اطلاعات تغذیه

ارزش غذایی و تغذیه‌ای ذرت

مهمترین خواص و مضرات ذرت برای سلامتی وارزش غذایی ذرت را بهتر بشناسید

الف. ارزش تغذیه‌ای ذرت

به‌طورکلی، ۱۰۰ گرم ذرت زرد و پخته، ۹۶ کالری دارد. به‌علاوه، ذرت، ۷۲ درصد آب، ۲۱ گرم کربوهیدرات، ۲.۴ گرم فیبر، ۳.۴ گرم پروتئین و ۴.۵ گرم فروکتوز و ۰.۲ گرم لاکتوز دارد. همچنین، ذرت، فقط ۱.۵ گرم چربی به شما می‌دهد که شامل ۰.۲ گرم چربی اشباع، ۰.۵۷ گرم چربی تک غیر اشباع، ۰.۶ گرم چربی چند غیر اشباع، ۰.۰۲ گرم اسید چرب امگا۳ و ۰.۵۹ گرم اسید چرب امگا۶ است. به‌علاوه، ذرت، ویتامین‌ها و مواد معدنی زیادی را برای‌تان فراهم‌می‌کند. به‌هرحال، هر نوع ذرت، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی را تامین‌می‌کند. برای مثال، پاپ کورن، حاوی منگنز، فسفر، منیزیم، روی و مس است درحالی‌که ذرت شیرین دارای اسید پانتوتنیک، فولات، ویتامین B۶، نیاسین و پتاسیم است. واقعیت این است که ذرت، نسبت به بسیاری از دانه‌های غلات، ترکیبات آنتی‌اکسیدانی بیشتری دارد. این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی شامل زئازانتین، لوتئین، آنتوسیانین، اسید فرولیک و اسید فیتیک می‌شوند.

۱. خواص ذرت- سرشار از کربوهیدرات

یکی از خواص معمول ذرت برای سلامتی، سرشار بودن آن از کربوهیدرات است. همان‌گونه که قبلا گفته‌شد، ذرت، مقادیر بالایی کربوهیدرات دارد زیرا تقریبا ۸۲ درصد کالری را تامین‌می‌کند. بنابراین، زمانی که نصف فنجان ذرت را مصرف‌می‌کنید، تقریبا ۸۰ کالری دریافت‌می‌کنید.

به دلیل گفته‌های بالا، ذرت، راهی عالی برای افرادی است که قصد اضافه وزن دارند. البته اگر به روش مناسبی مصرف‌شود.

۲. مواد شیمیایی گیاهی

درست مانند آن‌چه که در بالا گفته‌شد، ذرت، حاوی مواد شیمیایی گیاهی آنتی‌اکسیدانی است که بسته به نوع ذرت، متغیر است. علاوه بر این، ذرت بنفش، ماده‌ ویژه‌ای به‌نام اسید پروتوکاتکوئیک دارد که می‌تواند مانند یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل‌می‌کند، درحالی‌که ذرت آبی، دارای خواص آنتوسیانین فراوان است. همچنین، ذرت زرد، مقادیر بالایی کارتنوئید دارد که دارای حجم بالایی زئانتین و لوتئین است. به‌علاوه، اسید فرولیک، یک آنتی‌اکسیدان طبیعی است که معمولا در گیاه موجود است و می‌تواند به مهار رادیکال‌های آزاد مضر کمک‌‌کند. آیا می‌دانستید ذرت، این نوع اسید را به مقدار فراوان دارد که می‌تواند در هنگام پخت، تا ۹۰۰ درصد افزایش‌یابد؟.

بنابراین، افزودن ذرت به رژیم غذایی، راه خوبی برای سلامتی است. به‌هرحال، شما باید به‌خاطر داشته‌باشید که ذرت دارای اسیدهای چرب نیز هست؛ بنابراین، افرادی که در خطر ابتلا به بیماری قلبی‌عروقی هستند، نباید زیاد ذرت مصرف‌کنند. به‌علاوه، زمانی که این افراد، روغن ذرت یا ذرت تازه زیادی مصرف‌کنند، وضعیت آنها بدتر شده یا ممکن است دچار افزایش وزن شوند. به این ترتیب، گفته‌می‌شود بهتر است برای بهره‌مند شدن از حداکثر فواید سلامتی، مقدار مناسبی ذرت را مصرف‌کنید.

۳.مو و پوست سر را بهبودمی‌بخشد

یکی از خواص شگفت‌انگیز دیگر ذرت برای سلامتی، بهبود مو و پوست سر است. برای داشتن موی نرم و صاف، چرا مصرف روغن ذرت را امتحان‌نمی‌کنید؟ ذرت، همچنین می‌تواند تعادل مناسبی میان اسیدهای چرب امگا۳ و امگا۶ ایجاد‌کند. همان‌گونه که می‌دانید، هردوی آنها به کنترل التهاب کمک‌کرده و از پوسته‌شدن و خشک شدن پوست سر جلوگیری‌می‌کند. و آیا می‌دانستید این اسیدهای چرب، مواد مهم ساختار ذرت هستند که شرایط مطلوب را برای انتقال چربی فراهم‌می‌کنند، و اگر به کمبود یکی از این اسیدهای چرب دچارید، ممکن است دچار شکنندگی و ریزش مو شوید؟. بنابراین، اگر می‌خواهید سلامت مو و پوست سر خود را افزایش‌دهید، باید روغن ذرت مصرف‌کنید. حالا ممکن است نحوه استفاده از روغن ذرت را ندانید، درست است؟ جواب موردنظرتان در اینجا آمده است:

– اول، مقدار مناسبی روغن ذرت را بردارید.
– سپس، آن را به‌مدت یک دقیقه گرم‌کنید
– آن را بر پوست سرتان بگذارید
– حالا، با نوک انگشتان، پوست سرتان را به‌آرامی ماساژدهید
– بگذارید ۱۵ دقیقه بماند
– درانتها، موهای‌تان را با شامپو بشویید

پس از انجام این روش به‌مدت چند هفته، مویی براق و نرم خواهید داشت.

۴. از قلب شما محافظت‌می‌کند

اگر کسی درباره خواص ذرت از شما بپرسد، محافظت از قلب، یکی از جواب‌هایی است که می‌توانید بدهید. چرا؟ با استناد به برخی مطالعات، روغن ذرت دارای اثر ضد آتروژنیک بر سطح کلسترول است. بنابراین، می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی کمک‌کند. به‌ویژه، روغن ذرت، یکی از بهترین راه‌ها برای افزایش سلامت قلب محسوب‌می‌شود. همان‌گونه که قبلا گفته شد، ذرت، اسیدهای چرب زیادی از قبیل اسیدهای چرب امگا۳ و اسیدهای چرب امگا۶ دارد. بنابراین، اسیدهای چرب امگا۳ می‌توانند به مهار کلسترول بد کمک کرده و سپس به بخش‌های اتصال بازگردند. درنتیجه، این، موقعیت‌های انسداد عروق را کاهش‌داده و فشار خون را پایین‌می‌آورد. به‌علاوه، احتمال سکته و حمله قلبی نیز کاهش‌می‌یابد.

۵. کلسترول LDL پایین‌تر

یکی دیگر از خواص شگفت‌انگیز ذرت که باید بدانید، پایین‌آوردن کلسترول است. بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف روغن پوسته ذرت می‌تواند کلسترول LDL پلاسما را کاهش‌دهد. این روغن چگونه می‌تواند کلسترول LDL پلاسما را کاهش‌دهد؟ این کار را با جذب کلسترول در بدن ما انجام‌می‌دهد. به‌علاوه، کاهش کلسترول LDL به معنای کاهش کلسترول HDL یا کلسترول خوب نیست. آیا می‌دانید هنگامی که کلسترول LDL در بدن کاهش‌یابد، بیماری قلبی نیز کاهش‌یافته و از تصلب شرایین جلوگیری‌می‌شود؟.

۶. پرفشاری خون و دیابت را کنترل‌می‌کند

زمانی که از خواص ذرت صحبت‌می‌کنیم، کنترل پرفشاری خون و دیابت نیز از این خواص هستند. امروزه، افراد زیادی در سرتاسر دنیا، به دیابت مبتلا هستند. به‌همین دلیل، درمان یا پیشگیری از دیابت، کاری ضروری است که هر فردی باید انجام‌دهد. به‌علاوه، دو راه برای درمان یا پیشگیری از دیابت وجوددارد. راه اول، استفاده از داروست. به‌هرحال، گاهی وقت‌ها، این راه می‌تواند عوارضی داشته‌باشد. راه دوم، افزودن سبزیجات و میوه‌های ارگانیک به رژیم غذایی روزانه است.

به‌همین دلیل، ذرت باید به رژیم غذایی اضافه‌شود زیرا نشان‌داده شده که خوردن دانه‌های ذرت می‌تواند به کنترل NIDDM که به معنای دیابت غیر انسولین است، کمک‌کند. علاوه بر این، خوردن ذرت برای مقابله با پرفشاری خون نیز مفید است زیرا ذرت، مواد شیمیایی گیاهی متعددی دارد. آیا می‌دانید مواد شیمیایی گیاهی، قادر به تنظیم جذب و آزادکردن انسولین در بدن هستند؟. یعنی هنگامی که جذب و آزادسازی انسولین هماهنگ شود، احتمال کاهش یا افزایش شدید انسولین در بیماران دیابتی می‌تواند کاهش‌یافته و این افراد می‌توانند سبک زندگی عادی خود را حفظ‌کنند.

۷. از بی‌خوابی جلوگیری‌می‌کند

امروزه، افراد زیادی به بی‌خوابی مبتلا هستند، مخصوصا زنان باردار. به‌طورکلی، یکی از عوامل اصلی این بیماری، کمبود آهن است. به‌هرحال، همان‌گونه که قبلا گفته‌شد، ذرت، مقدار زیادی آهن دارد که یکی از مهم‌ترین مواد معدنی است که برای تولید سلول‌های قرمز خون ضروری است. به دلیل بالا، جلوگیری از بی‌خوابی را باید در فهرست خواص ذرت قرارداد.

۸.  مفید برای گوارش

ممکن است، از تمام انواع ذرت، آنتی‌اکسیدن دریافت‌کنید؛ به‌هرحال، ذرت‌های مختلف، آنتی‌اکسیدان‌های مختلفی دارند. به‌ویژه، ذرت زرد، دارای آنتی‌اکسیدان‌های زئانتین و لوتئین است؛ ذرت قرمز، آنتوسیانین دارد و ذرت بنفش، اسید هیدروکسی بنزوئیک و اسید پروتوکاتکوئیک. به هرحال، خواص ذرت، زیاد است که شامل فایده برای گوارش می‌شوند. ذرت، سرشار از فیبر است (حل‌شدنی و حل نشدنی) که می‌تواند به جلوگیری از جذب کلسترول و یبوست کمک‌کند.

به ‌علاوه، ذرت، خطر سرطان روده بزرگ، هموروئید و اسهال را کاهش‌می‌دهد. فیبر موجود در ذرت، گوارش را بهبودمی‌بخشد. شما معمولا پاپ کورن مصرف‌می‌کنید یا ذرت پخته؟ وضعیت دستگاه گوارشی‌تان چگونه است؟ فکرکنم با مصرف ذرت احساس‌می‌کنید که عملکردش بهتر از قبل است. خوردن ذرت، باعث رشد باکتری‌های سالم می‌شود که برای دستگاه گوارش شما مفید است.

 

۹. برای چشم‌ها مفید است

زئازانتین و لوتئین موجود در ذرت، از اکسیدشدن پروتئین چشم جلوگیری‌می‌کنند. اکسیدشدن پروتئین چشم باعث تاری دید می‌شود و ذرت به کاهش تباهی لکه زرد کمک‌می‌کند. علاوه بر این، ویتامین A تولیدشده از بتاکاروتن موجود در ذرت، بینایی را به طرز قابل توجهی بهبودمی بخشد. به‌همین دلیل، مصرف مناسب ذرت برای چشم‌ها، کاهش وزن و سلامتی مفید است. ذرت می‌تواند در غذاهای مختلف به‌کاررود و قیمت بالایی نیز ندارد. در تابستان، می‌توانید ذرت را در تمام بازارهای شهر بیابید.

آیا می‌دانید در بین غذاهایی که برای چشم مفیدند، ذرت یکی از بهترین‌هاست که می‌توانید تابستان‌ها از فواید آن بهره‌مند شوید؟. اگر می‌خواهید از بیماری‌های چشمی مانند تباهی لکه زرد مربوط به افزایش سن جلوگیری‌کنید و از چشم‌های‌تان مراقبت‌کنید، خوردن ذرت می‌تواند به شما کمک‌کند. آیا می‌دانید ذرت شیرین، در کشورهایی مانند استرالیا بسیار رایج است زیرا به سلامتی چشم‌ها کمک می‌کند؟ این غذا، در بسیاری از کشورهای جهان، غذایی سالم محسوب‌می‌شود.

ذرت برای سلامتی و کاهش وزن بسیار مفید است و من می‌خواهم به خوانندگانی که می‌خواهند سلامتی چشم‌ها را بهبود بخشند، مصرف همیشگی ذرت را توصیه‌کنم.

۱۰. مبارزه با بیماری‌های مو

روغن ذرت، ترکیبی عالی از مواد مغذی مانند ویتامین E و اسیدهای چرب را فراهم می‌کند. بنابراین، استفاده موضعی از این روغن می‌تواند موها را تغذیه‌شده و هیدراته نگه‌دارد و فرآیند پیری را کندکند. آنتی‌اکسیدان‌ها، با مهار رادیکال‌های آزاد مضر، می‌توانند از آسیب سلولی جلوگیری‌کنند. بنابراین ذرت، به دلیل مبارزه با فعالیت‌های رادیکال‌های آزاد مضر، برای جلوگیری و مبارزه با ریزش و خشکی مو مفید است. به‌علاوه، ذرت حاوی ویتامین K است که می‌تواند به جذب کلسیم در بدن کمک‌کرده و از این طریق، از ریزش مو جلوگیری‌کند. بنابر دلایل بالا، یکی از خواص شگفت‌انگیز ذرت، باید مبارزه با برخی از بیماری‌های مربوط به مو باشد.

۱۱. افزایش وزن را تسهیل‌می‌کند

یکی دیگر از بهترین خواص ذرت برای سلامتی که می‌خواهم در این مقاله معرفی‌کنم و می‌خواهم شما و دیگر خوانندگان، آن را دانسته و به‌خطر بسپارید، این است که ذرت به فرآیند افزایش وزن در افراد لاغر کمک می‌کند. این می‌تواند خیلی خوب باشد نه؟ ذرت، برای افرادی که وزن کمی دارند و به سختی وزن اضافه‌می‌کنند، انتخابی عالی است. این افراد باید برای افزایش وزن، کالری مصرفی خود را افزایش‌دهند. به‌علاوه، ذرت، کربوهیدرات و کالری بالایی دارد، بنابراین با مصرف درست این ماده غذایی، می‌توانید به آسانی و سریع، به هدف افزایش وزن خود دست‌یابید. بنابراین، اگر به دنبال راه‌های طبیعی برای افزایش وزن سریع هستید، یک فنجان دانه ذرت می‌تواند ۱۳۰ کالری به شما بدهد.

۱۲. برای استخوان‌های شما مفید است

شما با دانستن خواص ذرت در ساخت استخوان، متعجب خواهیدشد. حالا قطعا به این فکرمی‌کنید که ذرت چگونه به ساخت استخوان کمک می‌کند، درست است؟ بتاکریپتوزانتین موجود در ذرت، به کاهش خطر بیماری‌های التهابی مانند روماتیسم مفصلی، سرطان و غیره کمک‌می‌کند و اگر ذرت را به دفعات مصرف‌کنید، این ماده غذایی، پیری استخوان را کاهش‌می‌دهد. برای داشتن استخوان‌هایی سالم تر، باید ذرت بیشتری مصرف‌کنید زیرا ذرت دارای منیزیم، آهن، روی و فسفر است. خوردن ذرت، از بیماری‌های مربوط به استخوان نیز جلوگیری‌می‌کند. یا به عبارت دیگر، ذرت واقعا برای سلامت استخوان خوب است.

۱۳.  افزایش انرژی

همان‌گونه که در بالا گفته‌شد، ذرت حاوی کربوهیدرات است اما مصرف مناسب آن، باعث افزایش وزن زیاد نمی‌شود. ذرت، باعث انرژی‌زایی فوری نیز می‌شود. دلیل این‌که انرژی‌زایی فوری را یکی از خواص شگفت‌انگیز ذرت می‌دانند این است که ذرت، اسید پاتئتنیک، ویتامین‌های گروه B که می‌توانند به گلوکوز تبدیل‌شده و به افزایش انرژی کمک‌کنند، دارد. علاوه بر این، ذرت دارای بتاکاروتن نیز هست که می‌تواند با خستگی مبارزه‌کند.

۱۴. سلامتی بافت‌ها را افزایش‌می‌دهد

علاوه‌بر جواب خوب بودن، برای سوال” آیا ذرت برای سلامتی خوب است؟”، توانایی افزایش سلامتی بافت‌های بدن نیز از خواص فوق‌العاده ذرت برای سلامتی است زیرا ذرت می‌تواند کارهایی را برای بافت‌های بدن انجام‌دهد و باید در رژیم غذایی قرارگیرد. به علاوه، خوردن روزانه ذرت به تقویت ارتباط بافت‌ مانند غضروف، ماهیچه‌ها، تاندون‌ها، رباط‌ها و استخوان‌ها کمک‌می‌کند. به‌علاوه، ذرت به تثبیت سطح قند خون کمک‌کرده، چربی و کربوهیدرات‌ها را می‌شکند و انرژی شما را تامین‌می‌کند. آیا می‌دانید ذرت، حاوی مواد معدنی مهمی مانند فسفر، مس، آهن و منیزیم است که می‌تواند استخوان را تقویت‌کند.

۱۵. از سرطان جلوگیری‌می‌کند

در کنار خواص فراوان ذرت، ممکن است با ارزش دیگری از این ماده غذایی آشناشوید. و آن، پیشگیری از سرطان است. ذرت، به‌دلیل داشتن ترکیب فنولیک و اسید فرولیک، می‌تواند با تومورهای سینه و کبد مبارزه‌کند. همچنین، فیبر موجود در ذرت، به کاهش برخی از مشکلات گوارشی مانند هموروئید و یبوست کمک‌می‌‌کند و در مبارزه با سرطان روده بزرگ نیز نقش‌دارد. اگر می‌خواهید با سرطان ریه مبارزه‌کنید، خوردن ذرت، راهی موثر است زیرا ذرت دارای آنتی‌اکسیدان‌های حیاتی برای این منظور است

آیا می‌دانید، امروزه سرطان، روزبه روز درحال افزایش است و جان افراد بسیاری را در دنیا می‌گیرد؟. درکنار راه‌های موثر زیاد برای مبارزه با سرطان، خوردن غذاهایی مانند ذرت، یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین راه‌هاست. به‌طور خلاصه، توانایی جلوگیری از سرطان در انسان، یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی است که افرادی که در خطر ابتلا به سرطان هستند، نباید نادیده‌بگیرند.

۱۶. برای زنان باردار خوب است

اگر باردارید، ذرت یکی از مفیدترین غذاهایی است که باید هرروز بخورید. چرا؟ کمبود اسیدفولیک باعث نقص در جنین شما و سقط جنین می‌شود. بنابراین، باید برای افزایش سلامتی خود و رشد جنین، از این غذای ارزان و مغذی استفاده‌کنید. به‌علاوه، ذرت فیبر بالایی دارد که می‌تواند با برخی بیماری‌های دوره بارداری مانند یبوست مبارزه‌کند. همچنین، فولات موجود در ذرت، خطر ابتلا به ناهنجاری‌ها را کاهش‌می‌دهد. اگر زنان باردار، هرروز ذرت بخورند، برای سلامتی جنین‌شان، ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی بیشتری دریافت می‌کنند.

چون ذرت، اسید پانتوتنیک دارد، اعضاء بدن جنین رشد بهتری خواهندداشت. بنابراین، این یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامت و کاهش وزن، و به‌ویژه برای زنان باردار است که اگر می‌خواهند سلامتی خود را افزایش‌داده و نوزادانی سالم به دنیا بیاورند، نباید آن را نادیده بگیرند.

۱۷. برای پوست و مو مفید است

آیا می‌خواهید پوست و موی‌تان را بدون هزینه بالا، زیبا کنید؟ جواب‌تان مثبت است، نه؟ خوردن ذرت، راه خوبی است که باید آن را بدانید. برای نرمی پوست و قوی و براق‌تر کردن مو، ذرت بهترین منبع است زیرا سرشار از ویتامین A، ویتامین C، بتاکاروتن و دیگر آنتی‌اکسیدان هایی است که دربرابر اشعه ماوراء بنفش، از پوست‌تان محافظت‌می‌کنند. همچنین، ذرت باعث تولید کلاژن می‌شود که برای مو و حفظ انعطاف‌پذیری پوست لازم است. هنگامی که سن ما بالاتر می‌رود، ما آسیب بیشتری از رادیکال‌های آزاد می‌بینیم که باعث چین‌وچروک پوست می‌شود. همان‌گونه که قبلا گفتیم، مواد مغذی موجود در ذرت است که به کاهش فرآیند پیری کمک‌کرده و پوست‌تان را زیبامی‌کند.

همچنین، ذرت به‌عنوان منبع موثر جلوگیری از خشکی و ریزش مو شناخته‌می‌شود زیرا دارای مقادیر بالای ویتامین E و K است. اگر ذرت را در وعده‌های غذایی روزانه‌ خود بگنجانید، با خشکی و ریزش مو مبارزه‌می‌کند. بنابراین، این یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی، مو و پوست زنان و مردان در همه سنین است.

۱۸. برای کاهش وزن مفید است

اگر در خواص ذرت برای سلامتی و کاهش وزن جست‌وجوکنید، خواهید دید که ذرت دارای مواد مغذی بسیاری است که غده تیروئید را تحریک‌می‌کنند تا هورمون تریدوتیرونین تولیدکند که برای سوزاندن سریع‌تر چربی‌ها به‌کارمی‌رود. به‌علاوه، خوردن ذرت، باعث سیری طولانی‌تری در شما می‌شود و شما را از خوردن زیاد بازمی‌دارد. با خوردن فقط یک فنجان ذرت، ۱۲۴ کالری را دریافت‌می‌کنید و با خوردن ذرت به جای غذاهای چرب، به‌سرعت وزن از دست‌می‌دهید. ذرت یخ‌زده، کنسروی یا تازه، بسیار سالم است و شما می‌توانید ذرت را به روش‌های مختلف مانند بخارپز، کبابی و پخته مصرف‌کنید.

