اطلاعات تغذیه

خواص و مضرات کم گوشت شتر مرغ

فواید وارزش غذایی گوشت شتر مرغ را بهتر بدانید ومضرات کم این گوشت

خواص گوشت شترمرغ

برای داشتن تناسب اندام و سلامت جسمی مورد توجه است. زنان باردار و ورزشکاران برای تقویت جسمی باید از گوشت شترمرغ استفاده کنند و از فواید بیشمار این گوشت بهره ببرند.

گوشت شتر مرغ و فواید شگفت انگیز آن برای سلامتی بدن

گوشت شتر مرغ در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود البته با خواصی بسیار بیشتر و مضراتی بسیار کمتر. گوشت شترمرغ از ارزش غذایی بسیار بالایی برخورداراست، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است.گوشت شترمرغ

ترکیبات گوشت شترمرغ

میزان چربی، کالری و کلسترول آن کم و غنی از ویتامین های ب۱، ب۲ ،A ،C و منیزیم و روی است. ران و سینه بخش های اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل می دهد

.مهم ترین مزیت بهداشتی گوشت شترمرغ آن است که در مقایسه با گوشت گاو هیچگونه بیماری انگلی را به انسان منتقل نمی کند

گوشت شتر مرغ مزاجی گرم و خشک دارد و مصلح ان سرکه است. فاکتور مهم دیگری که در این گوشت پیدا می شود، ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است.

گوشت شتر مرغ برای کاهش وزن

کم بودن چربی بین ماهیچه ای گوشت شترمرغ یکی از خواص مهم آن به شمار می رود لذا مصرف متعادل آن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند یا از بیماری قلبی عروقی رنج می برند مفید است.

رفع افسردگی و لخته شدن خون

این گوشت به دلیل دارا بودن اسید چرب و غیراشباع امگا ۳ تاثیر مفیدی در جلوگیری از لخته شدن خون و افسردگی دارد.

درمان کم خونی با گوشت شتر مرغ

همچنین گوشت شترمرغ، آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان باردار فراهم می کند. میزان آهن این گوشت تقریبا به اندازه گوشت گاو و بسیار بیشتر از گوشت مرغ است. گوشت شترمرغ با عالی ترین نوع گوشت گوساله یعنی فیله قابل مقایسه است و اغلب به صورت کبابی و استیک استفاده می شود. در این روش طبخ، باید گوشت را در درجه حرارت ملایم قهوه ای کرد

سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی

این گوشت دارای موادمعدنی ضروری مانند روی، منیزیم و ویتامین های B1، B2 و نیاسین است. به دلیل خواص رژیمی و ترکیبات شیمیایی مناسب گوشت شترمرغ، این گوشت به ورزشکاران به خصوص افرادی که دارای فعالیت طولانی مدت هستند و افرادی که تازه بیماری شان بهبود یافته و همچنین جوانان توصیه می شود.

رفع خواب رفتگی

مصرف گوشت شترمرغ به افرادی که دچار اضافه وزن هستند، برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و بیماری های سرد رحمی مفید است

گوشت شتر مرغ موجب از بین برنده بادها در بدن است.

این گوشت خوشمزه برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضا، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس، استسقا و بیماری های سرد رحمی مفید است.

گوشت شترمرغ و کاهش فشار خون و بیماری قلبی

استفاده از اسید چرب امگا-۳ تأثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو مؤثر است. به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیراشباع امگا-۶ تأثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثرجیره های غذایی افراد از لحاظ اسیدهای چرب امگا-۳ کمبود دارند.از طرف دیگر میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.

گفتنی است گوشت شترمرغ به عنوان منبع ویتامین های گروهB به خصوص ویتامین B6 و B12 به شمار می رود. میزان ویتامین B6 در گوشت شترمرغ حدود ۱۰ بار بیشتر از گوشت گاو و مرغ است.

گوشت شترمرغ کاهش دهنده استرس

گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر باکتری های مضر مثل E.coli و Salmonella مقاوم است. در واقع یک PH خاص در این گوشت مانع آلودگی آن به این باکتری ها می شود. برای دست یابی به این حد PH تولید کننده های شترمرغ باید در طول فرایند حمل و نقل و در حین کشتار، استرس آنها را کم کنند.


ارزش غذایی گوشت شتر مرغ

گوشت شتر مرغ دارای محتوای چربی پایین تری نسبت به سایر گوشتها میباشد. ميزان پايين چربي، سديم و میزان محتوای خوب اسيدهاي چرب غيراشباع درآن در مقايسه با گوشت گاو و مرغ آن را از لحاظ تغذیه ای بسیار مورد توجه قرار داده است. در فیله یا استیک این گوشت، کمتر از ۱/۱ درصد چربی وجود دارد. همچنین مقدار کلسترول گوشت این پرنده هم کم بوده، به طوري که در هر کیلو گرم از گوشت آن حدود ۶۰۰ میلی گرم کلسترول موجود بوده و میزان پروتئین آن بالاي ۲۰ درصد است.

جدول ارزش غذایی و خواص گوشت شتر مرغ

مواد و محتویات مقدار در ۸۵ گرم
کلسیم ۵ میلی گرم
کلسترول ۵۸ میلی گرم
چربی ۲ گرم
انرژی ۹۷ کالری
پروتئین ۲۲ گرم

مضرات گوشت شترمرغ (موارد احتیاطی و منع مصرف)

گوشت شترمرغ غلیظ و دیر هضم است، به همین دلیل افرادی که معده ضعیفی دارند باید از زیاده روی در مصرف آن پرهیز کنند.
به دلیل طبع بسیار گرم گوشت شترمرغ مصرف آن برای افراد گرم مزاج و فصول گرم سال توصیه نشده و بهتر است همراه با مصلح استفاده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید