن را با پیاز داغ ، کشمش و خلال پسته تزیین میکنیم .

فیله های مرغ را هم روی برنج میگذاریم.


لوبیا پلوی تبریزی 

لوبیا پلوی تبریزی یک از غذای فوق العاده ایرانی است که سبک پخت تبریزی آن طمع و عطر بی نظیری به این غذا داده است

مواد لازم 

برنج:۴پیمانه
لوبیا چشم بلبلی:۲ پیمانه
شوید:تازه ۴ پیمانه
روغن جامد:۲ ق س
دارچین:یک دوم ق س
کره:۷۵ گرم
زعفران دم کرده
سینه مرغ:۱ عدد
پیاز:۱ عدد
کره:۱ ق س
آب مرغ:۲ پیمانه
آب جوش:به میزان کافی
نمک و ادویه:به میزان دلخواه


طرز تهیه 

لوبیا را چند ساعت خیس کنید و بعد با آب و کمی نمک بپزید.
برنج را پس از شستن و چند ساعت در آب و نمک خیس کردن بپزید و آبکش کنید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و مقداری کره داخل آن بریزید تا گرم شود.
بعد پیاز را با کره تفت دهید. به پیاز تفت داده شده سینه مرغ را به همراه ادویه های مختلف و دارچین اضافه کنید و تفت دهید.
سپس داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
بعد ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بچینید .
بعد با کف گیر مقداری از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید و بعد روی آن لوبیای پخته شده ، شوید تازه و مرغ تفت داده شده را بریزید و این لایه ها را تا تمام شدن همه مواد ادامه دهید.
فقط مقداری از برنج سفید را برای زعفرانی کردن و تزیین نگه دارید.
مخلوط یک پیمانه از آب مرغ با آب داغ را دور تا دور برنج بریزدو روی شعله بالا قرار دهید.تا برنج بخار کند.بعد حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا برنج به آرامی دم بکشد.
برای اینکه برنج خشک نباشد مقداری از آب مرغ را با یک قاشق سوپخوری کره ذوب شده مخلوط کنید و قبل از کشیدن برنج ، روی آن بکشید.
لوبیا پلوی آماده شده را با کمی برنج زعفرانی تزیین کنید و سرو نمایید


تاس کباب مرغ” اردبیلی

مواد لازم 

ران مرغ:۴ عدد، پوست گرفته
سینه مرغ: ۲ عدد، بزرگ و پوست گرفته و نصف شده
سیر:۲ بوته، خرد شده
موسیر:۲۰۰ گرم، پوست گرفته
عصاره مرغ : ۵۰۰ میلی لیتر
عسل :۱ قاشق سوپ خوری
روغن زیتون :۲ قاشق سوپ خوری
گردو :۳۷۵ گرم، آسیاب شده
زعفران و چیلی ساییده شده :مقداری
زنجبیل تازه رنده شده :۴ سانتی متر
تخم گشنیز:۱ قاشق سوپ خوری، کمی آسیاب شده
چوب دارچین :۲ عدد، کوچک
پودر زیره :۱ قاشق سوپ خوری
گشنیزتازه :۲ قاشق سوپ خوری، ساطوری شده
نمک و زرد چوبه:به میزان لازم


طرز تهیه 

ابتدا فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.

تکه های مرغ را با نمک و زرد چوبه آغشته کنید تا خوب مزه دار شوند.

بعد تابه ای نسوزی را انتخاب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود.سپس مرغ ها را داخل روغن سرخ کنید .

بعد از اینکه همه طرف مرغ ها کاملا سرخ شد آنها را از تابه بیرون بیاورید.

حرارت را کمتر کنید و داخل تابه موسیر را تفت دهید تا طلایی شود.بعد زنجفیل و سیر را هم به آنها اضافه کنید و به مدت ۳۰ ثانیه آنها را تفت دهید.

بعد تخم گشنیز ،چوب دارچین ، پودر زیره ، مقداری چیلی و زعفران ساییده شده را هم داخل تابه بریزید و حدود یک دقیقه دیگر با بقیه مواد تفت دهید.

بعد از تفت ادویه ها گردو های آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مزه ادویه ها به خورد گردوها برود.

بعد از این مراحل مرغ را مجددا داخل تابه بگذارید و عصاره مرغ و عسل را هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم آغشته شوند و مزه هم را بگیرند.

بعد حرارت را خاموش کنید و تابه را داخل فر از قبل گرم شده به مدت ۴۰ دقیقه قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.

تاس کباب آماده شده را از فر بیرون بیاورید و هنگام سرو با مقداری گشنیز تازه تزیین کنید.


ترشی گرما ، غذاهای محلی

ترشی گرما از غذاهای محلی اردبیل است.

مواد لازم 

پیازداغ:۳ قاشق سوپخوری
گوشت:۳۰۰ گرم، خورشی
آلوچه:۱۵ عدد
لوبیا چشم بلبلی:یک دوم پیمانه
محلول زعفران:۱ قاشق چایخوری
ترشی گرماترشی گرما


طرز تهیه 

قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و پیاز داغ را با گوشت داخل آن بریزید و گوشت را تفت دهید تا آب آن کشیده شود.

بعد داخل آن ۲ پیمانه آب اضافه کنید تا بپزند.

وقتی گوشت نیم پز شد لوبیا ، آلوچه و مقداری نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم تا همه مواد با هم بپزند و به اصطلاح جا بیفتند.

در آخر زعفران را هم به خورش اضافه میکنیم تا خوش رنگ و خوش عطر شود.


 قورماشورباسی

قورماشورباسی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی، روستای دیزج امیرمدار است.

مواد لازم

گوشت گوسفند ۵تا ۶ تیکه

دنبه و چربی گوسفند به میزات دلخواه

پیاز ۵۰ گرم

رب گوجه فرنگی۲ قاشق سوپخوری

روغن ۳ قاشق غذا خوری

نمک وزعفران به میزان لازم

لپه۲ پیمانه


طرز تهیه 

گوشت را قطعه قطعه می کنیم و سپس آنها را می شوییم.
آب را در دیگ مسی یا آلومینیومی می جوشانیم و گوشت های تکه تکه شده را داخل آن می ریزیم و می گذاریم کمی بجوشد.
در این حین کف روی آن را جمع کرده دو سه عدد پیاز و کمی نمک را داخل آن ریخته می گذاریم به مدت یک ساعت بجوشد تا دانه های روغن روی آب جمع شود.
سپس آن را از صافی رد می کنیم و این آب را به عنوان اشکنه گوشت استفاده می کنیم.
یک ملاقه از روغنی که قبلاً از دنبه گوسفند تهیه کرده ایم را ته قابلمه می ریزیم
دو یا سه عدد پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت می دهیم.
بعد که گوشت سرخ شد آن را در خمره ای سفالین می ریزیم.
روغن آب شده حاصل از دنبه گوسفند را روی گوشت می ریزیم تا جایی که روی گوشت را کاملاً بپوشاند. سپس آن را در مکانی سرد می گذاریم.
هر وقت که خواستیم این آبگوشت را تهیه کنیم با وسیله ای به اسم قورماقازان مقداری از آن را از خمره کنده و در قابلمه می ریزیم و با پیاز سرخ می کنیم. بعد کمی آب داخل آن می ریزیم و کمی نمک هم اضافه می کنیم و می گذاریم اندکی بپزد. سپس لپه و زعفران را به آن اضافه می کنیم و کمی مانده به سرو داخل آن رب و ادویه (ایسی اوت) می ریزیم.

نکته
در قدیم معمولاً داخل این آبگوشت یک تخم مرغ می شکستند و برای اینکه تخم مرغ داخل آبگوشت پخش نشود کمی آب سرد داخل قابلمه می ریختند تا آب کمی از جوشش بیفتد و بعد تخم مرغ را داخل آن می شکستند و تخم مرغ به صورت درسته روی آب می ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن