دلمه به،
مواد لازم
به ۴ عدد
لپه ۱/۴ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۱۰۰ گرم
روغن ۳ قاشق سوپ خوری
شکر ۳ قاشق سوپ خوری
سرکه ۱ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه
به را با پوست شسته و از قسمت ساقه داخل آن را خالی میکنیم.
لپه را با آب پخته، گوشت را با پیاز داغ، نمک و ادویه تفت دهید
سپس لپه پخته را به آن اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، با نصف لیوان آب بپزید. وقتی آب گوشت کشیده شد وسط به را با یک قاشق از مواد لپه پر کنید.
دلمهها را در یک ردیف کنار هم چیده و به ظرف آب اضافه می کنیم تا حدی که رویش را بگیرد، سپس روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت قرار می دهیم.
سرکه و شکر را در آب مخلوط کرده، وقتی که دلمهها کمی پخت روی دلمهها ریخته و فرصت بدهید دلمه جوش بخورد و دلمه جا بیفتد.
دلمه كدو
مواد لازم
۱ كیلوگرم كدو سبز
۲۵۰ گرم گوشت چرخ كرده (یا فارچ خورد شده)
۱ پیمانه برنج خیس خورده
۱ عدد پیاز
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
نعنا یا ریحان به میزان دلخواه
نمك و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
برای سس دلمه
۳ حبه سیر رنده شده
۲ پیمانه ماست
۳ قاشق غذاخوری كره آب شده
۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز
طرز تهیه
در تابه متوسطی کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. پیاز را چند دقیقه تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت چرخ كرده را به همراه نمك، فلفل سیاه، زردچوبه و ۱ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
برنج را به همراه نصف پیمانه آب به مخلوط گوشت اضافه کنید. شعله را زیاد کنید و هنگامی که آب برنج و گوشت تبخیر شد، حرارت را خاموش کنید. نعنا یا ریحان خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید.
كدوهای شسته شده را به اندازه دو بند انگشت برش دهید و داخل آنها را با یك قاشق کوچک خالی كنید. داخل كدوها را با مایه گوشت پر كنید و داخل یك قابلمه متوسط بچینید.
سپس در یك لیوان آب گرم ۱ قاشق رب گوجه فرنگی را حل کنید و روی دلمه های كدو بریزید. قابلمه را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی شعله ملایم قرار دهید.
در این فاصله ۳ قاشق غذاخوری كره را در یك قابلمه كوچك آب كنید. یک قاشق چایخوری فلفل قرمز را درون آن ۳۰ ثانیه تفت دهید. در یک کاسه کوچک، سیرهای رنده شده را با ماست مخلوط كنید.
هنگام سرو کدوها، روی آنها فلفل تفت داده شده در كره را بریزید و روی آن، مخلوط ماست و سیر را قرار دهید