ذرت، سالادها و سوپ‌ها را بسیار خوشمزه‌ می‌کند. اگر قصد کاهش وزن دارید، برای بهره‌مندی از خواص ذرت، بیشتر از آن استفاده‌‌کنید. این واقعا بهترین جواب برای سوال” آیا ذرت برای رژیم کاهش وزن خوب است؟” و یکی از بهتربن خواص ذرت برای کاهش وزن است که افراد باید بدانند و اگر قصد کاهش وزن و رسیدن به اندامی درست را دارند، از آن استفاده‌کنند.

 

۱۹. ویتامین‌ها را برای سلامتی شما تامین‌می‌کند

واضح است که ذرت، ماده غذایی ارزشمندی است زیرا در جلوگیری از بیماری‌های خطرناک و افزایش سلامتی و کمک به کاهش وزن نقش‌دارد. ذرت، دارای مقادیر بالای نیاسین، تیامین، ویتامین B، پروتئین، ویتامین E و دیگر آنتی‌اکسیدان‌هاست که از اسهال جلوگیری‌کرده، متابولیسم را افزایش‌می‌دهند، باعث رشد جنین شده و پوست و مو را زیبامی‌کنند. به‌همین دلیل، خوردن ذرت، راهی طبیعی برای اجتناب از مصرف مکمل‌های ویتامین است که می‌توانند برای سلامتی مضراتی داشته‌باشند. با دریافت ویتامین کافی، شما شانس خوبی برای بهبود زندگی جنسی، تحریک عملکرد مغز و افزایش انرژی برای کار دارید.

۲۰. منبع خوبی از مواد معدنی برای بدن

همان‌گونه که می‌دانید، مواد معدنی برای سلامتی بسیار ضروری هستند، بنابراین غذاخوردن یکی از بهترین راه‌ها برای دریافت ویتامین است. خوردن ذرت، فواید زیادی دارد زیرا دارای مس، آهن، روی، منگنز، منیزیم، سلنیوم و فسفر است. ذرت، عملکرد کلیه را تحریک‌می‌کند، باعت رشد استخوان و بدن می‌شود. مواد معدنی موجود در ذرت به تعادل مایعات، اسیدهای معده، انقباض ماهیچه کمک‌کرده، رشد استخوان را افزایش‌می‌دهد، فشار خون را تنظیم‌می‌کند، سیستم ایمنی را تقویت‌می‌کند و غیره. درکنار بقیه غذاهای سالم مانند آب، شکلات، تخم‌مرغ، شیر، حبوبات، مرغ، ماهی و دیگر غذاها، ذرت یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامتی و وزن است.

۲۱. با یبوست مبارزه‌می‌کند

این نیز یکی از خواص عالی ذرت درکنار دیگر خواص است که می‌خواهم در این مقاله معرفی‌کنم و شما باید سعی‌کنید از آن استفاده‌کنید! فیبر موجود در ذرت، به افزایش سلامتی کمک‌کرده، از سرطان جلوگیری‌می‌کند و به‌ویژه خطر ابتلا به یبوست را کاهش‌می‌دهد. علاوه بر این، ذرت به تولید باکتری مفید برای مبارزه با این وضعیت کمک‌می‌کند. ذرت، منبع خوبی از فیبر و غذایی خوشمزه برای صرف در کنار خانواده و دوستان در تابستان است. در ماه‌های تابستان، فروشندگان، ذرت را در کنار خیابان نیز می‌فروشند. حالا شما خواص ذرت را می‌دانید، می‌توانید از این غذای سالم چشم بپوشید؟

۲۲. آنتی‌اکسیدان‌های ضروری را تامین‌می‌کند

ذرت، یک میان‌وعده خوب در تابستان است که می‌توانید در بازارها و فروشگاه‌ها بیابید. درکنار دیگر فواید ذرت، ممکن است متوجه شوید که ذرت، بیشتر از حد انتظار، آنتی‌اکسیدان دارد. می‌توانید با مصرف ذرت، زئازانتین، اسید پروتوکاتکوئیک، اسید وانیلیک، اسید سینرژیک، لوتئین، اسید فرولیک، اسید کوماریک، اسید کافئیک، بتاکاروتن و آنتوسیانین را دریافت‌کنید. همان‌طور که می‌دانید، آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ذرت به کاهش خطر ابتلا به مشکلات قلبی‌عروقی نیز کمک‌می‌کنند. پخته یا خشک مهم نیست؛ ذرت در هر صورتی، آنتی‌اکسیدان‌های لازم برای بدن را دارد. بنابراین می‌توانید از این میان‌وعده خوشمزه لذت‌ببرید.

۲۳. برای قند خون خوب است

انتظارمی‌رود ذرت به تنظیم قندخون کمک‌کند زیرا سرشار از ویتامین‌های گروه B است. همچنین، ذرت سرشار از پروتئین و فیبر نیز هست که می‌تواند عبور غذا را تسهیل‌کند. همچنین، از جذب قند دردستگاه گوارش جلوگیری‌کرده و به تنظیم سطح قند خون کمک‌می‌کند. بنابراین، مصرف ۱-۲ فنجان ذرت، دیابت نوع ۱ و ۲ را به میزان قابل‌توجهی کنترل‌می‌کند. در میان خواص ذرت که یادگرفتید، این فایده نیز بسیار مهم است زیرا افراد زیادی به دیابت مبتلا می‌شوند.

۲۴. مواد مغذی را متعادل‌می‌کند

علاوه بر تمام خواص ذرت که در بالا گفته‌شد، ممکن است فایده بیشتری از این ماده غذای ببرید مثلا این ماده، مواد مغذی در وعده‌های غذایی روزانه را تامین‌می‌کند. جالب است بدانید، ذرت در مبارزه با ایدز نیز نقش‌دارد زیرا دارای لستین است که پروتئین خاصی است که می‌تواند به کربوهیدرات‌ها چسبیده و با ویروس ایدز مبارزه‌کند. برای مصرف این غذای سالم، می‌توانید آن را به روش‌های مختلفی از جمله بخارپز، پخته یا خشک استفاده‌کنید. به‌هرحال، بهترین و سالم‌ترین راه پخت و بهره‌مندی از خواص ذرت، بخارپز کردن آن است.

۲۵. مواد مغذی بیشتری را تامین‌می‌کند

این درواقع، آخرین اما مهم‌ترین قسمت فهرست بهترین فواید ذرت برای سلامتی است که بیشتر مردم دنیا دوست‌دارند و از آن استفاده‌کرده‌اند زیرا می‌دانند جوااب سوال” آیا ذرت برای رژیم کاهش وزن و سلامتی کلی مناسب است؟” مثبت است! برای تقویت سیستم ایمنی، ساخت ماهیچه و ترمیم سلول‌ها باید هرروز ذرت مصرف‌کرد. ذرت شیرین، یک غذای کم‌چرب است و می‌توانید بدون ترس از ذخیره چربی، آن را بخورید. ذرت، دارای مقادیر بالای پروتئین نیز هست و شما سالم‌تر خواهید شد.

به‌علاوه، پتاسیم برای ساخت استخوان، انقباض ماهیچه‌ها و تنظیم عملکرد قلب لازم است. همچنین، یک فنجان ذرت، ۳۲۵ میلی‌گرم پتاسیم دارد و شما می‌توانید آن را با لوبیا، اسفناج و سیب‌زمینی ترکیب‌کنید تا ویتامین‌های بیشتری دریافت‌کنید. با دانستن فواید ذرت، خواهید دانست که این ماده غذایی، سرشار از کربوهیدرات است. شما نیازی ندارید که غذاهای شیرین و دسر بخورید، فقط خوردن میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل به‌ویژه ذرت، کربوهیدرات‌های لازم را تامین‌می‌کند.

برخی از مضرات خوردن زیاد ذرت

اگرچه ذرت، خواص بسیاری دارد، ولی عوارضی نیز دارد که ممکن است در صورت خوردن زیاد آن، دچارشان شوید. اول، هنگامی که ذرت می‌خورید، ممکن است به حساسیت دچار شوید. ممکن است علائمی مانند استفراغ، دانه‌های پوستی، همراه با تورم غشای مخاطی و غیره داشته‌باشید. به‌علاوه، در صورت مصرف زیاد ذرت، در معرض خطر ابتلا پلاگر قرار خواهید گرفت که به‌دلیل کمبود نیاسین به‌وجودمی‌آید. همان‌گونه که می‌دانید، ذرت مقدار کمی نیاسین دارد. هنگامی که در مورد مضرات ذرت صحبت‌می‌کنیم، باید به پوسیدگی دندان نیز اشاره‌کرد. به‌دلیل مقدار بالای قند موجود در ذرت، مصرف زیاد ذرت باعث پوسیدگی دندان می‌شود.
در ادامه برخی از مهم ترین مضرات ذرت فهرست شده است.

۱. واکنش‌های حساسیتی

خوردن ذرت می‌تواند باعث حساسیت و علائمی مانند راش پوستی، تورم غشای مخاطی، استفراغ و غیره شود. برخی افراد بعد از خوردن ذرت به حمله آسم و آنافیلاکسی نیز دچار می‌شوند. دلیل اصلی حساسیت‌ها، پروتئین خوراکی موجود در ذرت است.

۲: خطر پلاگرا

ذرت غذای اصلی بسیاری از مردم است. اگر ذرت را در مقادیر زیاد مصرف کنید، در خطر ابتلا به پلاگرا قرار خواهید گرفت. پلاگرا همان کمبود ویتامین، به ویژه نیاسین است. مقدار اسیدهای آمینه (لیسین و تریپتوفان) و نیاسین – که در برابر پلاگرا از بدن محافظت می‌کنند – در ذرت بسیار پایین است. اگر ذرت، ماده اصلی رژیم غذایی شماست، باید خوراکی‌های سرشار از ویتامین را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از بروز پلاگرا جلوگیری کنید.

۳. مضر برای افراد دیابتی

ذرت بر افراد مبتلا به دیابت تاثیر منفی می‌گذارد زیرا قند خون بدن را افزایش می‌دهد. ذرت کربوهیدرات بالایی دارد که به بالا رفتن قند خون می‌انجامد. بنابراین افراد مبتلا به دیابت نباید ذرت را در مقادیر زیاد مصرف کنند.

۴: ایجاد نفخ

ذرت، درصد بالایی نشاسته دارد. زمانی که ذرت مصرف می‌کنید، نشاسته در روده بزرگ می‌شکند و گاز زیادی تولید می‌کند. بنابراین اگر فردی مقدار زیادی ذرت مصرف کند، به نفخ دچار می‌شود.

۵. سوء هاضمه و ناراحتی معده

ذرت منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی حیاتی است که به دفع سموم از بدن کمک می‌کند. اما مقدار بیش از اندازه این فیبر می‌تواند برای معده مضرباشد. اگر مقدار زیادی غلات نیز بخورید، به سوء هاضمه و معده درد دچار خواهید شد! بنابراین، مراقب میزان مصرف ذرت – به هر شکلی – باشید.

۶. تحریک روده و اسهال

ذرت را نباید خام خورد چرا که می‌تواند باعث اسهال شود. ذرت به اختلالات روده‌ای متعددی نیز منجر می‌شود. اگر علائم خاصی را در خود دیدید، به پزشک مراجعه کنید.

۷: پوسیدگی دندان

ذرت، حاوی قند است بنابراین می‌تواند باعث پوسیدگی دندان در برخی افراد شود. پوسیدگی دندان، یکی از عوارض نسبتا نادر ذرت است اما نباید آن را نادیده گرفت! بعد از خوردن ذرت، مراقب بهداشت دهان خود باشید و مسواک بزنید.

 نحوه بهره‌مندی از خواص ذرت

همان‌گونه که قبلا گفته‌شد، فواید ذرت برای ما بیشتر از مضراتش است. بنابراین، نباید این ماده غذای فوق‌العاده را نادیده‌بگیرید. به‌هرحال، راه بهره‌مند شدن از خواص ذرت را می‌دانید؟

بیایید به روش‌های زیر نگاهی بیندازیم:

۱. ذرت سرخ‌شده با نارگیل
مواد موردنیاز:
– ۲ عدد ذرت شیرین
– نارگیل نواری
– نمک

طرز تهیه:

– دانه‌های ذرت را از چوب جداکنید.
– مقداری روغن در تابه ریخته و آن راگرم‌کنید، سپس ذرت را در تابه ریخته و ۲ دقیقه هم‌بزنید.
– نارگیل را به تابه اضافه‌کرده و خوب هم‌بزنید، بگذارید ۱ دقیقه بماند، سپس حرارت را خاموش‌کنید.

۲. ذرت پخته

ذرت می‌تواند برای خیلی از افراد، صبحانه یا یک میان‌وعده در زمان خواب باشد اما خیلی از این افراد نمی‌دانند خوردن ذرت پخته، راهی عالی برای کاهش وزن است و این ویژگی، یکی از بهترین خواص ذرت برای سلامتی انسان است. تهیه ذرت پخته بسیار آسان است، ذرت را در ظرف آب جوش بریزید و هنگامی که ذرت تقریبا پخت، مقداری نمک به آن اضافه‌کنید. این کار، مقدار قند گرفته‌شده از ذرت را محدودکرده و آن را برای فرآیند کاهش وزن، مهم‌تر و موثرتر می‌کند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید