غذاهای محلی و سنتی

طرز تهیه دو نوع قیمه متفاوت

قیمه بوشهری و قیمه با سویا با طعم متفاوت

خورشت قیمه بوشهری

مواد لازم:

۳۵۰ گرم گوشت خورشتی
۱۷۰ گرم لپه
۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
یک عدد پیاز بزرگ
یک عدد سیب زمینی متوسط و چهارقاچ شده
یک قاشق چایخوری پودر زیره
یک سوم قاشق چایخوری دارچین
زردچوبه به میزان لازم
گرد لیمو عمانی به میزان لازم
نمک به میزان لازم
زعفران یک قاشق غذاخوری
گلاب یک قاشق غذاخوری

نکته:ریختن زعفران و گلاب اختیاری است.


طرز تهیه:

اول از همه پیاز را ریز خرد کنید و بعد سرخش کنید تا طلایی شود
زردچوبه و کمی گرد لیمو عمانی و دارچین را به پیاز اضافه کنید و چند لحظه تفت دهید

گوشت و لپه را به پیاز اضافه کنید با حرارت زیاد تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند
به اندازه ۲ تا ۳ لیوان آب به آن اضافه کنید و در دیگ را ببندید و اجازه دهید تا گوشت و لپه نیم پز شود.
سیب زمینی را اضافه کنید و صبر کنید تا همه مواد با هم کاملاً بپزد.
نمک خورش را اندازه کنید.

روی یک کاسه بزرگ، آبکش بگذارید و خورش را توی آبکش بریزید به صورتی که آب از گوشت و لپه و سیب زمینی جدا شود.
مواد توی آبکش را دوباره درون دیگ برگردانید و با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملاً له شود. (این مرحله خیلی مهم است چون دلیل کش آمدن قیمه خوب کوبیدن مواد با گوشتکوب است).

بعد آب گوشت را به مواد له شده اضافه کنید و دیگ را دوباره روی حرارت کم بگذارید.
در یک ماهیتابه پیاز داغ درست کنید و رب را با پیاز سرخ کنید
آن پودر لیمو عمانی و پودر زیره بزنید

تمام این مواد را به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفتد.
در این فاصله مدام هم بزنید تا هم قیمه ته نگیرد و هم گوشت کش بیاید.
گلاب و زعفران را اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه از روی حرارت بردارید
قیمه آماده شده را به همراه شکر پلو زعفرانی یا پلوی ساده نوش جان کنید.


 خورشت قیمه سویا

مواد لازم ( برای چهار نفر )

سویا به مقدار ۲۰۰ گرم
لپه به مقدار ۱۵۰ گرم
لیمو خشک شده به تعداد چهار عدد
سیب زمینی به تعداد دو عدد
رب گوجه فرنگی به میزان دو قاشق غذاخوری
پیاز به تعداد یک عدد
روغن به میزان دو قاشق غذاخوری
نمک به میزان دلخواه
فلفل به میزان دلخواه
سایر ادویه جات به میزان دلخواه


طرز تهیه

۱. ابتدا پیاز ها را به طور کامل خرد میکنیم و سپس آن ها را در روغن تفت داده و سویا را که قبل از آن سه بار شسته ایم به آن اضافه میکنیم.

۲. پس از آنکه مخلوط پیاز و سویا به طور کامل و خوب تفت داده شد ابتدا روب و سپس سایر ادویه جات و نمک و فلفلل را به آن اضافه میکنیم.

۳. پس از چند دقیقه که مخلوط این مواد خوب تفت داده شدند آن ها را درون قابلمه ای میریزیم و سپس دو لیوان آب به آن ها اضافه کرده و صبر میکنیم تا مواد درون قابلمه بجوشند.

۴. هنگامی که آب درون قابلمه به یک سوم مقدار اولیه رسید لپه ای را که به طول جداگانه پخته ایم به مخلوط مواد درون قابلمه اضافه میکنیم و شعله گاز را کم میکنیم تا به آرامی بجوشد.

۵. سیب زمینی هایی که از قبل خلال کرده ایم را در تابه سرخ میکنیم و لیمو خشک هایی که از قبل خیس کرده ایم به همراه نصف استکان آبلیمو به مواد درون قابلمه اضافه میکنیم.

۶. پس از آن که خورشت جا افتاد میتوانیم به میزان دلخواه ترشی به خورشت اضافه کنیم و چهار دقیقه الی پنج دقیقه صبر کنیم تا مخلوط مواد بجوشند.

۷. هنگامی که آب خورشت خشک شد (البته کمی آب باقی مانده باشند) سیب زمینی های سرخ شده را روی خورشت میریزیم. اضافه کردن سیب زمینی ها بعد از کشیدن غذا در ظرف صورت میگیرد.

۸. همچنین میتوانید برای تزئین غذا سیب زمینی ها را به صورت متوازی الاضلاعی خرد کنیم و روی خورشت قرار دهیم

نکته:

بهتر است این غذا بدون ادویه جات پخته شود زیرا ادویه جات طعم جالبی به سویا نمی دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن
بستن

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید