خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن
. سیرابی فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و در عین حال زیادهروی در مصرف آن میتواند به سلامت بدن تاثیر منفی بگذارد. خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن
سیرابی در حقیقت لایه داخلی معده گوسفند و گاو و در مجموع چارپایان علفخوار است. شاید در برخورد نخست به خاطر بوی نامطبوع سیرابی احساس کنید از آن متنفر هستید و قطعا لب به آن نخواهید زد اما در صورت تمیز کردن این قسمت از معده احشامی مثل گوسفند و گاو میتوانید یک سوپ یا آبگوشت لذیذ درست کنید که اتفاقا سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی است. برخی از خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن عبارتند از:
کالری، چربی و پروتئین سیرابی
هر ۱۰۰ گرم سیرابی ۹۴ کالری انرژی، ۱۱٫۴ گرم پروتئین و ۴ گرم چربی دارد. مقدار پروتئین موجود در سیرابی حدود ¼ از ۴۶ گرم پروتئینی است که یک زن بالغ در رژیم غذایی روزانه خود به آن احتیاج دارد. بنابراین اگر در رژیم غذایی روزانهتان معمولا ۲۰۰۰ کالری دریافت میکنید با مصرف ۱۰۰ گرم سیرابی تنها ۱۰ درصد از کالری مجاز را دریافت کردهاید.
مواد معدنی موجود در سیرابی
برای دانستن خواص و فواید سیرابی بهتر است بدانید سیرابی سرشار از زینک است. یک ماده معدنی مفید و ضروری برای بدن که برای درمان زخمها و بهبود عملکرد ایمنی بدن ضروری است. هر ۱۰۰ گرم سیرابی حاوی ۱٫۷۱ میلیگرم زینک است که ۲۱ درصد از ۸ میلیگرم زینک روزانه مورد نیاز بدن زنان را تامین میکند. علاوه بر این سیرابی حاوی مقداری آهن، کلسیم و فسفر است.
ویتامینهای موجود در سیرابی
از جمله سایر خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن ویتامین B12 موجود در آن است که آن را به یکی از بهترین خوراکیها برای رفع حالت تهوع زنان باردار تبدیل کرده است. در هر ۱۰۰ گرم سیرابی حدود ۷۲/۰ میکروگرم ویتامین B12 وجود دارد. این میزان برابر با ۳۰ درصد ۲٫۴ میکروگرم ویتامین B12 مورد نیاز یک انسان بالغ است. ویتامین B12 سطح متابولیسم بدن را در حد نرمال نگه میدارد و به بهبود عملکرد سیستم عصبی و نیز ساخت گلبولهای قرمز خون کمک میکند. علاوه بر این سیرابی حاوی مقادیر اندکی ویتامین E و نیاسین است.
نکات مهم و قابل توجه در مورد سیرابی
سیرابی یک غذای چرب است و باید در مصرف آن احتیاط کرد.
مدت زمان استاندارد از مرحله پخت تا مصرف سیرابی ۱۲ ساعت است. بیشتر از این زمان سیرابی را نگهداری نکنید.
چطور سوپ سیرابی را بپزیم تا خواص و فواید سیرابی حفظ شوند
برای حفظ خواص و فواید سیرابی بهتر است نحوه پخت صحیح آن را بلد باشید. یکی از بهترین و سادهترین دستور پختها برای سیرابی، پخت آن با پیاز خام به صورت سوپ است است.
مواد لازم برای تهیه آبگوشت ساده سیرابی
سیراب پاک شده و شسته شده: ۱ کیلوگرم خرد شده در قطعات مربع شکل ۵ سانتیمتری
پیاز تازه: یک عدد متوسط
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
کره و آرد آلک شده: از هر کدام ۵۵ گرم
شیر: به میزان دلخواه
طرز تهیه سوپ سیرابی
ابتدا سیرابی را خوب تمیز کنید، بشورید و به صورت تکههای ۵ سانتیمتری مربعی خرد کنید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید. تکههای سیرابی را در آب بندازید و بعد از به جوش آمدن آب به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله گاز نگه دارید. تکههای سیرابی را آبکش کنید. در یک قابلمه مناسب تکههای سیرابی را بریزید. روی سیرابی یک عدد پیاز که به دو نیم تقسیم شده و همچنین مقداری شیر بریزید. شیر باید روی سیرابیها را بپوشاند. روی شعله ملایم گاز سیرابی را با شیر و پیاز به مدت ۲ ساعت بپزید. در اواسط پخت سیرابی، مقداری کره را روی شعله ملایم گاز آب کنید، به کره آب شده آرد الک شده اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ آرد عوض شود و طعم آردی خام گرفته شود. به ترکیب آرد و کره مقداری نمک و فلفل اضافه کنید. این ترکیب را روی سیرابی در حال پخت بریزید و هم بزنید. بعد از دو ساعت سوپ سیرابی آماده است.
نکات جالب در مواد خواص و فواید سیرابی گاو و گوسفند برای سلامت بدن
برخی از خواص و فواید سیرابی برای سلامت بدن عبارتند از:
سیرابی میل جنسی را افزایش میدهد.
اگر دچار ریزش مو هستید و دوست ندارید سیرابی بخورید، روی سرتان چند تکه سیرابی بگذارید، سرتان را با یک کلاه شنا بپوشانید و بعد از یک ساعت بشورید. روی یا همان زینک موجود در سیرابی ریزش مو را درمان میکند.
سیرابی حاوی سلنیوم است که این آنتیاکسیدان مفید برای پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
سیرابی حاوی کلسیم است و برای افزایش قد در کودکان یک ماده مفید است.
برای جذب بهتر آهن موجود در سیرابی بهتر است آن را با مقداری لیموترش سرو کنید.
یکی دیگر از خواص و فواید سیرابی برای بدن کمک به سلامت چشمها (به دلیل مقدار فراوان ویتامین A و زیبایی پوست و مو است (به خاطر زینک با کیفیت موجود در سیرابی).
برخلاف کلهپاچه، سیرابی کلسترول زیادی ندارد و در صورتی که مبتلا به کلسترول بالای خون هستید برای استفاده آن منعی ندارید.
بهتر است سیرابی را در فصول بهار و زمستان مصرف کنید. سیرابی در فصل تابستان معمولا سریع فاسد میشود و بوی مطبوعی هم ندارد. بهتر است بدانید رنگ سیرابی در فصول بهار و زمستان به خاطر نوع تغذیه علفخواران کمی تیرهتر از سیرابی پاییز و تابستان است.
سیرابی در ابتدا بوی مطبوعی ندارد. اما مراقب باشید سیرابی که میخرید بوی تعفن نداشته باشد.