آشپزی گیاهی

طرز تهیه چند نوع غذا گیاهی

دستور پخت انواع غذاهای خوشمزه و خوش طعم مناسب برای گیاهخواران و افراد وگن می باشد.ا

واویشگا سویا و قارچ

مواد لازم

۲ پیمانه سویا

۱ عدد پیاز خرد شده

۲ عدد گوجه‌فرنگی خرد شده

۱ عدد فلفل دلمه ای خرد شده

۵ تا ۶ عدد قارچ خرد شده

۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان لازم

۳ قاشق غذاخوری آبلیموی تازه


طرز تهیه

ابتدا پیاز رو تفت دادم بعد فلفل دلمه ای رو اضافه کردم و تفت دادم بعد گوجه فرنگی خرد شده رو بهش اضافه کردم و بازم تفت دادم بعد سویا ها رو که از قبل به مدت ۳۰ دقیقه گذاشته بودم خیس بخوره بهشون اضافه کردم و مخلوط کردم بعد از چند دقیقه قارچ های خرد شده و بلانچ شده رو بهش اضافه کردم و رب گوجه فرنگی و آبلیمو و ادویه ها وخوب تفت دادم تا جا افتاده بشه وخوب مزه دار بشه بعد از چند دقیقه قابل سرو هست

نکته :

حتما سویا رو از ۳۰ دقیقه قبل بخیسونید و بعد خوب بشورید وحتما باید آبش گرفته بشه…. گاهی اوقات پروتئین گیاهی هم لازمه


 پلو قارچ ساده خوشمزه با ریحان و لوبیا سبز 

مواد لازم

برنج – ۲ پیمانه

قارچ – ۱ پیمانه

سیر – ۱ حبه

فلفل سبز یا قرمز – ۲ عدد

پیاز – ۱ عدد

فلفل دلمه سبز – ۱ عدد

سویا سس – ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری

لوبیا سبز – نصف فنجان

ریحان – ۱۵ برگ تازه

نمک و فلفل – به مقدار لازم

روغن کنجد – به مقدار دلخواه


طرز تهیه 

در یک تابه مقداری روغن کنجد بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود، سیر و فلفل سبز را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید، حالا لوبیا سبز پخته شده، فلفل دلمه و قارچ‌ خرد شده را اضافه کنید و بگذارید قارچ ها کمی پخته شوند، سویا سس را اضافه کرده و از روی حرارت بردارید.

برنج را کته کنید، وقتی که دم کشید در ظرفی بریزید و با قارچ و سبزیجات دیگر مخلوط کرده و سرو کنید.


قارچ استراگانوف

مواد لازم:

کره ۱ قاشق غذاخوری

روغن زیتون۱ قاشق غذاخوری

موسیر۱ عدد

نمک۱/۴قاشق چایخوری

فلفل۱/۲قاشق چایخوری

جعفری۱/۴ پیمانه

شیر۱/۴پیمانه

خامه۱/۴پیمانه

آرد سفید۲ قاشق غذاخوری

قارچ ۹۰۰ گرم

سیر تازه ۲ حبه


طرز تهیه 

قارچ استراگانوف یکی از مجلسی ترین و بهترین سس ها برای ماکارانی است. کره و روغن زیتون را روی حرارت قرار دهید تا آب شود. موسیر خرد شده و سیر رنده شده را درون تابه ۳ دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شود.

قارچ هایی را که به صورت ورقه ای خرد کرده بودید را به موسیر و سیر اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه تفت دهید تا قارچ ها طلایی شوند. سپس آرد سفید را اضافه نموده و هم بزنید تا آرد جذب مواد بشود و۱/۴ پیمانه آب روی مخلوط بریزید و صبر کنید تا مایع شروع به حباب درآوردن بکند.

خامه و شیر را به ترکیب افزوده و ۲ دقیقه گرم کنید تا سس غلیظ شود. در مرحله آخر آب سبزیجات از جمله جعفری خرد شده، فلفل سیاه و نمک را اضافه کنید و گاها مخلوط را به هم بزنید تا سس غلیظ شود. درب تابه را بگذارید و آنرا از روی حرارت بردارید. قارچ استراگانوف را بلافاصله همراه با ماکارونی پخته شده سرو کنید.


قارچ استروگانف

مواد لازم 

قارچ ۴۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد متوسط

سیر ۳ حبه

آب گوشت ۱ لیوان

خامه ۲ قاشق غذاخوری

آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری

جعفری ۲ قاشق غذاخوری

آب لیمو ترش ۱ قاشق غذاخوری

پنیر پارمزان ۱ قاشق غذاخوری

آویشن ۱ قاشق چایخوری

نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

زردچوبه و روغن به مقدار کافی


طرز تهیه

برای تهیه قارچ استراگانوف مخصوص ابتدا پیاز را به همراه کمی روغن داخل یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس سیر را له می کنیم و به تابه اضافه می کنیم و یک دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه می دهیم.

در این مرحله قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. در ادامه آب لیمو ترش را نیز اضافه می کنیم تا رنگ قارچ ها سیاه نشود. حدود ۵ تا ۷ دقیقه قارچ ها را با حرارت متوسط سرخ می کنیم تا کاملا سرخ شوند.

در این مرحله آرد را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود، سپس آب گوشت را در سه مرحله به تابه اضافه می کنیم و به صورت مداوم آرد را مخلوط می کنیم تا از گلوله شدن آن جلوگیری کنیم.

پس از اینکه آرد به طور کامل در آب گوشت حل شد، جعفری خرد شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، آویشن و زردچوبه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا سس غلیظ شود و قارچ ها به طور کامل مغز پخت شوند.

حالا خامه را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط هماهنگ شود، سپس پی از اینکه سس غلیظ شدف خامه را اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم تا سس یکدست شود. در پایان این غذای خوشمزه را به همراه پوره سیب زمینی سرو می کنیم

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید

بستن
بستن
بستن