اطلاعات تغذیه

خواص قارچ و فواید آن برای سلامت ، زیبایی و لاغری

خواص ، فواید و مزایای قارچ وتقویت سیستم ایمنی بدن با قارچ و مضرات قارچ را بشناسید

قارچ های خوراکی دارای طعم بی نظیر و خواص و فواید زیادی برای سلامتی دارند و یکی از سبزیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

خواص و فواید قارچ خوراکی 

قارچ های خوراکی منبع خوبی از فیبر و اسیدهای چرب اشباع نشده هستند، اما دارای کالری پایینی می باشند و این ممکن است که عجیب به نظر برسد، اما قارچ ها می توانند برای پوست هم مفید باشند. قارچ ها حاوی ویتامین D، سلنیوم و آنتی اکسیدان هایی هستند که از پوستتان محافظت می کنند ، قارچ در حال حاضر در کرم های موضعی و سرم ها نیز کاربرد دارد.خواص قارچ خوراکی

خواص قارچ برای پوست

قارچ ها برای طعم بی نظیر و مزایایی که برای سلامتی دارند، بسیار محبوب می باشند و سرشار از مواد مغذی هستند ؛قارچ های خوراکی ارزش غذایی خوبی دارند قارچ یکی از سبزیهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند اما راه استفاده از این خواص تنها انتخاب صحیح قارچ است که پیشنهاد می شود برای خرید قارچ باید محتاط باشید و آن را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید.

خواص ، فواید و مزایای قارچ برای پوست:

۱. هیدراته نگهداشتن پوست:

اسید هیالورونیک، بعنوان یک مرطوب کننده داخلی بدن محسوب می شود، زیرا پوست را پر و سفت می کند. این ماده، چین وچروک ها و خطوط پیری را کاهش می دهد. قارچ، حاوی پلی ساکارید است، که در آبرسانی و پرکردن پوست، موثر است پس چنانچه در بخش سلامت نمناک در غالب خواص قارچ اشاره شده است با مصرف قارچ، پوست، نرم و انعطاف پذیر می شود.

مزایای قارچ برای پوست

۲. قارچ برای کمک به درمان آکنه:

قارچ، منبع غنی از ویتامین D است. زمانی که به صورت موضعی بر روی آکنه اعمال شود، خواص درمانی دارد. بنابراین، از قارچ معمولا در محصولات مراقبت از پوست مخصوص آکنه، استفاده می شود.

قارچ منبع ویتامین d

کمک به درمان آکنه با قارچ

۳. قارچ پوست را روشن می کند:

بعضی از قارچ ها، اسیدکجیک دارند و یک روشن کننده طبیعی برای پوست است. این اسید، تولید ملانین بر سطح پوست را کاهش می دهد. سلول های جدید پوست را که بعد از لایه برداری سلول های مرده تشکیل شده اند، روشن می کند.

این ماده، جایگزین عالی ای برای روشن کننده های شیمیایی سمی مانند هیدروکینین که خطر ایجاد سرطان را دارد، است.

۴. قارچ دارای خواص ضد پیری است:

قارچ، دارای خواص ضدپیری است. اسیدکوجیک، در کرم ها و لوسیون ها و سرم ها به عنوان درمانی برای علائم پیری مانند لکه های کبد، لکه های پیری، تغییر رنگ و رنگ پوست نامناسب ناشی از آسیب نوری،استفاده می شود.

قارچ، دفاع طبیعی بدن را افزایش می دهد و با سالم کردن آن، ظاهر پوست را بهبود می بخشد.

خواص قارچ برای ظاهر پوست

خواص ضد پیری استفاده از قارچ

۵. قارچ برای درمان اختلالات پوستی:

به دلیل التهاب و فعالیت زیاد رادیکال آزاد، اختلالات پوستی به وجود می آیند. قارچ، حاوی آنتی اکسیدان و ترکیبات دارای خواص ضدالتهابی است. استفاده موضعی از این ترکیبات طبیعی، درمان را سرعت می بخشد و با التهاب مبارزه می کند.

عصاره استخراج شده از قارچ، معمولا در محصولات پوست و برای درمان مشکلات پوستی مانند اگزما، رزاسه و آکنه استفاده می شود.

مزایای استفاده از قارچ برای مو:

درست مانند مابقی قسمت های بدن، مو نیز نیازمند دریافت مواد مغذی حیاتی برای فولیکول های خود است.

کمبود این مواد مغذی، همچنین عوامل خارجی مانند درمان های شیمیایی قوی، سبک زندگی ناسالم و بیماری های مزمن، می توانند باعث مشکلات مو شوند. قارچ، منبع خوبی از ویتامین D، آنتی اکسیدان و مواد معدنی مانند سلنیوم و مس است.

 

مزایای قارچ برای موها

۶. قارچ برای مبارزه با ریزش مو:

کم خونی یکی از رایج ترین دلایل ریزش مو است. کم خونی به دلیل کمبود آهن در خون به وجودمی آید. قارچ، منبع خوبی از آهن است و می تواند با ریزش مو مبارزه کند.

آهن، یک ماده معدنی حیاتی است و در تشکیل سلول های قرمز خون نقش دارد، بنابراین مو را تقویت می کند و سرعت رشد مو را افزایش می دهد.

۷. قارچ منبع غنی از مس است:

قارچ حاوی مس است، که برای موهای شما بسیار مفید می باشد. زیرا جذب آهن از غذا را آسان می کند. مس در تولید ملانین، نقش دارد.

ملانین، بر رنگ مو اثرمی کند. قارچ، دارای مقادیر فراوان آهن نیز هست. مس و آهن در افزایش سلامت و تقویت مو نقش دارند.

قارچ برای سلامت و تقویت مو

۸. قارچ سرشار از سلنیوم:

قارچ، مقدار زیادی سلنیوم دارد که برای سلامت مو مفید است. این ماده مغذی، یک آنتی اکسیدان قوی است که در برابر آسیب های رادیکال های آزاد، مقابله می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند.

سلنیوم، اغلب در پروتئین های حیوانی یافت می شود و بنابراین، قارچ می تواند جایگزین خوبی برای گیاه خواران، دردریافت این ماده حیاتی باشد.

سلنیوم به رشد مو کمک کرده و از شوره سر جلوگیری می کند. ترکیبات سلنیومی می توانند قارچی به نام مالاسزیا که در پوست سر وجود دارد و مسئول ریختن پوست های خشک است را بکشد. سلنیوم، در ترکیب با روی، در جلوگیری از ریزش مو موثر است.

مزایای استفاده از قارچ، برای سلامت و درمان :

۹. کمک به سوزاندن کلسترول:

چون قارچ سرشار از پروتئین، فیبر و آنزیم است و کربوهیدارات پایین و کلسترول و چربی صفر دارد، می تواند با سوزاندن کلسترول پس از هضم، سلامت تان را حفظ کند.

۱۰. قارچ برای جلوگیری از سرطان سینه و پروستات:

قارچ، دارای بتاگلوکان و اسیدلینولئیک ترکیب شده با عوامل ضدسرطان است. این ها به جلوگیری از سرطان سینه و پروستات کمک می کنند. اسیدلینولئیک، در زنان یائسه، به سرکوب استروژن برای جلوگیری از سرطان سینه و بتاگلوکان به جلوگیری از سرطان پروستات کمک می کند. سلنیوم، بیشتر به سرکوب این سلول های سرطانی کمک می کند.

۱۱. قارچ مناسب برای افراد دیابتی:

قارچ، هیچ گونه چربی ندارد و دارای کربوهیدارات کم، پروتئین بالا، آنزیم ها، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. بنابراین، برای بیماران دیابتی، عالی است. آنزیم های طبیعی موجود در آن به شکستن قندها و نشاسته کمک می کنند. همچنین، عملکرد غدد درون ریز را بهبودمی بخشند به علاوه پیش از این هم در بخش سلامت نمناک توضیح داده شد که آنتی بیوتیک های طبیعی موجود در قارچ، به مبارزه با عفونت هایی که افراد دیابتی، مستعد ابتلا به آنها هستند، کمک می کنند.

 

فواید قارچ برای افراد دیابتی

۱۲. قارچ برای کمک به کاهش وزن:

همه می دانند برای کاهش چربی و کلسترول، باید چربی اضافی که برای هضم پروتئین ها در بدن به کارمی رود را بسوزانید. در زمان رژیم، همیشه، رژیم غذایی با پروتئین بالا، کربوهیدرات پایین و بدون چربی که همگی از خواص قارچ هستند، توصیه می شود.

۱۳:قارچ برای تقویت سیستم ایمنی بدن:

ترکیب ویتامین های A، B و C در قارچ، می تواند سیستم ایمنی خوبی بسازد. آنتی بیوتیک های قوی موجود در قارچ، به مبارزه با عفونت ها کمک می کند. آنتی اکسیدان ارگوتیونین، دربرابر رادیکال های آزاد، از بدن محافظت می کند

تقویت سیستم ایمنی بدن با قارچ

۱۴. ویتامین D قارچ :

قارچ، تنها سبزی است که حاوی ویتامین D می باشد و همچنین حاوی:کلسیم، آهن، پتاسیم، مس و سلنیوم است.

۱۵. ویتامین B1 قارچ:

قارچ ها همچنین یک منبع خوب از ویتامین B 1 هستند، که به عنوان تیامین نیز شناخته می شود. تیامین همچنین مسئول کنترل شدن انرژی آزاد شده از کربوهیدرات ها است و برای عملکرد منظم سیستم عصبی و مغز مورد نیاز است.

۱۶. ویتامین B2 قارچ:

قارچ ها سرشار از ریبوفلاوین یا ویتامین B2 هستند. این ویتامین، باعث بهبود سلامت چشم می شود و همچنین گلبول های سالم قرمز را حفظ می کند و به سیستم ایمنی بدن کمک می کند و آن را تقویت می نماید.

ویتامین B2 موجود در قارچ نیز مسئول داشتن پوستی سالم است.

ویتامین های موجود در قارچ

۱۷. ویتامین B 3 قارچ:

نیاسین یا ویتامین B3، یکی دیگر از ویتامین های B است، که در قارچ یافت می شود و در کنترل انتشار انرژی از کربوهیدرات و چربی و پروتئین تاثیرگذار است و به حفظ سیستم عصبی بدن و سیستم گوارش در شکل خوب کمک می کند.

۱۸. ویتامین B5 قارچ:

ویتامین B5، همچنین به عنوان پانتو تونیک اسید نیز شناخته می شود و به طور طبیعی در قارچ یافت می شود. یک ویتامین بسیار مهمی است که برای متابولیک مختلف در بدن نقش ضروری دارد.

همچنین در تولید هورمون ها در بدن کمک می کند.

۱۹. ویتامین B6 قارچ:

ویتامین B6 که در قارچ یافت می شود، در بهبود خلق و خوی تاثیر دارد و همچنین تنظیمات داخلی بدن را انجام می دهد و برای عملکرد و پیشرفت مغز بسیار مهم است. این ویتامین، مسئول کاهش افکار منفی و افسردگی نیز است.

۲۰. ویتامین B9 قارچ:

قارچ ها بسیار غنی از ویتامین B هستند، که معمولا به عنوان فولات نیز شناخته می شوند و بر تشکیل گلبولهای سفید در گلبولهای قرمز در مغز استخوان کمک می کند.

فولات برای رشد سالم بدن بسیار ضروری است. برای زنان باردار نیز توصیه می شود که فولات مصرف کنند، که برای رشد جنین مناسب است.

۲۱. ویتامین H قارچ:

ویتامین H یا بیوتین، نوعی از ویتامین است که در قارچ یافت می شود. در سوخت و ساز بدن و کربوهیدرات و پروتئین ضروری است و باعث تقویت ایمنی و سلامت درونی بدن می شود.

خواص قارچ خوراکی

قارچ چه ویتامین هایی دارد؟

انواع قارچ ها و مزایای آنها:

باید بدانید که حدود ۱۴ هزار نوع قارچ در سراسر جهان وجود دارد و دارای مزایای متفاوتی است. همچنین دارای دوز مناسب از ویتامین A ، C و B می باشد. همانطور که می دانید کمبود ویتامین D می تواند منجر به پوکی استخوان میشود.

مصرف قارچ دکمه ای می تواند به شما کمک کند تا بر آن غلبه کنید. قارچ دکمه ای همچنین به خاطر مزایای آن شناخته شده است.

در اینجا برخی از مزایای سلامتی قارچ دکمه ای ذکر شده است:
کربوهیدرات ویژه موجود در این قارچ به حفظ سطح قند خون کمک می کند. همچنین باعث کاهش وزن و مبارزه با سرطان پروستات می شود.

۱.جلوگیری از آترواسکلروز:

امروزه بیماری های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ در سراسر جهان است. اگر قارچ دکمه ای را در بخشی از رژیم غذایی خود بگنجانید، می توانید با بیماری های قلبی مبارزه کنید.

یکی از خطرات اصلی بیماری قلبی آترواسکلروز است که باعث ضخیم شدن دیواره شریانی به دلیل انباشت پلاک میشود.

۲.کاهش خطر ایجاد پلاک:

مصرف قارچ دکمه ای مانع تشکیل پلاک و همچنین کاهش التهاب سلول های شریان ها می شود. در نتیجه توانایی جلوگیری از بیماری قلبی را دارد.

۳. سلول های T را افزایش می دهد:

وقتی سیستم پاتوژن یا سلول های سرطانی به بن شما نفوذ کند، سیستم ایمنی فعال می شود .

سلول های ‏T، از بیماری ها جلوگیری می کند. مصرف قارچ دکمه ای سیستم ایمنی بدن شما را افزایش می دهد و به عنوان یک پلی ساکارید در قارچ فعالیت های خاص را افزایش می دهد.

۴.مبارزه با سرطان:

آروماتاس، نوعی از آنزیم است که می تواند نوع خاصی از سرطان را ایجاد کند و با خوردن قارچ دکمه ای می توانید این آنزیم را مهار کنید و بدن شما را از سرطان محافظت می کند.

۵. خواص آنتی اکسیدانی قارچ دکمه ای:

اساساً قارچ دکمه ای، یک آنتی اکسیدان قوی است. خواص آنتی اکسیدانی آن برای مبارزه با سلول های سرطانی در بدن کمک می کند.

خواص و فواید قارچ دکمه ای

۶. قارچ دکمه ای برای جلوگیری و مبارزه با سرطان پروستات:

اگر شما یک مرد مبتلا به سرطان پروستات هستید، باید قارچ دکمه ای را به طور منظم مصرف کنید. این قارچ می تواند اندازه تومور را کاهش دهد و از ضعف و گسترش آن جلوگیری کند.

کسانی که سرطان پروستات ندارند نیز می توانند با مصرف آن از خطر بیماری پیشگیری نمایند.

نحوه انتخاب و نگهداری قارچ:
انتخاب قارچ از اهمیت حیاتی زیادی برخوردار است. شما می توانید آن ها را از یک فروشگاه محلی و سوپرمارکت خریداری کنید، تا از گرفتن قارچ سمی اجتناب کنید.

برای خرید قارچ مواردی را در نظر بگیرید که ظاهر سفت و تازه دارند.

سطح کمی برق و یکنواخت داشته باشند. سطوح آنها نباید خشک شده باشد. قارچ های تازه دارای رنگ روشن هستند، در حالی که قارچهای قدیمی تر دارای رنگ متمایل به سبز می باشد.

 

عوارض جانبی استفاده بیش از حد از قارچ:

۱. خستگی مفرط با مصرف زیاد قارچ:

برخی افراد ممکن است بعد از مصرف قارچ دچار خستگی مفرط شوند. هم چنین ممکن است سایر افراد نیز بعد از خوردن قارچ احساس ناراحتی و بی حالی و کسالت کنند. این در میان خیلی از اراد بسیار رایج است. همین عارضه ی جانبی ممکن است باعث شود برخی افراد از مصرف قارچ در برنامه ی غذایی روزانه شان خودداری کنند.

۲. ناراحتی شکم و معده با مصرف زیاد قارچ:

برخی از قارچ ها نیز ممکن است در بسیاری از آدم ها باعث ایجاد مشکلات معده شوند. برخی آدم ها بعد از خوردن قارچ دچار اسهال می شوند. از دیگر مشکلات معده که ممکن است در اثر مصرف قارچ ایجاد شوند، می توان به استفراغ، گرفتگی معده، و حالت تهوع اشاره کرد.

.۳.مصرف زیاد قارچ باعث ناراحتی شکم می شود

توهم و حواس پرتی با مصرف زیاد قارچ:

برخی افراد نیز ممکن است در اثر مصرف قارچ دچار توهم و حواس پرتی شوند. توهم باعث می شود افراد به حواس پرتی دچار شوند. گاهی اوقات مصرف قارچ باعث می شود درک واقعیت برای فرد دچار تغییر شود. این اثر توهمی را می توان با اثر داروی LSD مقایسه کرد.

افراد ممکن است ظرف بیست دقیقه بعد از مصرف قارچ دچار این اثر شوند. این اثر بعد از گذشت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه به اوج خود می رسد. برخی نیز ممکن است صداهایی از معده شان بشوند که بلند تر از حد معمول همیشه هستند.

۴. مصرف قارچ زیاد باعث آلرژی های پوستی می شود:

قارچ ها به عنوان عاملی برای تقویت دستگاه ایمنی بدن شناخته می شوند. با این حال برای برخی افراد، این قارچ ها بثورات و ناراحتی های پوستی به همراه دارند. برخی نیز در اثر مصرف بیش از اندازه ی قارچ دچار خونریزی بینی، خشکی گلو و بینی و مشکلات دیگر می شوند.

۵. احساس خارش با مصرف زیاد قارچ:

برخی افراد، بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه مصرف قارچ احساس شادی و هیجان می کنند. سپس همراه این احساس هیجان، تمام بدن شان شروع به خارش می کند. هم چنین این قبیل افراد بعد از گذشت مدت زمانی دچار افسردگی نیز می شوند.

۶.اجتناب از قارچ در دوران بارداری:

برخی پزشکان به زنان توصیه می کنند که در طول دوران بارداری و شیردهی از مصرف قارچ خودداری کنند. با این که هیچ عارضه ی جانبی خطرناکی در این مورد تاکنون گزارش نشده است، بهتر است جانب احتیاط را رعایت کنید و از مصرف قارچ اجتناب نمایید.

۷. احتمال ایجاد سردرد با مصرف بیش از حد قارچ:

برخی داروهای خاص دارای عوارض جانبی نظیر سردرد هستند، که بعد از گذشت مدت زمانی فروکش می کنند. اما برخی، بعد از مصرف قارچ دچار سردردهایی می شوند که بیش تر از یک روز به طول می انجامند.

مصرف بیش از حد قارچ می تواند موجب سردرد شود

۸. اضطراب با مصرف زیاد قارچ:

هم چنین قارچ ها می توانند در برخی آدم ها اضطراب به وجود بیاورند؛ این اضطراب می تواند در سطوح خفیف یا شدید ایجاد شود. این عارضه ی جانبی در صورت مصرف بیش از اندازه ی قارچ وخیم تر می شود.

۹. بیماری روانی از عوارض مصرف زیاد قارچ:

بیماری روانی خطرناک ترین عارضه ی جانبی است که به دلیل مصرف قارچ در برخی آدم های خاص رخ می دهد. برخی افراد پس از مصرف قارچ دچار اختلالات روانی نظیر ترس بسیار زیاد و وحشت زدگی می شوند.

۱۰. ایجاد سرگیجه با مصرف بیش از حد قارچ:

هم چنین برخی گزارش داده اند که چند ساعت بعد از مصرف قارچ، دچار سرگیجه ی شدیدی شده اند. مصرف بیش از اندازه ی قارچ ممکن است به گیجی منجر شود. هم چنین قارچ ها در افرادی که فشار خون پایینی دارند، ممکن است سبب بیهوشی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید