غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه چند نوع کباب چوبی

دستور پخت کباب چوبی خانگی متنوع که به راحتی آماده میشود کباب تسبیحی و کباب مرغ با روزماری

کباب تسبیحی

مواد لازم

گوشت چرخ کرده ۱ کیلو

گوشت مرغ ۸۰۰ گرم

پیاز ۲ عدد منوسط

نمک وفلفل به اندازه لازم

زعفران به میزان دلخواه

روغن ۲ قاشق غذا خوری


طرز تهیه

گوشت چرخ کرده را به همراه نیمی از پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زعفران و ۱ قاشق سوپخوری خامه مخلوط کرده و کاملا ورز می دهیم.

گلوله هایی به اندازه یک گردوی کوچک از مخلوط برداشته و در دست گرد می کنیم تا مایه گوشتی تمام شود با گوشت مرغ هم به همین صورت این کار را تکرار می کنیم فقط باید سایز قلقلی های گوشت از قلقلی های مرغ بزرگتر باشد تا بعد از پخت یک اندازه باشند.

به مدت ۱ ساعت قلقلی های آماده را در یخچال قرار دهید تا استراحت کنند بعد از طی این مدت قلقلی ها را بصورت یک در میان به سیخ می کشیم و سیخ های آماده را در روغن ذکر شده سرخ می کنیم در حدی که رنگ بگیرند.

– سپس در فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد ۱۰ دقیقه قرار می دهیم تا مغز پخت شوند.

نکات
• اگر فر نداشتید ادامه پخت را روی شعله گاز و با حرارت ملایم ادامه دهید.

• پخت زیاده از حد باعث خشکی کباب می شود.

• کباب ها را بعد از پخت در دیس کشیده و همراه پلوی زعفرانی سرو کنید


کته کباب مرغ

مواد لازم

گوشت مرغ چرخ کرده ۴۰۰ گرم

پیاز بزرگ ۱ عدد

هویج متوسط

فلفل ونمک به میزان لازم

زرد چوبه وزعفران به میزان لازم


طرز تهیه

ابتدا پیاز و هویج را ریز رنده می کنیم و مرغ چرخ شده و ادویه ها را اضافه کرده، خوب ورز می دهیم و در ماهیتابه سرخ می کنیم.

می توانیم هم بصورت قالبی کباب را درست، به این صورت که در ماهیتابه کمی روغن ریخته و مواد کباب را کف ماهیتابه با دست خوب صاف می کنیم و بعد روی حرارت گذاشته و بعد از پخت برش می دهیم و یا آن را مانند کتلت سرخ می کنیم.

نکات

• چرا هویج استفاده کردم؟ چون گوشت یا مرغ هنگام سرخ شدن سفت می شود و با اضافه کردن هویج طعم غذا به هیچ وجهعوض نمی شود و گوشت لطافتش را حفظ می کند.


کباب مرغ با رزماری

مواد لازم

سینه مرغ ۸۰۰ گرم
هویج و ذرت از هر کدام چهار عدد
زعفران دم‌كرده یك قاشق غذاخوری
ماست یك پیمانه
زیره و فلفل قرمز و زنجبیل تازه رنده شده از هر کدام یك قاشق چایخوری
ساقه رزماری تازه ۱۲ عدد
نمك، فلفل و روغن به میزان لازم


طرز تهیه

ذرت‌ها را با آب و مقداري نمك بپزيد و اجازه دهيد كاملا نرم شود. برگ‌هاي ساقه رزماري را به غير از چند تاي انتهاي ساقه بگيريد. سينه مرغ را به صورت مكعبي برش داده و در مايه‌اي كه شامل ماست، زيره، زنجبيل، زعفران، فلفل و نمك ريخته و اجازه دهيد به مدت دو ساعت مزه‌دار شود. سپس مرغ‌ها را خارج كرده و در سيخ‌هاي رزماري فرو كرده و لابه‌لاي آن هويج خردشده بگذاريد. تابه را با روغن چرب كرده و كباب‌ها را در آن قرار دهيد. بعد از مدتي برگردانده تا تمام اطراف سيخ پخته شود و سپس با ذرت پخته و حلقه شده سرو كنيد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن